Kolonisten van Catan junior review

Welkom bij mijn review van Kolonisten van Catan Junior, een ontzettend leuk spel voor kinderen. Als je op zoek bent naar een spannend, educatief spel voor je kinderen dat de ontwikkeling van hun strategisch denken en sociale vaardigheden stimuleert, dan is dit spel zeker het overwegen waard. Ik heb het spel uitgebreid getest met mijn 2 zonen en wil graag mijn bevindingen met je delen.

Spelverloop

In Kolonisten van Catan Junior speel je een piraat en probeer je een eiland te veroveren. Dit doe je door schepen en forten te bouwen op het eiland. Dat gaat natuurlijk niet zonder de benodigde materialen. Om deze te verzamelen gooi je de dobbelstenen. Mis je nog wat materialen? Misschien kun je dan je overvloedige materialen ruilen met de andere piraten of in de havens, de bank of op de markt.

Het spel is gemakkelijk te begrijpen en er zijn veel mogelijkheden om samen te werken met andere spelers, waardoor je kinderen kunnen leren om samen te werken en strategisch te denken. Het spel duurt ongeveer 30 minuten, wat een perfecte speelduur is voor kinderen. Het is lang genoeg om een uitdagend spel te spelen, maar kort genoeg om hun aandacht vast te houden.

Spookpiraat en Coco de papegaai

Het spel heeft ook een aantal verrassende elementen die het nog spannender maken, zoals de spookpiraat die je flink dwars kan zitten. Maar gelukkig kun je ook hulp verwachten van Coco de papegaai. Dit maakt het spel nog interessanter en houdt de aandacht van de kinderen goed vast.

Vergelijking met andere spellen

Als ervaren ouder die al veel spellen heeft gespeeld met zijn kinderen, kan ik je vertellen dat het echt opvalt tussen andere spellen. Het is niet alleen heel leuk om te spelen, maar het heeft ook educatieve voordelen. Het spel stimuleert de ontwikkeling van het strategisch denken en de sociale vaardigheden van kinderen, wat erg belangrijk is voor hun toekomstige ontwikkeling.

Spelregels

Als je van plan bent om Kolonisten van Catan Junior te gaan spelen met je kinderen, is het belangrijk om de spelregels goed te begrijpen. Hieronder zal ik de regels van het spel kort uitleggen.

Het doel van het spel is om als eerste al je forten te bouwen op het eiland en daarmee het spel te winnen. Om dit te bereiken, moeten spelers schepen en forten bouwen op het eiland door middel van de benodigde materialen. De benodigde materialen zijn hout, schapen, graan, bakstenen en erts. Deze materialen worden verkregen door te gooien met de dobbelstenen en de bijbehorende nummers te verkrijgen.Als een speler niet genoeg materialen heeft om iets te bouwen, kan hij of zij de overvloedige materialen ruilen met de andere piraten of in de havens, de bank of op de markt. Het ruilen gebeurt door het geven van materialen in ruil voor andere materialen of door te betalen met munten.

Het spel heeft ook een aantal verrassende elementen die het nog spannender maken, zoals de spookpiraat die je flink dwars kan zitten. Als de spookpiraat op jouw schip komt, moet je een van je materialen inleveren. Maar gelukkig kun je ook hulp verwachten van Coco de papegaai. Als Coco op jouw schip landt, krijg je een extra materiaal.

Om een fort te bouwen, moet je vier materialen van dezelfde soort hebben. Als je een fort hebt gebouwd, krijg je een extra munt en is het aantal punten dat je hebt verhoogd. Het spel eindigt zodra een van de spelers al zijn forten heeft gebouwd. Deze speler is dan de winnaar van het spel.Kolonisten van Catan Junior is een geweldig spel voor kinderen van 6 jaar en ouder. Het is gemakkelijk te begrijpen en heeft educatieve voordelen. Het stimuleert de ontwikkeling van het strategisch denken en de sociale vaardigheden van kinderen, wat erg belangrijk is voor hun toekomstige ontwikkeling.

Pros & Cons

Pros:

  • Gemakkelijk te begrijpen
  • Duurt ongeveer 30 minuten, perfecte speelduur voor kinderen
  • Stimuleert strategisch denken en sociale vaardigheden

Cons:

  • Geen geschikt spel voor kinderen jonger dan 6 jaar

Beschikbaar bij deze verkopers

Conclusie

Als je op zoek bent naar een leuk en educatief spel voor je kinderen, dan is Kolonisten van Catan Junior een geweldige keuze. Het is gemakkelijk te begrijpen, duurt niet te lang en heeft educatieve voordelen. Het is perfect voor kinderen van 6 jaar en ouder. Met de spookpiraat en Coco de papegaai als extra uitdagingen, blijft het spel spannend tot het einde.

FAQ

Wat is de aanbevolen leeftijd voor het spelen van Kolonisten van Catan Junior?

Kolonisten van Catan Junior is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Het spel is ontworpen met kinderen in gedachten en heeft eenvoudige regels die gemakkelijk te begrijpen zijn.

Hoeveel spelers kunnen het spelen?

Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 4 spelers. Het is belangrijk om te weten dat hoe meer spelers er zijn, hoe uitdagender het spel kan worden.

Hoe lang duurt een gemiddeld spel van Kolonisten van Catan Junior?

Een gemiddeld spel duurt ongeveer 30 minuten. Dit maakt het spel perfect voor kinderen, omdat het lang genoeg is om een uitdagend spel te spelen, maar kort genoeg om hun aandacht vast te houden.

Is Kolonisten van Catan Junior educatief?

Ja, Kolonisten van Catan Junior is een educatief spel. Het spel stimuleert de ontwikkeling van het strategisch denken en de sociale vaardigheden van kinderen. Door samen te werken met andere spelers, leren kinderen om samen te werken en strategisch te denken.