Sony WH-1000XM4 recensie

Als audiofiel is het vinden van de perfecte hoofdtelefoon een must. Met de Sony WH-1000XM4 belooft Sony een van de beste draadloze hoofdtelefoons op de markt te hebben. In deze recensie bekijken we of deze hoofdtelefoon echt de hype waard is.

De Sony WH-1000XM4 is de opvolger van de veelgeprezen WH-1000XM3-hoofdtelefoon van Sony. Deze nieuwe hoofdtelefoon beschikt over verbeterde functies zoals de mogelijkheid om twee apparaten tegelijkertijd te verbinden, een nieuwe koptelefoonchip voor betere ruisonderdrukking, en verbeterde gesprekskwaliteit. Maar is deze hoofdtelefoon daadwerkelijk beter dan zijn voorganger? En is het de investering waard? Laten we dat eens bekijken.

Ontwerp en Comfort

De Sony WH-1000XM4 heeft een strak en modern ontwerp en is verkrijgbaar in zwart en zilver. De hoofdtelefoon heeft een gewatteerde hoofdband en oorkussens van traagschuim, wat het comfort verhoogt. De oorkussens sluiten perfect af en bieden passieve ruisonderdrukking. De oorschelpen kunnen 90 graden draaien, waardoor het gemakkelijk is om de hoofdtelefoon plat te leggen en op te bergen.

Geluidskwaliteit

Als audiofiel is geluidskwaliteit een belangrijke factor bij het beoordelen van hoofdtelefoons. En de Sony WH-1000XM4 stelt hier niet teleur. Het beschikt over een 40 mm driver en DSEE Extreme-audioprocessor, waardoor de muziek levendig en gedetailleerd klinkt. De hoofdtelefoon heeft ook een adaptieve geluidsbediening, waardoor het zich aanpast aan de omgeving. En de Equalizer-functie geeft de gebruiker de vrijheid om het geluid aan te passen aan hun smaak.

Ruisonderdrukking

Een van de belangrijkste kenmerken van de Sony WH-1000XM4 is de ruisonderdrukking. Het beschikt over verbeterde ruisonderdrukkingstechnologie en heeft een aangepaste HD Noise Cancelling-processor. Het kan omgevingsgeluiden volledig elimineren, waardoor gebruikers volledig kunnen opgaan in hun muziek. Het heeft ook een Quick Attention-modus, waardoor gebruikers snel kunnen overschakelen naar de omgevingsgeluidmodus zonder de hoofdtelefoon af te nemen.

Batterijduur

De Sony WH-1000XM4 heeft een batterijduur van 30 uur bij draadloos gebruik en 38 uur bij bekabeld gebruik met Noise Cancelling ingeschakeld. Dit is een behoorlijke verbetering ten opzichte van de voorganger, de WH-1000XM3. Bovendien heeft het ook een snellaadfunctie waarmee gebruikers binnen 10 minuten drie uur luistertijd kunnen krijgen.

Functies

De koptelefoon heeft een aantal handige functies, zoals de mogelijkheid om twee apparaten tegelijkertijd te verbinden. Dit is handig voor gebruikers die tussen verschillende apparaten schakelen. De hoofdtelefoon heeft ook een spraakassistentfunctie waarmee gebruikers hun favoriete spraakassistent kunnen activeren en bedienen zonder hun telefoon uit hun zak te halen.

Connectiviteit

De Sony WH-1000XM4 heeft Bluetooth 5.0 en NFC-connectiviteit, waardoor het gemakkelijk is om verbinding te maken met verschillende apparaten. Het beschikt ook over de Sony Headphones Connect-app, waarmee gebruikers het geluid kunnen aanpassen, de batterijstatus kunnen controleren en firmware-updates kunnen uitvoeren.

Conclusie

De Sony WH-1000XM4 is een indrukwekkende hoofdtelefoon met geweldige functies. De geluidskwaliteit is uitstekend en de ruisonderdrukking is de beste in zijn klasse. Het heeft ook handige functies zoals de mogelijkheid om twee apparaten tegelijkertijd te verbinden en een spraakassistentfunctie. Hoewel het een behoorlijke investering is, is het zeker de moeite waard voor audiofielen die op zoek zijn naar de beste draadloze hoofdtelefoon.