De 8 beste lifting straps om te powerliften

Als je op zoek bent naar een manier om zwaardere gewichten te tillen zonder dat je grip het begeeft, dan is een lifting strap misschien iets voor jou. Een lifting strap kan je grip ondersteunen en de belasting verplaatsen naar andere delen van je hand en pols. Maar waar moet je op letten bij het aankopen van een lifting strap? In dit artikel bespreken we de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden.

Wat is een lifting strap?

Een lifting strap is een stuk materiaal dat je om je pols wikkelt en vervolgens om de stang van een gewichttoestel klemt. Hierdoor verandert de grip en verplaats je de belasting naar andere delen van je hand en pols. Zo kun je zwaardere gewichten tillen zonder dat je grip het begeeft.

Voordelen van het gebruik van lifting straps

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van lifting straps. Ten eerste kun je zwaardere gewichten tillen zonder dat je grip het begeeft. Daarnaast vermindert het gebruik van een lifting strap de druk op je onderarmen en biceps, waardoor je deze spieren beter kunt isoleren tijdens het tillen. Ook kan het gebruik van een lifting strap de kans op blessures verkleinen, omdat je meer controle hebt over de stang en deze niet uit je handen kunt laten vallen.

Nadelen van het gebruik van lifting straps

Het gebruik van lifting straps heeft echter ook nadelen. Ten eerste kan het gebruik van een lifting strap ervoor zorgen dat je gripkracht minder snel verbetert, omdat je minder vaak traint op het verbeteren van je grip. Daarnaast kan het gebruik van een lifting strap leiden tot onevenwichtige spierontwikkeling, omdat de belasting niet gelijkmatig verdeeld wordt over je handen en onderarmen.

Soorten lifting straps

Er zijn verschillende soorten lifting straps verkrijgbaar. Zo zijn er straps die je om je pols wikkelt en vervolgens om de stang klemt, maar er zijn ook straps die je om je hele hand klemt. Daarnaast zijn er straps met een vaste of verstelbare lengte en met verschillende soorten sluitingen. De breedte van de lifting strap kan variëren van 1 inch tot 2,5 inch. Een bredere strap verdeelt de belasting beter over je pols en hand, terwijl een smallere strap meer bewegingsvrijheid biedt en geschikter is voor oefeningen waarbij je meer grip nodig hebt. De lengte van de lifting strap is ook belangrijk om te overwegen. Een te korte strap kan niet goed om de stang heen worden gewikkeld, terwijl een te lange strap in de weg kan zitten tijdens het tillen. De meeste straps zijn tussen de 18 en 24 inch lang. De dikte van de lifting strap kan variëren van 1 mm tot 5 mm. Dikkere straps bieden meer bescherming voor je handen, maar kunnen ook stijver en minder flexibel zijn. Dunne straps zijn flexibeler, maar bieden minder bescherming voor je handen.

Geschiktheid van lifting straps voor verschillende oefeningen

Lifting straps zijn niet geschikt voor alle oefeningen. Ze zijn vooral handig bij het tillen van zware gewichten, zoals bij deadlifts en pull-ups. Bij oefeningen waarbij gripkracht belangrijk is, zoals bijvoorbeeld bij het trainen van je onderarmen, kun je beter geen lifting straps gebruiken.

Top 5 lifting straps van 2023

1. Thor Athletics Lifting Straps

De Thor Athletics Lifting Straps zijn een soort gewichthefriemen die zijn ontworpen om jou te helpen meer gewicht op te tillen tijdens krachttraining. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig katoen en nylon, waardoor ze duurzaam en sterk zijn. De riemen hebben een lengte van 60 cm en een breedte van 4 cm, waardoor ze geschikt zijn voor de meeste handmaten. De Thor Athletics Lifting Straps zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren krachttrainers. De Thor Athletics Lifting Straps werken door extra ondersteuning te bieden aan de grip van jouw handen. Hierdoor kun je zwaardere gewichten tillen dan je normaal zou kunnen tillen zonder de riemen. De riemen worden om je polsen gewikkeld en om de stang heen gedraaid, waardoor je een stevigere grip krijgt en de stang niet uit jouw handen glipt. Dit maakt het tillen van zwaardere gewichten veel gemakkelijker en veiliger.

2. Breaking Limits Lifting Straps

De Breaking Limits Lifting Straps zijn ontworpen met als doel een betere grip te geven bij het tillen van zware gewichten. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig katoen en hebben een lengte van 60 cm en een breedte van 4 cm, wat betekent dat ze geschikt zijn voor alle handmaten en voor gebruik met alle soorten halters. De lifting straps zijn ontworpen met duurzaamheid en comfort in gedachten. Het katoen van hoge kwaliteit zorgt voor een zachte en comfortabele grip, terwijl de stevige constructie ervoor zorgt dat ze lang meegaan, zelfs bij intensief gebruik.

De Breaking Limits Lifting Straps zijn zeer gemakkelijk te gebruiken. Om ze aan te brengen, wikkel je de strap rond de halterstang en vervolgens om je pols. Trek ze strak aan en je bent klaar om te tillen. De grip die deze straps bieden is ongeëvenaard, waardoor je je volledig kunt concentreren op het tillen van zware gewichten zonder je zorgen te maken over het verliezen van je grip.

