Sennheiser HD 200 Pro Review

De Sennheiser HD 200 Pro is een populaire hoofdtelefoon onder muziekliefhebbers en professionals, bekend om zijn uitstekende geluidskwaliteit en comfort. In deze recensie bespreken we de belangrijkste kenmerken, de bouwkwaliteit en het algehele gebruiksgemak van deze hoofdtelefoon.

Geluidskwaliteit

De HD 200 Pro levert een indrukwekkende geluidskwaliteit met een breed frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. De bas is diep en krachtig zonder te overheersen, en de hoge tonen zijn helder en gedetailleerd. Het geluid is goed gebalanceerd, waardoor deze hoofdtelefoon ideaal is voor het luisteren naar verschillende muziekgenres en het mixen van muziek.

Bouwkwaliteit en comfort

De HD 200 Pro is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor een lange levensduur. De oorschelpen zijn voorzien van zachte, comfortabele kussens die goed aansluiten op het hoofd en helpen om achtergrondgeluiden te isoleren. De hoofdband is verstelbaar en biedt voldoende steun, wat zorgt voor een comfortabele pasvorm, zelfs bij langdurig gebruik.

Gebruiksgemak

De HD 200 Pro is een over-ear hoofdtelefoon met een gesloten ontwerp, wat betekent dat het geluid goed wordt geïsoleerd en er weinig geluidslekkage is. Dit maakt deze hoofdtelefoon geschikt voor gebruik in zowel stille als lawaaierige omgevingen. De hoofdtelefoon wordt geleverd met een stevige, afneembare kabel van 2 meter met een 6,3 mm-aansluiting, die eenvoudig kan worden vervangen in geval van schade.

Conclusie

De Sennheiser HD 200 Pro is een uitstekende keuze voor zowel muziekliefhebbers als professionals. Met zijn indrukwekkende geluidskwaliteit, comfortabele pasvorm en duurzame bouw is het een betrouwbare hoofdtelefoon die lang meegaat. Hoewel het prijskaartje misschien wat hoger is dan dat van sommige concurrenten, is de investering de moeite waard voor de kwaliteit die je krijgt.

Technische gegevens

  • Impedantie: 32 ohm
  • Frequentiebereik: 20 Hz – 20 kHz
  • Geluidsdrukniveau (SPL): 108 dB (1 kHz / 1Vrms)
  • Totale harmonische vervorming (THD): <0,1% (1 kHz, 100 dB SPL)
  • Kabel lengte: 2 meter (recht)
  • Connector: 3,5 mm jackplug (inclusief 6,3 mm jackplug-adapter)