De 6 beste mandolines van 2024 onderzocht

Welkom bij deze uitgebreide koopgids voor mandoline keukensnijders! Mandolines zijn onmisbare hulpmiddelen in de keuken voor het snel en gelijkmatig snijden van groenten en fruit. In deze gids bespreken we de basisprincipes van mandolines, belangrijke functies, topmerken en tips voor gebruik. Laten we beginnen!

Cavos

Ben jij op zoek naar een fijne keukenhulp? Dan is deze mandoline - Groentesnijder van Cavos écht iets voor jou! Met de verschillende opzetstukken is het geschikt voor al jouw groentes. Snijden in dunne plakjes, blokjes of hakken. Het kan allemaal. Binnen no time zet jij een heerlijke maaltijd op...

Toivo Kitchen

Heb jij een hekel aan groente snijden en wil jij dit op een snellere, veiligere manier doen? Geen last meer hebben van botte messen? Een stijlvolle volledig zwarte groentesnijder met RVS accenten in huis halen? Genieten van Europees Geassembleerde kwaliteit? Dan is de TOIVO Kitchen...

Lekro

Willen we niet allemaal tijd en gedoe besparen tijdens het koken? Je kent het vast wel, je wil graag een gezonde maaltijd op tafel zetten, maar soms kom je tijd tekort of heb je geen zin in te veel snijwerk. De 12-delige Lekro groentesnijder brengt daar nu verandering in! Perfect gesneden...

Qwality

Wil jij graag dun snijden als een professional, zonder met een mes te hoeven stoeien? Dan is deze Mandoline Keukensnijder perfect voor jou. Met de bijgevoegde anti-snij handschoenen en een snijhulp kun jij direct op een veilige manier aan de slag.Natuurlijk is ook een Nederlands & Engelse...

Living Nine

Houd jij ook zo van koken, maar kijk jij ook altijd zo op tegen het snijden van de groenten? Wil jij na een lange werkdag wat lekkers op tafel zetten, maar heb je hier geen tijd meer voor? De nieuwe mandoline snijhulp van Living Nine biedt een oplossing voor al deze problemen: snijd al je...

Nicer Dicer

Deze Nicer Dicer keukenmandoline is een nieuwe variant op het alom bekende snijapparaat. Deze variant heeft niet alleen de mogelijkheid grotere stukken groente te snijden, maar ook grotere hoeveelheden tegelijk dankzij de extra grote vierkante opvangbak met een inhoud van 3300ml. Na het snijden...

De basisprincipes

Soorten mandolines

Er zijn verschillende soorten op de markt, variërend van eenvoudige handmatige modellen tot geavanceerde elektrische exemplaren. De meest voorkomende types zijn de Franse , de Japanse (ook wel benriner genoemd) en de V-vormige.

Materiaalkeuze

Ze zijn meestal gemaakt van roestvrij staal, kunststof of een combinatie van beide. Roestvrijstalen modellen zijn vaak duurzamer en hygiënischer, terwijl kunststof mandolines lichter en goedkoper zijn.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het kiezen. Zorg ervoor dat het apparaat een veiligheidshandgreep of -houder heeft om je handen te beschermen tegen het scherpe mes. Sommige modellen zijn ook uitgerust met antislipvoetjes voor extra stabiliteit tijdens het snijden.

Belangrijke functies

Snijdikte

De snijdikte is een belangrijke factor bij het kiezen. Veel modellen hebben verstelbare snijdiktes, zodat je de dikte van de plakjes naar wens kunt aanpassen. Sommige hebben vaste snijdiktes, wat minder veelzijdigheid biedt.

Snijbladen

De kwaliteit van de snijbladen is essentieel voor het behalen van goede snijresultaten. Roestvrijstalen bladen zijn over het algemeen het scherpst en het meest duurzaam.

Julienne-snijden

Een julienne-snijfunctie is handig als je dunne reepjes groenten of fruit wilt snijden. Sommige hebben verwisselbare messen, waarmee je eenvoudig tussen verschillende snijstijlen kunt wisselen.

