De 8 beste robotmaaiers van dit seizoen: tijd besparen en een perfect gemaaid gazon!

Het kiezen van de beste robotmaaier voor je gazon kan een uitdagende taak zijn. Er zijn zoveel modellen en merken op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen en prijsklassen. In deze koopgids helpen we je bij het vinden van de perfecte robotmaaier voor jouw gazon. We bespreken de verschillende soorten , belangrijke kenmerken om op te letten, installatie en onderhoud, prijs en garantie, en beantwoorden enkele veelgestelde vragen.

Zoef Robot

Zoef Robot is het Nederlandse kwaliteits merk voor al uw robots voor in en om het huis. Altijd een mooi gazon met de robuste robotmaaier Dirk.Simpele installatie en eenvoudig te bedienen op de maaier of met de Zoef Robot Smart APP. Robotmaaier Dirk met App maakt het maaien van uw gazon nog...

GARDENA

Met de GARDENA SILENO Life 750 houd je vrije tijd over! Deze robotmaaier zorgt volledig automatisch voor een perfect gemaaid gazon zonder strepen dankzij het SensorCut-systeem. Dankzij het SensorCut-systeem veroorzaakt de GARDENA SILENO-levensduur geen gazonstrepen, maar zorgt hij eerder voor een...

GARDENA

GARDENA 11130-30 Gardena Drukspuit 5 l De Gardena drukspuit 5 L Comfort is ideaal voor gericht gebruik van gewasbeschermingsproducten in de tuin. Hij is gemaakt van kunststof met brede zichtstroken voor niveaucontrole. De inhoud bedraagt 5 l. Hoogwaardige verstelbare sproeikop. Met groot...

Bosch

Indego XS 300 met LogiCut stelt je in staat om vaker ongestoord tijd in je tuin door te brengen. Indego brengt je gazon zelfstandig in kaart en maakt een maaischema dat perfect is voor de afmeting van je gazon. Verder kan hij slim meerdere gazongedeeltes maaien met de MultiArea-functie en smalle...

GARDENA

Een stille, veelzijdige en intelligente kleine tuinhulp - dat is de GARDENA robotmaaier SILENO minimo 250 m². De SILENO minimo is ideaal voor kleine gazons en combineert hoge prestaties en precisie met comfortabel maaien. Laten we beginnen! Pak uw smartphone en gebruik de GARDENA Bluetooth®-app...

GARDENA

Een stille, veelzijdige en intelligente kleine tuinhulp , dat is de Gardena robotmaaier Sileno minimo 500 m². De Sileno minimo is ideaal voor kleine gazons en combineert hoge prestaties en precisie met comfortabel maaien. Laten we beginnen! Pak uw smartphone en gebruik de Gardena Bluetooth®-app...

GARDENA

Ontdek tuininnovatie en gemak bij het onderhoud van het gazon met uw slimme robotmaaier: GARDENA smart SILENO life 750 m² Set! Dankzij het GARDENA smart System is uw grasmaaier volledig verbonden. De smart EasyApp Control geeft u de vrijheid om uw middelgrote tuin vanaf iedere locatie te...

Bosch

De Bosch Indego S + 500 is geheel modern en biedt u een handige en probleemloze manier om het gazon te maaien en is geschikt voor gazons tot 500m2. Volledig geautomatiseerd kan het worden bediend met een app voor eenvoudige en gemakkelijke bediening. Waarom zelf het gazon maaien als u de Bosch...

Waar op letten bij het aankopen

Bij het kiezen zijn er verschillende belangrijke kenmerken om op te letten:

Maaibreedte

De maaibreedte bepaalt hoeveel gras er in één keer gemaaid wordt. Een bredere maaibreedte betekent dat de maaier meer oppervlakte in één keer kan maaien, waardoor het maaien sneller gaat. Dit is vooral belangrijk voor grotere gazons.