Voordelen

  • Zeer duurzaam en van hoge kwaliteit
  • Comfortabele grip
  • Geschikt voor alle handmaten
  • Geschikt voor alle soorten halters
  • Verbeterde grip bij het tillen van zware gewichten

Nadelen

  • Sommige mensen vinden de 60 cm lengte te kort

3. NINN Sports Lifting Straps

NINN Sports Lifting Straps zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om de grip van de gebruiker te verbeteren tijdens het tillen van gewichten. Ze worden geleverd in een set van twee en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat ze passen bij elke handgrootte. NINN Sports Lifting Straps zijn voorzien van een speciale duimlus, die ervoor zorgt dat de straps goed op hun plaats blijven tijdens het tillen. Dit zorgt voor extra ondersteuning en helpt blessures voorkomen. De straps zijn gemaakt van hoogwaardig katoen en zijn wasbaar, wat betekent dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn na gebruik. NINN Sports Lifting Straps zijn duurzaam en gaan lang mee, zelfs bij intensief gebruik.

Ervaringen van Gebruikers

NINN Sports Lifting Straps hebben veel positieve reviews gekregen van gebruikers. Veel mensen merken op dat ze door het gebruik van de straps zwaardere gewichten kunnen tillen en meer herhalingen kunnen maken, waardoor ze hun spieren beter kunnen trainen. Gebruikers geven aan dat de straps comfortabel zijn en goed op hun plaats blijven tijdens het tillen, wat hen extra vertrouwen geeft tijdens het tillen van zware gewichten.

Vergelijking met Andere Lifting Straps op de Markt

NINN Sports Lifting Straps worden vaak vergeleken met andere lifting straps op de markt. Wat opvalt is dat NINN Sports Lifting Straps van hoogwaardige materialen zijn gemaakt en een duimlus hebben voor extra ondersteuning. Hierdoor blijven ze goed op hun plaats en bieden ze extra bescherming tegen blessures. In vergelijking met andere lifting straps zijn NINN Sports Lifting Straps ook duurzaam en gaan ze lang mee.

4. Reeva Lifting Straps

Reeva Lifting Straps zijn ontworpen om jouw grip te verbeteren tijdens het gewichtheffen. Ze zijn gemaakt van duurzaam katoen en nylon, en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De straps zijn in lengte verstelbaar, zodat ze geschikt zijn voor elke pols- en handgrootte. De straps hebben een eenvoudige, maar effectieve constructie, bestaande uit een lus die om de pols wordt gelegd en een ander deel dat om de halterstang wordt gewikkeld. Dit zorgt voor een stevige grip op de stang, waardoor je zwaardere gewichten kunt tillen en langer kunt vasthouden.

Waarom heb je Reeva Lifting Straps nodig?

Als je serieus bent over het verbeteren van jouw gewichthefervaring, dan zijn Reeva Lifting Straps een must-have. Ze bieden verschillende voordelen, waaronder:

1. Verbeterde grip

Reeva Lifting Straps zorgen voor een stevige grip op de stang, wat je helpt om zwaardere gewichten te tillen en langer vast te houden. Dit betekent dat je jouw training kunt intensiveren en jouw prestaties kunt verbeteren.

2. Verminderde vermoeidheid

Door het gebruik van lifting straps kun je jouw grip ontlasten, waardoor je minder snel vermoeid raakt. Hierdoor kun je langer doorgaan en meer sets en herhalingen doen.

3. Veiliger tillen

Door een stevige grip op de stang te hebben, verklein je de kans op ongelukken en blessures tijdens het tillen.

5. Hustle – Roze Lifting Straps

Hustle Roze Lifting Straps zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die de grip verbeteren en slippen voorkomen. Dit betekent dat je de gewichten steviger vast kunt houden zonder dat je handen wegglijden. Hustle Roze Lifting Straps zijn gemaakt van duurzaam katoen met een versterkte lus die om je pols gaat. De band is lang genoeg om meerdere keren om de halterstang of het gewicht te wikkelen voor een stevige grip. Om Hustle Roze Lifting Straps te gebruiken, wikkel je de band om je pols en maak je de lus vast rond de halterstang of het gewicht. Zorg ervoor dat de band strak genoeg zit om een ​​goede grip te bieden, maar niet te strak om de bloedstroom te beperken.

Hustle Roze Lifting Straps zijn geschikt voor een breed scala aan oefeningen, waaronder deadlifts, pull-ups, chin-ups, rows en shrugs. Ze kunnen ook worden gebruikt voor andere soorten oefeningen waarbij een stevige grip nodig is, zoals kettlebell swings en farmer’s walks.

FAQ

Kunnen lifting straps gevaarlijk zijn?

Als lifting straps niet goed worden gebruikt, kunnen ze gevaarlijk zijn. Het is belangrijk om de juiste techniek te kennen bij het gebruik van lifting straps om blessures te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de juiste maat en het juiste type lifting straps te kiezen voor jouw specifieke behoeften.

Moet ik lifting straps gebruiken tijdens het trainen?

Het gebruik van lifting straps is niet verplicht, maar het kan nuttig zijn bij het tillen van zware gewichten. Als je merkt dat je grip kracht te kort schiet bij het tillen van zware gewichten, dan kunnen lifting straps je helpen om beter grip te krijgen.