Extra functies

Er zijn er met extra functies, zoals raspen, schaven en zelfs spiraalsnijden. Hoewel deze functies niet essentieel zijn, kunnen ze wel bijdragen aan de veelzijdigheid van het apparaat en het bereiden van verschillende gerechten vergemakkelijken.

Tips voor het gebruik

 1. Gebruik altijd de veiligheidshandgreep of -houder om je handen te beschermen tegen het scherpe mes.
 2. Snijd groenten en fruit in gelijkmatige stukken voordat je ze op de plaatst, zodat je gelijkmatige plakjes krijgt.
 3. Oefen een gelijkmatige druk uit tijdens het snijden voor consistente resultaten.
 4. Snijd langzaam en voorzichtig om te voorkomen dat het mes vastloopt of je jezelf bezeert.

Onderhoud en reiniging

Om je mandoline in optimale conditie te houden, is regelmatig onderhoud en reiniging belangrijk. Volg deze tips voor het onderhoud:

 1. Reinig de mandoline na elk gebruik met warm water en een mild reinigingsmiddel. Gebruik een zachte borstel om voedselresten te verwijderen.
 2. Droog de ze grondig af na het reinigen om roestvorming te voorkomen.
 3. Bewaar het op een droge, koele plaats, uit de buurt van direct zonlicht.
 4. Slijp de snijbladen regelmatig om hun scherpte te behouden.

Top 6 mandolines van 2023

1. Chef’s Palace Multifunctionele Groentesnijder

Een belangrijk onderdeel van de keuken is het snijden van groenten. Of je nu een professionele chef-kok bent of gewoon graag thuis kookt, je hebt een betrouwbare en efficiënte groentesnijder nodig. In deze recensie bespreken we de Chef’s Palace Multifunctionele Groentesnijder, een veelzijdig keukenhulpje dat je tijd en moeite bespaart.

De Chef’s Palace Multifunctionele Groentesnijder heeft verschillende kenmerken die het tot een uitstekende keuze maken. We bespreken enkele van de belangrijkste kenmerken hieronder. De groentesnijder is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en BPA-vrij kunststof. Dit zorgt voor duurzaamheid en veiligheid tijdens het gebruik.

Veelzijdige snijopties

Deze groentesnijder heeft meerdere snijbladen, waardoor je kunt kiezen uit verschillende snijstijlen, zoals blokjes, reepjes en plakjes. Je kunt eenvoudig wisselen tussen de verschillende bladen om aan je snijbehoeften te voldoen.Het ergonomische ontwerp van de Chef’s Palace Multifunctionele Groentesnijder zorgt voor een comfortabele grip tijdens het snijden. Bovendien is de snijder voorzien van een antislipvoet, waardoor hij stevig op je aanrecht blijft staan.

Eenvoudige reiniging

De groentesnijder is eenvoudig te demonteren, waardoor je hem gemakkelijk kunt reinigen. De meeste onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken nog eenvoudiger maakt. Met deze groentesnijder bespaar je tijd in de keuken. Het snijdt snel en gemakkelijk door groenten heen, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere keukenactiviteiten.De snijbladen van de Chef’s Palace Multifunctionele Groentesnijder zorgen voor een uniforme snede. Dit is belangrijk voor de presentatie van je gerechten en zorgt ook voor een gelijkmatige garing.

Veiligheid

Deze groentesnijder is ontworpen met veiligheid in gedachten. De antislipvoet en ergonomische grip helpen om ongelukken te voorkomen.

Nadelen

Hoewel de Chef’s Palace Multifunctionele Groentesnijder veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen:

 • Het kan even duren om te leren hoe je de snijder het beste kunt gebruiken.
 • Sommige gebruikers vinden het lastig om de snijbladen te verwisselen.