Maaihoogte

De maaihoogte bepaalt hoe kort het gras gemaaid wordt. Sommige hebben een vaste maaihoogte, terwijl andere verstelbaar zijn. Het is belangrijk er een te kiezen met een maaihoogte die geschikt is voor jouw gazon en persoonlijke voorkeur.

Hellingsgraad

De hellingsgraad van je gazon is belangrijk om in gedachten te houden. ommige kunnen beter omgaan met hellingen dan andere. Zorg ervoor dat de robotmaaier die je kiest geschikt is voor de hellingsgraad van jouw gazon.

Batterijduur

De batterijduur bepaalt hoe lang de maaier kan werken voordat hij opgeladen moet worden. Een langere batterijduur betekent dat de maaier langer kan maaien zonder onderbrekingen, wat handig is voor grotere gazons.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau is belangrijk, vooral als je in een dichtbevolkte buurt woont of als je de maaier ’s nachts wilt laten werken. Kiesmet een laag geluidsniveau om geluidsoverlast te minimaliseren.

Connectiviteit

Veel robotmaaiers hebben tegenwoordig slimme functies, zoals wifi- of Bluetooth-connectiviteit. Hiermee kun je de maaier bedienen en monitoren via een app op je smartphone of tablet. Dit kan handig zijn voor het instellen van maaischema’s of het op afstand bedienen van de maaier.

Installatie

De installatie kan variëren afhankelijk van het merk en model. Over het algemeen moet je een basisstation installeren, waar de maaier oplaadt, en een begrenzingsdraad rond je gazon aanleggen om de maaier te laten weten waar hij moet maaien. Sommige modellen zijn eenvoudiger te installeren dan andere, dus het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te lezen en eventueel de hulp van een professional in te schakelen.

Top 8 robotmaaiers van 2023

  1. Bosch Indego XS 300

De Bosch Indego XS 300 is een innovatief apparaat die het onderhoud van uw gazon een stuk eenvoudiger maakt.

Slimme navigatie

De Bosch Indego XS 300 maakt gebruik van het intelligente Logicut-systeem, waardoor de maaier efficiënt en systematisch werkt. Het toestel maakt een virtuele kaart van uw tuin en kiest de beste route om het gazon te maaien. Hierdoor wordt elke vierkante meter gelijkmatig gemaaid en bespaart u tijd en energie.

Automatisch opladen

Deze is voorzien van een automatisch oplaadsysteem. Wanneer de batterij bijna leeg is, keert het apparaat zelfstandig terug naar het basisstation om op te laden. Zodra de batterij weer is opgeladen, hervat de maaier het maaien vanaf waar hij was gebleven.

Mulchfunctie

De Indego XS 300 heeft een ingebouwde mulchfunctie. Dit betekent dat het gemaaide gras in kleine stukjes wordt gesneden en terug op het gazon wordt verspreid. Dit zorgt voor een natuurlijke bemesting en bevordert de groei van een gezond en weelderig gazon. De maaihoogte van de Bosch Indego XS 300 kan eenvoudig worden aangepast tussen 20 en 50 mm. Hiermee kunt u de ideale maaihoogte voor uw gazon kiezen en de maaier aanpassen aan verschillende groeiomstandigheden.

Regensensor

De Bosch Indego XS 300 is uitgerust met een regensensor die detecteert wanneer het regent. Bij regenval pauzeert de robotmaaier het maaien en keert terug naar het basisstation om te schuilen. Zodra het weer droog is, hervat de maaier zijn werkzaamheden.

Veiligheidsfuncties

De Bosch Indego XS 300 beschikt over verschillende veiligheidsfuncties om ongelukken te voorkomen. Zo is het apparaat uitgerust met bots- en tiltsensoren die ervoor zorgen dat de maaier stopt met maaien als hij een obstakel tegenkomt of wordt opgetild. Bovendien heeft de maaier een PIN-codevergrendeling om onbevoegd gebruik te voorkomen. De robotmaaier kan eenvoudig worden bediend en in de gaten gehouden met behulp van de Bosch Smart Gardening-app. Via deze app kunt u de maaier starten, stoppen, of pauzeren, en het maaischema aanpassen. Bovendien ontvangt u meldingen over de status van de maaier en kunt u eventuele problemen snel oplossen.

