De 8 beste fotoboeken voor tijdloze herinneringen

Fujifilm

Maak jouw instax compleet met dit toffe mini fotoalbum. Zorg voor jouw instax mini films zodat je keer op keer die momenten kan herbeleven. Jouw instax films allemaal netjes op één plek. In dit album kan je hele collectie samen verzameld worden! Er is ruimte voor 108 mini foto’s. Het album heeft...

Hama

Met een memo-album archiveert u uw foto's overzichtelijk en snel en hebt u plaats voor korte anekdotesGlanzende presentatie: omslag-design met speciale hoogglans afwerking laat de cover-afbeelding stralenPer foto is er een gelinieerd tekstveld aan de binnenrand beschikbaar zodat belangrijke...

WoniQ

Geef een uniek fotocadeau om mooie herinneringen te herbeleven met de Explosion Box van WoniQ! Deze Explosion box zorgt voor een nieuwe ervaring bij het geven en krijgen van cadeaus. Bij opening valt de gehele doos naar buiten waardoor er 24 foto’s en 12 verrassingen in de insteekvakjes te zien...

Hama

Album for quick and easy storage of photos Finely textured faux leather with black stitching Silver metal corners give the album a business look and protect against external influences The inner pages are refined with black fleece which gives the album a high-quality look and makes it pleasant to...

Sete

Vul je momenten op een creatieve manier met dit op "Up - Pixar" geïnspireerde fotoalbum. Vereeuwig elk goed moment met degene van wie je het meest houdt. Elke pagina brengt een unieke herinnering met zich mee. Perfect om je vriend/kind/partner te geven en je eraan te herinneren dat het leven een...

Walther

Het Walther FA-208-B Fun Fotoalbum is een prachtig album waarin je zonder problemen iedere gewenste foto plakt. Dit album is namelijk wel 30 bij 30 centimeter groot en heeft honderd pagina's. Dit zorgt voor eindeloos veel ruimte om je creativiteit op los te laten. De bladzijden zijn helemaal wit...

BELLE VOUS

SCRAPBOOK ALBUM: Elk van onze scrapbook albums hebben 40 papieren vellen voor decoratie door zowel kinderen als volwassenen. Alle pagina’s van het boek zijn gemaakt van bruin hobby papier voor een rustieke look. Er zijn 80 pagina’s beschikbaar voor het ontwerpen, opslaan en organiseren van item...

Walther

Walther Fun - Fotoalbum - 30X30 cm - 100 zwarte pagina's - Zwart

Bij het aankopen van een fotoboek zijn er verschillende factoren waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat je een boek krijgt dat aan je behoeften voldoet en van goede kwaliteit is. Hier zijn enkele suggesties:

  1. Doel : Bedenk wat het doel is van het boek. Is het bijvoorbeeld bedoeld als een cadeau, of als een persoonlijk archief? Wanneer je het doel van het fotoboek bepaalt, kun je beter bepalen welk type boek en welke functies je nodig hebt.
  2. Soorten fotoboeken: Er zijn verschillende soorten fotoboeken, waaronder softcover, hardcover en lay-flat boeken. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus kies het type dat het beste past bij jouw behoeften.
  3. Papierkeuze: Ze worden vaak afgedrukt op verschillende soorten papier, zoals glanzend, mat, zijdeachtig, enz. Kies het papier dat past bij de stijl van de foto’s en het doel van het fotoboek.
  4. Afdrukkwaliteit: Let op de afdrukkwaliteit van het fotoboek. Een goede kwaliteit zorgt voor scherpe, levendige foto’s die niet snel vervagen. Kies daarom voor een boek van een gerenommeerde drukkerij.
  5. Ontwerp- en lay-outopties: Ontwerp- en lay-outopties variëren sterk tussen aanbieders. Overweeg hoe belangrijk de opmaak voor jou is en hoeveel aanpassingsopties je nodig hebt.
  6. Prijs: Ze kunnen aanzienlijk variëren in prijs, afhankelijk van de aanbieder, het type boek, de grootte en andere factoren. Kies er één dat past binnen jouw budget en dat nog steeds voldoet aan jouw wensen qua kwaliteit.
  7. Reviews: Lees reviews van andere klanten om een idee te krijgen van de kwaliteit en service van de aanbieder. Dit kan je helpen om een beter geïnformeerde beslissing te nemen.