2. Stosh Mandoline

De Stosh is een onmisbaar keukeninstrument voor iedereen die graag zijn of haar kookkunsten naar een hoger niveau wil tillen. Deze mandoline is ontworpen met het oog op efficiëntie en gebruiksgemak, waardoor het snijden van groenten en fruit een fluitje van een cent wordt.Het eerste wat opvalt aan de Stosh is de stevige constructie. Gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal, is dit keukenapparaat bestand tegen de tand des tijds en intensief gebruik. De antislipvoetjes zorgen ervoor dat de mandoline stabiel blijft tijdens het snijden, waardoor ongelukjes tot een minimum worden beperkt.

Een groot pluspunt is de instelbare dikte. Hiermee kunt u eenvoudig de gewenste dikte van uw groenten en fruit instellen, waardoor u perfecte plakjes kunt snijden voor uw gerechten. Dit is vooral handig bij het bereiden van gerechten die vragen om dunne plakjes, zoals carpaccio of ratatouille. De Stosh wordt geleverd met verschillende snijbladen, waardoor u kunt kiezen uit een verscheidenheid aan snijstijlen. Zo kunt u met gemak julienne snijden, plakjes schaven of zelfs wafelsnijden. Het verwisselen van de bladen is eenvoudig en veilig dankzij het bijgeleverde hulpmiddel.

Hoewel er veel te prijzen valt aan de Stosh , is het belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het gebruik. De messen zijn extreem scherp, dus zorg ervoor dat u de bijgeleverde vingerbeschermer en snijhandschoen gebruikt om verwondingen te voorkomen.

3. Kitchenroyal mandoline

De KitchenRoyal Mandoline heeft scherpe, roestvrijstalen messen die duurzaam en roestbestendig zijn. Dit zorgt voor een schone en precieze snede elke keer dat je het apparaat gebruikt.

Veiligheidseigenschappen

Veiligheid is cruciaal bij het gebruik. De KitchenRoyal heeft een veiligheidshandvat en een vingerbeschermer om ervoor te zorgen dat je handen en vingers veilig zijn tijdens het snijden.

Instelbare snijdikte

De KitchenRoyal heeft een instelbare snijdikte, zodat je de perfecte dikte voor elk gerecht kunt krijgen. Je kunt de dikte aanpassen van flinterdun tot 9 mm, afhankelijk van je behoeften.

Voordelen

 1. Duurzame en scherpe roestvrijstalen messen
 2. Veiligheidshandvat en vingerbeschermer
 3. Instelbare snijdikte voor veelzijdigheid
 4. Makkelijk schoon te maken
 5. Geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers

Nadelen

 1. Kan in het begin moeilijk zijn om de juiste snijdikte in te stellen
 2. Ondanks de veiligheidsfuncties is voorzichtigheid nog steeds geboden bij het gebruik

Voorbereiding

Voordat je de KitchenRoyal gaat gebruiken, is het belangrijk om je groenten of fruit grondig te wassen en te schillen indien nodig. Plaats het voedsel op de vingerbeschermer of gebruik het veiligheidshandvat om je handen te beschermen tijdens het snijden.

Snijtechnieken

Bij het gebruik van de KitchenRoyal Mandoline, glijd je het voedsel eenvoudig heen en weer over het mes terwijl je zachte, gelijkmatige druk uitoefent. Oefen niet te veel kracht uit, omdat dit kan leiden tot ongelijke sneden of beschadiging van het voedsel.

4. Sense of Taste mandoline

Sense of Taste is een keukengereedschap dat onmisbaar is geworden in menig keuken. Het is een uitstekend hulpmiddel voor het snijden van groenten, fruit en andere ingrediënten in dunne, gelijkmatige plakjes.

Ontwerp en gebruiksgemak

De Sense of Taste is stijlvol en functioneel vormgegeven. Het heeft een roestvrijstalen frame dat zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit, terwijl het lichte gewicht en het compacte ontwerp het gemakkelijk maken om op te bergen. De handgreep is ergonomisch ontworpen en biedt een comfortabele grip tijdens het snijden.

Veiligheid

De Sense of Taste Mandoline beschikt over een veiligheidshouder om uw handen te beschermen tijdens het snijden. Bovendien zijn de snijbladen zo ontworpen dat ze niet in contact komen met uw vingers, wat het risico op snijwonden vermindert.