Eenvoudige installatie

Het installeren van de Bosch Indego XS 300 is een fluitje van een cent. Volg simpelweg de meegeleverde instructies om het basisstation te plaatsen en de perimeterdraad rond uw gazon te leggen. Hierdoor weet de robotmaaier precies waar hij moet maaien en waar hij moet stoppen.

Onderhoud en duurzaamheid

De Bosch Indego XS 300 is ontworpen met het oog op eenvoudig onderhoud en een lange levensduur. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en is bestand tegen diverse weersomstandigheden. Het vervangen van de messen is eenvoudig en kan zonder gereedschap worden uitgevoerd.

Geschiktheid voor verschillende gazonoppervlakken

De Bosch Indego XS 300 is geschikt voor gazons tot 300 vierkante meter en kan hellingen tot 27% aan. Hierdoor is deze ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen met een relatief vlak terrein.

  1. Gardena Sileno Minimo 500

De Gardena Sileno Minimo 500 is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en betrouwbare manier om hun gazon te onderhouden. De Gardena Sileno Minimo 500 is in staat om hellingen tot 35% aan te kunnen, waardoor het geschikt is voor gazons met enige helling of glooiing.

Afmetingen

De Gardena Sileno Minimo 500 heeft compacte afmetingen van 55 x 38 x 23 cm, waardoor het apparaat geschikt is voor kleine tot middelgrote gazons tot 500 m². Met een gewicht van slechts 7 kg is deze licht en gemakkelijk te verplaatsen, wat handig is tijdens installatie en onderhoud.

Maaibreedte

De maaibreedte van 16 cm zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige maairesultaat. De maaihoogte kan eenvoudig worden aangepast tussen 20 en 50 mm, zodat u altijd de perfecte graslengte kunt kiezen.

Basisstation

De Gardena Sileno Minimo 500 wordt geleverd met een basisstation, dat moet worden geplaatst op een vlakke ondergrond nabij een stopcontact. Hier zal de robotmaaier automatisch naar terugkeren om op te laden.

Begrenzingsdraad

Om ervoor te zorgen dat het alleen het gewenste gebied maait, moet u een begrenzingsdraad rond de omtrek van uw gazon installeren. Deze draad ook om obstakels te detecteren en te omzeilen, zoals bloembedden, bomen of vijvers.

App

De Gardena Sileno Minimo 500 kan eenvoudig worden bediend via de Gardena Smart App op uw smartphone of tablet. Via de app kunt u het maaischema instellen, de maaihoogte aanpassen en eventuele foutmeldingen bekijken. Naast de app is er ook een bedieningspaneel. Hier kunt u handmatig de maaihoogte en het maaischema instellen.

Energieverbruik

De Gardena Sileno Minimo 500 heeft een energieverbruik van ongeveer 20 kWh per maand, wat het een energiezuinige keuze maakt voor het onderhouden van uw gazon.

  1. Bosch Indego S+ 50

De Bosch Indego S+ 500 is een slimme robotmaaier die ontworpen is om uw gazon efficiënt en nauwkeurig te maaien. Deze is voorzien van innovatieve technologieën die zorgen voor een uitstekende gazonverzorging en een eenvoudige bediening via uw smartphone.

Navigatie

De Indego S+ 500 beschikt over de intelligente LogiCut-navigatietechnologie die de efficiëntste route berekent om uw gazon te maaien. Deze technologie zorgt ervoor dat de robotmaaier niet twee keer over hetzelfde gebied gaat en bespaart zo tijd en energie. Met de Bosch Smart Gardening-app kunt u de Indego S+ 500 op afstand bedienen via uw smartphone of tablet. U kunt het maaischema aanpassen, de maaier starten, pauzeren of stoppen en de voortgang van het maaien in realtime volgen.

