My City bordspel recensie: Bouw je eigen stad

Als fanatieke bordspeler was ik benieuwd naar het spel “My City”. Het spel belooft een uitdagend en spannend avontuur te zijn voor het hele gezin. In deze recensie zal ik mijn persoonlijke ervaringen delen en beoordelen of het spel de moeite waard is om aan te schaffen.

Inleiding: over het spel “My City”

“My City” is een strategisch bordspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar en ouder. Het spel is ontwikkeld door de bekende spelontwerper Reiner Knizia en wordt uitgegeven door 999 Games. Het doel van het spel is om een stad te bouwen en te ontwikkelen door middel van het plaatsen van gebouwen en het verzamelen van punten.

Spelregels en gameplay van My City

Spelvoorbereiding:

 1. Elke speler krijgt een leeg speelbord en een stapel van 24 tegels die gebouwen voorstellen.
 2. De stapel tegels wordt geschud en elke speler krijgt 5 tegels uitgedeeld. De resterende tegels worden in het midden van de tafel gelegd en vormen de trekstapel.
 3. De spelers leggen hun starttegel op hun speelbord.

Spelverloop:

 1. Het spel bestaat uit verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk introduceert een nieuwe regel die het spel steeds complexer maakt.
 2. Aan het begin van elk hoofdstuk krijgen de spelers nieuwe tegels uit de trekstapel.
 3. Elke beurt leggen de spelers een tegel op hun speelbord. Dit kan een nieuw gebouw zijn of een upgrade van een bestaand gebouw. Er zijn verschillende soorten gebouwen, zoals woningen, parken, fabrieken, en nog veel meer.
 4. De spelers moeten hun gebouwen strategisch plaatsen om hun stad uit te breiden en zo veel mogelijk punten te verzamelen.
 5. Upgrades zijn beschikbaar voor verschillende soorten gebouwen en kunnen tijdens het spel worden gebruikt om meer punten te verdienen.
 6. Het spel eindigt wanneer alle hoofdstukken zijn voltooid of wanneer een speler het einde van zijn speelbord heeft bereikt.
 7. De speler met de meeste punten aan het einde van het spel wint.

Extra spelregels:

 • Spelers mogen hun tegels niet verplaatsen nadat ze zijn geplaatst.
 • Spelers mogen geen tegels over elkaar heen plaatsen.
 • Spelers mogen geen tegels over de rand van hun speelbord plaatsen.
 • Spelers mogen maximaal 5 tegels in hun hand hebben.
 • Als een speler geen tegels meer heeft om te spelen, wordt deze overgeslagen.

“My City” is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar en ouder en kan gespeeld worden in ongeveer 3 tot 4 uur.

Mijn ervaringen met het spel

Als ervaren bordspeler was ik meteen geïnteresseerd in het spel “My City”. Het spel heeft een eenvoudig maar boeiend concept en het is gemakkelijk te begrijpen. De spelregels zijn duidelijk en het duurt niet lang voordat je het spel onder de knie hebt. Het spel is ook erg visueel aantrekkelijk, met kleurrijke tegels die verschillende gebouwen voorstellen. Het spel is zeer uitdagend en vereist strategisch denken. Elke zet is belangrijk en kan een grote impact hebben op het verloop van het spel. De nieuwe regels die in elk hoofdstuk worden geïntroduceerd maken het spel steeds complexer en uitdagender. My City blijft spannend tot het einde en er is altijd ruimte voor verrassende wendingen.

Voor wie is het spel geschikt?

Het spel is geschikt voor zowel ervaren als beginnende bordspelers. Het is een uitdagend en spannend spel dat voor veel plezier kan zorgen. Het spel is ook geschikt voor gezinnen, omdat het gemakkelijk te begrijpen is en het hele gezin kan deelnemen.

Conclusie

Al met al kan ik zeggen dat “My City” een zeer leuk en uitdagend spel is. Het is visueel aantrekkelijk en vereist strategisch denken. Het is geschikt voor zowel ervaren als beginnende bordspelers en voor gezinnen. Ik zou het spel zeker aanraden aan iedereen die van bordspellen houdt.