HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw Review

De HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw is een alles-in-één kleurenlaserprinter die ontworpen is om de productiviteit en efficiëntie op kantoor te verhogen. Deze multifunctionele printer biedt snelle afdruksnelheden, hoge afdrukkwaliteit en geavanceerde beveiligingsfuncties om uw bedrijf te helpen groeien. In deze recensie bespreken we de belangrijkste kenmerken van deze printer, evenals de installatie, gebruiksgemak, papierverwerking en tonercartridges.

Belangrijkste kenmerken

Afdruksnelheid

De HP M479fdw levert indrukwekkende afdruksnelheden, met 28 pagina’s per minuut (ppm) in zowel kleur als zwart-wit. Dankzij de ingebouwde dubbelzijdige afdrukfunctie kunt u ook kosten en tijd besparen op papiergebruik.

Afdrukkwaliteit

De afdrukkwaliteit van de M479fdw is uitstekend, met scherpe tekst en levendige kleuren. De printer heeft een maximale afdrukresolutie van 600 x 600 dpi voor zwart-wit en 4800 x 600 dpi voor kleurenafdrukken, wat resulteert in professioneel ogende documenten.

Connectiviteitsopties

Deze printer biedt diverse connectiviteitsopties, zoals USB, Ethernet en draadloos. Hierdoor kunt u eenvoudig verbinding maken met uw apparaten en netwerk. Bovendien ondersteunt het apparaat mobiel printen via HP ePrint, Apple AirPrint, Google Cloud Print en Mopria.

Beveiligingsfuncties

De HP M479fdw beschikt over geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals ingebouwde firewall, versleuteling en beveiligd opstarten om uw netwerk en gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Daarnaast kunt u vertrouwelijke documenten veilig afdrukken met behulp van de optionele pincodefunctie.

Installatie en gebruiksgemak

De installatie van de HP M479fdw is eenvoudig en snel, dankzij de duidelijke instructies en de meegeleverde software. Het apparaat is ontworpen voor gebruiksgemak, met een intuïtief 4,3-inch kleurentouchscreen waarmee u eenvoudig door de menu’s kunt navigeren en de printerinstellingen kunt aanpassen. De HP M479fdw heeft een ruime papiercapaciteit om aan de behoeften van uw kantoor te voldoen. De standaard papierlade heeft een capaciteit van 250 vellen, terwijl de optionele extra lade nog eens 550 vellen kan bevatten. De automatische documentinvoer (ADF) kan tot 50 vellen verwerken, wat handig is voor het kopiëren, scannen en faxen van meerdere pagina’s.

Ondersteunde mediaformaten

De printer ondersteunt een breed scala aan mediaformaten, waaronder A4, A5, A6, B5, B6, enveloppen en aangepaste formaten. Hierdoor kunt u gemakkelijk documenten, brochures en marketingmateriaal van hoge kwaliteit afdrukken.

Cartridge types en kosten

De HP M479fdw maakt gebruik van HP 415A en HP 415X tonercartridges. De standaard 415A cartridges hebben een geschatte opbrengst van 2.400 pagina’s voor zwart en 2.100 pagina’s voor cyaan, magenta en geel. De hoge opbrengst 415X cartridges bieden meer waar voor uw geld, met een geschatte opbrengst van 7.500 pagina’s voor zwart en 6.000 pagina’s voor de kleurencartridges. De kosten per pagina zijn concurrerend met andere kleurenlaserprinters in deze prijsklasse. Met de hoge opbrengst 415X cartridges zijn de kosten per pagina ongeveer €0,02 voor zwart-wit en €0,10 voor kleur.

Milieuvriendelijkheid

De HP M479fdw is ENERGY STAR-gecertificeerd en voldoet aan de eisen van de Blue Angel- en EPEAT Silver-certificeringen. Dit betekent dat de printer energiezuinig is en een beperkte impact op het milieu heeft.

Productspecificaties

 • Afdruktechnologie: Laser
 • Afdruksnelheid: tot 28 pagina’s per minuut (ppm) (zowel in kleur als zwart-wit)
 • Resolutie afdrukken: tot 600 x 600 dots per inch (dpi)
 • Papierformaten: A4, A5, A6, B5 (JIS), B6 (JIS), 16K (195 x 270 mm, 184 x 260 mm, 197 x 273 mm), 10 x 15 cm, postkaart (JIS enkele en dubbele)
 • Papierinvoer capaciteit: tot 300 vel
 • Papieruitvoer capaciteit: tot 150 vel
 • Dubbelzijdig afdrukken: Ja
 • Kopiëren: Ja, tot 999 kopieën met automatisch schalen
 • Scannen: Ja, tot 1200 x 1200 dpi (optisch)
 • Faxen: Ja, met snelheid van 33,6 kbps en opslag voor maximaal 400 pagina’s
 • Draadloze connectiviteit: Ja, inclusief wifi en NFC
 • Ethernet connectiviteit: Ja
 • USB-poort: Ja, voor direct afdrukken vanaf een USB-stick
 • Afmetingen: 416 x 472 x 400 mm
 • Gewicht: 27,5 kg