Efficiëntie

Dankzij het MultiArea-systeem kan de Indego S+ 500 tot 500 vierkante meter aan gazonoppervlak maaien en is hij in staat om tot drie afzonderlijke gazons te beheren. Deze functie is handig voor mensen met een complexe tuinindeling of meerdere gazons die onderhoud nodig hebben.

Automatisch opladen

De Bosch Indego S+ 500 keert automatisch terug naar het laadstation wanneer de accu bijna leeg is. Het opladen gebeurt snel en efficiënt, zodat deze snel weer aan het werk kan.

Veiligheid

De robotmaaier is uitgerust met diverse veiligheidsfuncties, zoals bots-, kantel- en lift-sensoren, die ervoor zorgen dat de maaier onmiddellijk stopt wanneer hij een obstakel tegenkomt of wordt opgetild. Bovendien is de Indego S+ 500 voorzien van een antidiefstalsysteem met pincode en alarmfunctie.

Onderhoud

Het onderhoud van de Bosch Indego S+ 500 is eenvoudig en kostenefficiënt. De messen zijn gemakkelijk te vervangen en de robotmaaier heeft geen olie of brandstof nodig. Een regelmatige reiniging van de machine en het controleer van de onderdelen zorgt ervoor dat de maaier in optimale conditie blijft.

Stille werking

De Indego S+ 500 is ontworpen om stil te werken, waardoor u en uw buren zo min mogelijk overlast ervaren tijdens het maaien van het gazon.

  1. Powerplus POWXG6305

De Powerplus POWXG6305 heeft een maaibreedte van 18 centimeter, wat zorgt voor een snelle en efficiënte maaibeurt van uw gazon. Deze breedte maakt het mogelijk om zowel smalle als brede stroken gras te maaien, waardoor uw gazon er altijd netjes en verzorgd uitziet.

Maaihoogte

De maaihoogte is verstelbaar tussen de 30 en 60 millimeter. Dit biedt u de mogelijkheid om de maaihoogte aan te passen aan uw persoonlijke voorkeur en de behoeften van uw gazon. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een hogere maaihoogte tijdens droge periodes om het gazon gezond te houden.

Regensensor

De Powerplus POWXG6305 is uitgerust met een regensensor die ervoor zorgt dat deze automatisch stopt met maaien zodra het begint te regenen. Dit voorkomt dat uw gazon beschadigd raakt door het maaien onder natte omstandigheden. Zodra het weer droog is, hervat de robotmaaier zijn werkzaamheden.

Terugkeer naar laadstation

De maaier keert automatisch terug naar zijn laadstation wanneer de accu bijna leeg is of wanneer het werk voltooid is. Dit zorgt ervoor dat hij altijd klaar is voor gebruik en u zich geen zorgen hoeft te maken over het opladen van de accu.

Veiligheidsfuncties

De Powerplus POWXG6305 beschikt over diverse veiligheidsfuncties om ongelukken te voorkomen en de levensduur van de robotmaaier te verlengen.

Kanteldetectie

De robotmaaier is uitgerust met een kanteldetectiesysteem, waardoor het apparaat automatisch stopt met maaien als het kantelt of optilt. Dit voorkomt schade aan zowel de maaier als uw gazon en vermindert het risico op verwondingen bij het hanteren van het apparaat. De Powerplus POWXG6305 heeft ingebouwde botssensoren die ervoor zorgen dat hij automatisch van richting verandert wanneer hij een obstakel tegenkomt. Dit voorkomt schade aan de maaier en aan objecten in uw tuin. De hefsensor detecteert wanneer de robotmaaier wordt opgetild en schakelt onmiddellijk de messen uit. Dit is een belangrijke veiligheidsmaatregel die helpt om ongelukken te voorkomen.

  1. Zoef Robot Betsie met APP

Betsie is een geavanceerde robotmaaier van Zoef Robot, ontworpen om uw gazon moeiteloos en efficiënt te onderhouden.