De top 8 fotoboeken van 2023

1. Walther Design MX-200-B Standard

Op zoek naar een klassiek en ruim fotoboek om al jouw dierbare herinneringen in te bewaren? Dan is het Walther MX-200 Standard Fotoalbum een uitstekende keuze. Met 100 lege bladzijdes biedt dit plakalbum meer dan genoeg ruimte om al jouw favoriete foto’s een plekje te geven. Je kunt naar hartelust verschillende foto’s combineren en ook notities toevoegen om de verhalen achter de foto’s te delen.Het Walther MX-200 Standard Fotoalbum heeft een imitatieleren kaft in een klassieke zwarte kleur. Dit materiaal beschermt niet alleen jouw foto’s, maar geeft het boek ook een luxe uitstraling. De afmetingen van het boek zijn 30 bij 30 centimeter, wat het een fors album maakt dat een mooie toevoeging is aan jouw boekenkast.

Dit klassieke album wordt geleverd met pergamijne tussenbladen, wat betekent dat jouw foto’s veilig zijn tegen krassen en beschadigingen. Het Walther MX-200 Standard Fotoalbum is dan ook een uitstekende keuze om jouw herinneringen veilig en stijlvol te bewaren.

2. Hama New York City Slip

Een stijlvol fotoalbum voor het gemakkelijk opslaan van je foto’s.Dit fotoalbum heeft een fijn gestructureerde kaft van imitatieleer met zwarte stiksels. De zilveren metalen hoekbeschermers geven het album een zakelijke uitstraling en beschermen het tegen externe invloeden. De pagina’s aan de binnenkant zijn verfijnd met zwart fleece wat het album een hoogwaardige uitstraling geeft en zorgt voor een prettig gevoel. De zwarte pagina’s hebben vakjes waar je eenvoudig foto’s in kunt steken.

Albelli

Het creëren van een fotoboek dat volledig persoonlijk is en van hoge kwaliteit kan een uitdaging zijn. Gelukkig is er Albelli, een fotodienst die op alle vlakken goed scoort en de belofte doet van goede kwaliteit voor een eerlijke prijs.Met de gebruiksvriendelijke en uitgebreide software van Albelli kun je jouw fotoboek transformeren tot een kunstwerk. Afhankelijk van jouw wensen kun je ze op de website samenstellen of offline via de software, die compatibel is met Windows en Mac en de meeste mogelijkheden biedt voor het samenstellen van een groter boek. Als je het allemaal wat simpeler wilt houden, kun je gemakkelijk online een kleiner boek maken. En met de Albelli-app kun je ook onderweg vlotjes samenstellen.

Het samenstellen van jouw persoonlijke kunstwerk begint met het maken van basiskeuzes, zoals het formaat (van small tot extra large), de oriëntatie (staand, liggend, vierkant) en de kaft (linnen, leer of een fotokaft). Vervolgens kun je kiezen uit drie mogelijkheden om de inhoud van jouw fotoboek vorm te geven. Je kunt het boek volledig zelf opmaken, de hulp inroepen van de smart assistent of jouw foto’s toevoegen aan een themaboek. Bij de laatste optie zijn er verschillende thema’s om uit te kiezen, van huwelijk tot reizen, elk met een hele reeks looks. De kwaliteit van het afgeleverde product is doorgaans goed voor de prijs die je betaalt, al zijn er hier en daar wat tegenvallers op te merken. Het is wel vermeldenswaardig dat de levertijd van de dienst nogal schommelt. Hoewel de meeste klanten aangeven dat de levering op tijd was, geven andere aan dat het boek te lang op zich liet wachten. Maar als je geen haast hebt, is de levertermijn van 4 tot 5 dagen nog steeds acceptabel.

Albelli biedt jou de mogelijkheid om jouw persoonlijke kunstwerk binnen handbereik te hebben. Met een prijs die begint vanaf 6,95 euro, kun je jouw eigen unieke fotoboek samenstellen en jouw mooiste herinneringen vastleggen voor altijd.