Verstelbare snijbladen

De verstelbare snijbladen van de Sense of Taste maken het mogelijk om verschillende diktes te snijden, variërend van flinterdun tot iets dikker. Dit zorgt voor veelzijdigheid in het bereiden van diverse gerechten.

Gemakkelijk te reinigen

Het reinigen van de Sense of Taste is eenvoudig, aangezien de meeste onderdelen vaatwasserbestendig zijn. U kunt het apparaat eenvoudig uit elkaar halen om de afzonderlijke onderdelen te reinigen, wat bijdraagt aan de hygiëne in uw keuken.

5. Cavos mandoline

De Cavos mandoline beschikt over verschillende snijbladen waarmee je eenvoudig diverse snijstijlen kunt toepassen, zoals plakjes, julienne en wafelsneden. De dikte van de sneden kan ook aangepast worden, zodat je altijd de gewenste dikte krijgt. Bovendien wordt de mandoline geleverd met een veiligheidshouder om te voorkomen dat je je vingers snijdt tijdens het gebruik.

Materialen en bouwkwaliteit

De Cavos is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en duurzaam kunststof, waardoor het gereedschap zowel stevig als lichtgewicht is. Het handvat en de antislipvoetjes zorgen voor extra stabiliteit en veiligheid tijdens het gebruik.

Prestaties en gebruiksgemak

De Cavos presteert goed als het gaat om het snel en eenvoudig snijden van verschillende soorten groenten en fruit. Laten we eens kijken naar de snijopties en de veiligheid van dit apparaat.

Snijopties en aanpassingen

Met de Cavos mandoline kun je eenvoudig verschillende snijstijlen toepassen, afhankelijk van je behoeften. Het verwisselen van de messen is eenvoudig en snel, en de dikte van de sneden kan eenvoudig worden aangepast met de draaiknop. Dit maakt het mogelijk om dunne, delicate plakjes te maken voor bijvoorbeeld een carpaccio, of dikkere plakken voor een gratin.

Veiligheid en stabiliteit

Veiligheid is belangrijk bij het werken met scherpe keukenapparatuur, en de Cavos is ontworpen met dit in gedachten. De veiligheidshouder beschermt je vingers tijdens het snijden, en de antislipvoetjes zorgen ervoor dat de mandoline stabiel blijft staan tijdens het gebruik.

Onderhoud en reiniging

Het reinigen van de Cavos is eenvoudig, aangezien de messen en het snijoppervlak gemakkelijk te verwijderen zijn. Je kunt de onderdelen met de hand afwassen of in de vaatwasser plaatsen voor eenvoudige reiniging.

6. Royalty Line mandoline

Royalty Line is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige keukenapparatuur en -accessoires. Ze streven ernaar om producten te ontwikkelen die het leven in de keuken gemakkelijker en efficiënter maken, en hun mandoline is daarop geen uitzondering.

Royalty Line Mandoline: Overzicht

De Royalty Line is een veelzijdig keukenhulpmiddel dat je helpt bij het snijden, schaven, julienne snijden en raspen van verschillende soorten groenten, fruit en kaas. Het apparaat is ontworpen met gebruiksgemak en veiligheid in gedachten en is eenvoudig te bedienen en schoon te maken.

Kenmerken van de Royalty Line Mandoline

Materiaal

De Royalty Line is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en duurzaam kunststof. Deze materialen zorgen voor een lange levensduur en zijn bestand tegen roest en corrosie.

Snijopties

Dit apparaat biedt verschillende snijopties, waaronder dunne en dikke plakjes, julienne snijden en raspen. Hierdoor is het een veelzijdig hulpmiddel dat geschikt is voor diverse recepten en bereidingen.

Veiligheid

De Royalty Line is ontworpen met veiligheid in gedachten. Het heeft een veiligheidshandgreep die je vingers beschermt tijdens het snijden en een antislipvoet om ervoor te zorgen dat het apparaat stabiel blijft tijdens gebruik.