Silencio kaartspel recensie: maak geen geluid!

Silencio is een kaartspel voor 2 tot 6 spelers, waarbij het doel is om als eerste alle kaarten in je hand kwijt te raken. Het spel is ontwikkeld door de Nederlandse spelontwerper en uitgever White Goblin Games.

Het spel heeft een interessant en uniek thema, waarbij spelers moeten proberen om zo stil mogelijk te zijn tijdens het spelen van kaarten. Dit wordt bereikt door het gebruik van kaarten met verschillende geluidsniveaus, variƫrend van fluisterstil tot luidruchtig. Spelers moeten hun kaarten zo spelen dat ze het laagste geluidsniveau hebben en hun tegenstanders moeten proberen te raden welke kaart er wordt gespeeld.

Het spel is gemakkelijk te leren en speelt snel, waardoor het ideaal is voor een kort en leuk spelletje tussendoor. De kaarten hebben een mooie vormgeving en zijn van goede kwaliteit.

Een ander leuk aspect van Silencio is de toevoeging van speciale kaarten, zoals de ‘verrassingskaart’ en de ‘spreekverbodkaart’, die het spel nog spannender maken en voor extra uitdaging zorgen.

Al met al is Silencio een leuk en uniek kaartspel dat zeker de moeite waard is om te proberen, vooral als je op zoek bent naar een snel en leuk spelletje om met vrienden of familie te spelen.

Doel van Silencio

Het doel van Silencio is om als eerste alle kaarten in je hand kwijt te raken en geen strafpunten te krijgen. Spelers moeten hun kaarten zo spelen dat ze het laagste geluidsniveau hebben en hun tegenstanders moeten proberen te raden welke kaart er wordt gespeeld. Als een speler als eerste al zijn kaarten heeft gespeeld, krijgt hij geen strafpunten. De andere spelers krijgen strafpunten voor de kaarten die ze nog in hun hand hebben. Het aantal strafpunten is gelijk aan het geluidsniveau van de kaart. Het spel gaat door totdat een speler 10 of meer strafpunten heeft. Deze speler is de verliezer van het spel.

Spelregels van Silencio

Hieronder volgen de spelregels:

  1. Het spel begint met het schudden van de kaarten en het uitdelen van 7 kaarten aan elke speler.
  2. De rest van de kaarten worden als trekstapel in het midden van de tafel gelegd.
  3. De bovenste kaart van de trekstapel wordt omgedraaid en naast de trekstapel gelegd.
  4. Het spel begint bij de speler links van de dealer en gaat met de klok mee.
  5. Een speler kan een kaart spelen die hetzelfde geluidsniveau heeft als de bovenste kaart op de aflegstapel of een kaart met een lager geluidsniveau. Een speler kan ook een speciale kaart spelen, zoals de ‘verrassingskaart’ of de ‘spreekverbodkaart’.
  6. Als een speler geen kaart kan spelen, moet hij een kaart van de trekstapel pakken. Als hij dan een kaart kan spelen, mag hij deze direct spelen.
  7. Het spel gaat door totdat een speler al zijn kaarten heeft gespeeld en de ronde is afgelopen.
  8. Als een speler als eerste al zijn kaarten heeft gespeeld, krijgt hij geen strafpunten. De andere spelers krijgen strafpunten voor de kaarten die ze nog in hun hand hebben. Het aantal strafpunten is gelijk aan het geluidsniveau van de kaart.
  9. Het spel gaat door totdat een speler 10 of meer strafpunten heeft. Deze speler is de verliezer van het spel.
  10. Als er meerdere spelers zijn met 10 of meer strafpunten, is de speler met de minste strafpunten de winnaar.

Silencio is een leuk en uniek kaartspel dat snel te leren is en voor veel plezier kan zorgen. Veel speelplezier!