Profotonet

Als het gaat om het vastleggen van kostbare herinneringen, wil je alleen het beste van het beste. En als het op fotoboeken aankomt, biedt deze fotodienst zeker kwaliteit van topklasse. Het bedrijf garandeert niet alleen een uitstekende afwerking, maar ook professionele aanpak en luxueuze eindproducten. Het is een van de duurdere opties op de markt, maar het is de investering meer dan waard.

Een van de grootste voordelen van deze dienst is dat je je geen zorgen hoeft te maken over barcodes en logo’s die de meeste andere fotoboekdiensten wel bevatten. Elk boek heeft standaard vlakliggende pagina’s, wat een extra betalende optie is bij andere aanbieders. Dit betekent dat de vorm van de pagina behouden blijft en er geen bolling in het midden ontstaat, wat vaak voorkomt bij anderen. Naast de uitstekende afwerking en het luxueuze gevoel, zijn de kleuren van de foto’s van de hoogste kwaliteit. Zelfs huidtinten worden perfect weergegeven. Het fotopapier is ontworpen om minstens 75 jaar lang de originele kleuren vast te houden, wat betekent dat je ze jarenlang kunt koesteren. Hoewel het online maken ervan mogelijk is via de gratis software, is deze software ietwat verouderd en minder gebruiksvriendelijk dan die van andere fotoboekdiensten. Ook de installatie kost meer tijd. Bovendien zijn de opties voor de inkleding van het boek enigszins beperkt. Het eindresultaat is meer een kwaliteitsvol fotoboek dan een gepersonaliseerd werk. Het is echter vermeldenswaard dat de klantendienst vlot bereikbaar is, en eventuele vragen snel en efficiënt worden beantwoord. Als het gaat om de prijs, begint deze fotodienst vanaf 22 euro.

Dit is hoger dan de gemiddelde prijs van andere diensten, maar de kwaliteit van het eindproduct en de professionele aanpak rechtvaardigen zeker de hogere kosten. Bovendien is de levertermijn van 4 tot 5 dagen zeer redelijk, waardoor je snel van je prachtige boek kunt genieten.Al met al is deze fotodienst een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar kwaliteit en luxe. Hoewel de software enigszins verouderd en minder gebruiksvriendelijk kan zijn, is de uitstekende afwerking en de hoge kwaliteit van de foto’s zeker de moeite waard. Als je op zoek bent naar een fotodienst die voor kwaliteit gaat, dan is dit de juiste keuze voor jou.

Smartphoto

Smartphoto is een fotodienst die zich richt op betaalbare kwaliteit en veel keuzemogelijkheden biedt voor het maken van jouw perfecte exemplaar. Een van de grote voordelen van Smartphoto is de betaalbare prijs. In vergelijking met andere fotodiensten is Smartphoto goedkoper, waardoor je kwalitatieve fotoboeken kunt maken zonder de bank te breken. Ondanks de lage prijs is de kwaliteit van de foto’s goed genoeg voor de gemiddelde klant.

Bij Smartphoto kan je zelf veel bepalen, zoals de kleur, binding, kaft, vorm en het soort fotopapier. Let wel, er zijn slechts beperkte combinaties mogelijk. Als je bijvoorbeeld kiest voor het kleinste formaat, medium, is alleen een liggende afdrukstand mogelijk en kan je enkel kiezen tussen een harde of zachte fotokaft. Dit maakt het kiezen eenvoudiger, maar het betekent ook dat je minder opties hebt om jouw boek helemaal naar jouw wens samen te stellen.De inhoud en de indeling kies je eenvoudig zelf. Smartphoto is een zeer toegankelijke dienst, zelfs als je een leek bent in het bewerken van foto’s en het werken met een laptop. Zo kan je eenvoudig kaders toevoegen aan je foto’s, de bladzijden opvullen met symbolen of de achtergrondkleur veranderen. Het eindresultaat is een persoonlijk en uniek exemplaar, maar niet het meest luxueuze. De goede service en de snelle levering dragen bij tot het goede imago van Smartphoto. Merk je dat je een foutje hebt gemaakt in je fotoboek, dan krijg je een gratis herdruk. Ook bij problemen staat het team voor je klaar om samen naar een oplossing te zoeken.