Maaiprestaties

Betsie heeft een maaibreedte van 22 cm en kan gazons tot 1500 m² aan. De robotmaaier heeft drie draaiende messen en een hoogte-instelling van 2 tot 6 cm, waardoor u de perfecte maaihoogte voor uw gazon kunt kiezen. Dankzij de geavanceerde navigatietechnologie kan Betsie zich aanpassen aan de vorm en het terrein van uw gazon. Deze kan hellingen tot 35% aan en vermijdt automatisch obstakels.

Batterijduur en opladen

Betsie heeft een lithium-ionbatterij die tot 120 minuten meegaat. Wanneer de batterij bijna leeg is, keert de robotmaaier automatisch terug naar het basisstation om op te laden. Het opladen duurt ongeveer 2 uur. Betsie is uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals een bots-, kantel- en liftsensor. Bovendien heeft de robotmaaier een pincodevergrendeling en een alarmsysteem om diefstal te voorkomen.

Smartphone-app en connectiviteit

Betsie kan eenvoudig worden bediend via de Zoef Robot-app op uw smartphone. Via de app kunt u het maaischema instellen, de maaier lokaliseren en zelfs de maaihoogte aanpassen. Bovendien biedt de app meldingen over de status.

Waterbestendigheid en onderhoud

Betsie is waterbestendig, wat betekent dat hij zonder problemen kan blijven maaien tijdens lichte regenbuien. Het is belangrijk om de robotmaaier regelmatig schoon te maken en de messen te controleren en indien nodig te vervangen.

Nadelen van Betsie

Betsie is een geavanceerde robot met veel functies, wat betekent dat hij ook een hogere prijs heeft in vergelijking met eenvoudigere modellen. De investering kan echter op de lange termijn de moeite waard zijn gezien de tijdbesparing en gazonverzorgingsvoordelen. Hoewel Betsie geschikt is voor gazons tot 1500 m², kan het zijn dat hij niet in staat is om zeer smalle doorgangen of complexe tuinontwerpen effectief te maaien.

  1. LandXcape LX790

Slimme navigatie

De LandXcape LX790 maakt gebruik van slimme navigatietechnologie om efficiënt door uw tuin te manoeuvreren. Het apparaat detecteert smalle doorgangen en past zijn route automatisch aan om op de meest efficiënte manier te maaien. Deze werkt ook in patronen die ervoor zorgen dat alle delen van uw gazon gelijkmatig worden gemaaid, zonder sporen achter te laten.

Automatisch opladen

Wanneer de accu van de LX790 bijna leeg is, keert de robotmaaier automatisch terug naar het laadstation om zichzelf op te laden. Dit betekent dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over het handmatig opladen van het apparaat. Bovendien hervat de maaier het maaien vanaf de plek waar hij was gebleven zodra hij weer voldoende is opgeladen.

Weerbestendigheid

De LandXcape LX790 is ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Dit betekent dat hij zowel in de regen als in de zon kan werken zonder problemen te ondervinden. Dankzij de robuuste behuizing en materialen is deze bestand tegen de uitdagingen van het buitenleven.

Smartphone-ondersteuning

De LandXcape LX790 wordt geleverd met een handige app waarmee u de robotmaaier op afstand kunt bedienen. De app is compatibel met zowel Android- als iOS-smartphones en biedt u de mogelijkheid om het maaien te starten, te pauzeren of te stoppen, ongeacht waar u bent.

Planning en zone-indeling

Met de app kunt u ook een maaischema instellen, zodat hij automatisch begint te maaien op de door u gekozen tijden en dagen. Bovendien kunt u met de app verschillende zones in uw tuin instellen, waardoor de robotmaaier efficiënter kan werken door eerst de ene zone af te ronden voordat hij naar de volgende gaat.

Helling- en kantelsensoren

De LandXcape LX790 is uitgerust met helling- en kantelsensoren die ervoor zorgen dat de robotmaaier veilig op hellingen tot 35% kan werken. Wanneer de maaier een te steile helling detecteert, stopt hij automatisch met maaien en keert hij terug naar een veiliger gebied.