De Smartphoto is een geweldige optie voor wie een kwalitatief fotoboek wil maken zonder de hoofdprijs te betalen. Het is een toegankelijke dienst met veel keuzemogelijkheden en goede service. Met prijzen vanaf 10,99 euro en een levertermijn van 3 tot 5 dagen is het bovendien een van de snelste en meest betaalbare fotodiensten op de markt.

Pixum

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke software om je fotoboeken te maken, dan is Pixum zeker de moeite waard om te overwegen. Met een eenvoudig te installeren en te gebruiken software begeleidt Pixum je stap voor stap naar het eindresultaat. Bovendien kun je met behulp van de app zelfs een eBook-versie van je fotoboek bestellen.

Pixum biedt een breed scala aan mogelijkheden om je eigen unieke fotoboek te maken. Je kunt kiezen uit verschillende formaten en papieropties, waaronder premium en fotopapier en drie soorten glans. Daarnaast kun je gebruik maken van een assistent die je boek voor je invult, waarna je zelf nog kunt puzzelen indien nodig. Ook zijn er themaboeken beschikbaar die dienen als sjabloon.Het enige minpuntje dat we hebben gevonden bij Pixum is de barcode op de kaft en de kwaliteit van de foto op de kaft. Gelukkig is de afwerking van de binnenkant van het boek van goede kwaliteit, evenals het papier en de fotokleuren. De scherpte van de afbeeldingen is ook zeer goed. Pixum biedt niet alleen hoogwaardige exemplaren aan, maar ook gratis workshops en inspiratievoorbeelden van klanten om je te helpen bij het samenstellen van je eigen boek. Met deze extra’s is het gemakkelijk om een prachtig fotoboek te maken dat jouw verhalen en herinneringen perfect vastlegt.

Kortom, als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke en betrouwbare service dan is Pixum zeker een onmisbare speler.

CEWE

Bij CEWE kan je op verschillende manieren je fotoboek ontwerpen. Zo kan je kiezen voor het online ontwerpen of je kan de software downloaden op je pc en aan de slag gaan. De software biedt meer mogelijkheden om je boek samen te stellen naar jouw wensen en behoeften. Het is een gebruiksvriendelijke tool die je stap voor stap door het hele proces loodst. Je kan kiezen uit verschillende formaten, van mini tot XXL, en je kan zelf het soort papier en materiaal van de kaft kiezen.Als je je foto’s hebt toegevoegd aan het boek, kan je kiezen tussen een slimme assistent die de foto’s automatisch plaatst of je kan zelf de indeling kiezen. Bij CEWE kan je ook een gratis foto op de kaft laten drukken, wat bij de meeste diensten een extra betalende optie is. Houd er wel rekening mee dat de streepjescode op de kaft een beetje afbreuk doet aan het uiterlijk van het boek .De kwaliteit van de foto’s bij CEWE is goed, al zijn de kleuren iets lichter dan bij andere aanbieders. Het is dus aan te raden om je foto’s eerst te bewerken voordat je ze uploadt naar de website.

Kortom, CEWE biedt een uitstekende fotodienst aan met goede klantenservice en verschillende mogelijkheden om je fotoboek samen te stellen. Het enige nadeel is dat de kleuren iets lichter zijn, maar als je je foto’s vooraf bewerkt, zal dit geen probleem zijn.

Fotofabriek

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige fotoservice, is Fotofabriek een naam om te onthouden. Deze Nederlandse fotoservice is al acht jaar op rij de winnaar van de fotoboekentest in Nederland, volgens ‘Tips fotoalbums maken’ en de Radar fotoboekentest. Met hun beste totaalpakket en spoedleveringsoptie is Fotofabriek een fotodienst die je niet wilt missen.

Het beste van alles is dat je je fotoboek gemakkelijk online kunt samenstellen, zonder software te installeren. Fotofabriek biedt ook een PDF-uploader met Indesign en Photoshop en gratis Adobe templates, wat het perfect maakt voor vormgevers. Hoewel de software enkele extra functies kan gebruiken, biedt Fotofabriek wel een scala aan waaronder zelfs een boek gemaakt van gerecycleerde materialen. Het kartonnen exemplaar is kindvriendelijk en gemaakt van stevig materiaal, waardoor het tegen een stootje kan. Bovendien is het laagje laminaat handig om de fotoboeken eenvoudig schoon te houden met een doekje.