Obstakeldetectie

Dankzij de ingebouwde obstakeldetectie is de LX790 in staat om objecten in zijn pad te herkennen, zoals bomen, struiken en tuinmeubilair. Wanneer de maaier een obstakel tegenkomt, zal hij zijn route aanpassen om er omheen te navigeren en zijn maaiwerk voort te zetten.

  1. WORX Landroid PLUS WR167E

De WORX Landroid PLUS WR167E is een geavanceerde robotmaaier die geschikt is voor gazons tot 1.500 m². Het apparaat biedt tal van functies om het maaien efficiënt en eenvoudig te maken. De WORX Landroid PLUS WR167E heeft een compact en gestroomlijnd ontwerp, met een solide en duurzame behuizing. De maaier is uitgerust met een krachtige motor, een hoogwaardig maaidek en scherpe mesjes voor een perfect maairesultaat.

Prestaties en efficiëntie

Deze maakt gebruik van geavanceerde technologie om de maaiprestaties en efficiëntie te optimaliseren. Het maaiplan wordt automatisch aangepast aan de grootte en vorm van uw gazon, en de maaier navigeert moeiteloos langs obstakels en smalle doorgangen.

AIA-technologie

De AIA-technologie (Artificial Intelligence Algorithm) zorgt ervoor dat de robotmaaier efficiënt en effectief navigeert door uw tuin, zelfs in smalle en complexe gebieden. Dit resulteert in een gelijkmatig en netjes gemaaid gazon. De ingebouwde regensensor detecteert regenval en stuurt de maaier automatisch terug naar het basisstation. Hierdoor wordt voorkomen dat het gazon wordt beschadigd door natte en modderige omstandigheden.

Diefstalbeveiliging

De WORX Landroid PLUS WR167E is uitgerust met een diefstalbeveiligingssysteem, dat bestaat uit een pincode en een alarm. Als de robotmaaier wordt opgetild of verplaatst zonder de juiste pincode, gaat het alarm af om diefstal te voorkomen.

Multi-zone maaien

De WORX Landroid PLUS WR167E is in staat om meerdere zones in uw tuin te maaien. Dit is handig als u bijvoorbeeld aparte gazons heeft die niet met elkaar zijn verbonden.

App en connectiviteit

Met de Landroid-app kunt u de robotmaaier op afstand bedienen en monitoren. Via de app kunt u het maaiplan aanpassen, het apparaat starten en stoppen en de voortgang van het maaien in de gaten houden.

  1. BLACK+DECKER BCRMW123-QW

De BLACK+DECKER BCRMW123-QW heeft een maaibreedte van 23 cm. Dit zorgt voor een efficiënte en snelle manier om uw gazon te maaien, zodat u meer tijd heeft om van uw tuin te genieten.

Maaikwaliteit

Dezeis ontworpen om een uitstekende maaikwaliteit te leveren. Het apparaat is uitgerust met scherpe messen die het gras gelijkmatig en nauwkeurig snijden, waardoor uw gazon er altijd netjes en verzorgd uitziet.

Maaibereik

Met een maaibereik van maximaal 1500 m² is de BLACK+DECKER BCRMW123-QW geschikt voor zowel kleine als middelgrote gazons. Dankzij de geavanceerde navigatie kan de robotmaaier elke hoek van uw tuin bereiken en moeiteloos obstakels vermijden.

Autonoom maaien

Deze is volledig autonoom en kan zelfstandig uw gazon maaien zonder enige menselijke tussenkomst. U kunt de maaitijden programmeren en de robotmaaier doet de rest. Dit betekent dat u meer tijd heeft om te ontspannen en van uw tuin te genieten.

Afstandsbegrenzer

De BLACK+DECKER BCRMW123-QW wordt geleverd met een afstandsbegrenzer die u eenvoudig rondom uw gazon kunt installeren. Dit zorgt ervoor dat de robotmaaier alleen binnen het afgebakende gebied blijft en voorkomt dat hij per ongeluk andere delen van uw tuin beschadigt.