Sony WH-CH520 Review: betaalbare draadloze hoofdtelefoon met indrukwekkende geluidskwaliteit

Ben je op zoek naar een draadloze koptelefoon die goed klinkt en niet de bank breekt? Dan is de Sony WH-CH520 misschien wel de juiste keuze voor jou. In deze recensie zal ik mijn persoonlijke ervaring met deze koptelefoon met je delen.

Ontwerp en Comfort

De Sony WH-CH520 heeft een eenvoudig, maar stijlvol ontwerp. De koptelefoon is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en blauw. Ik heb de zwarte variant getest. De koptelefoon heeft een over-ear ontwerp met zachte oorkussens die comfortabel op je oren rusten. De hoofdband is verstelbaar en past zich aan de grootte van je hoofd aan. Ik heb de koptelefoon enkele uren achter elkaar gedragen en ik vond het draagcomfort prima.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de Sony WH-CH520 is behoorlijk indrukwekkend voor een koptelefoon in deze prijsklasse. Het geluid is helder en gebalanceerd, met een goede bas en treble. Het volume kan behoorlijk hoog worden opgedraaid zonder dat er vervorming optreedt. Ik heb verschillende genres muziek afgespeeld op deze koptelefoon en elk genre klonk goed.

Draadloos en Batterijduur

Een van de belangrijkste kenmerken van de Sony WH-CH520 is dat hij draadloos is. Ik vind het altijd prettig om zonder kabels te luisteren. De verbinding met mijn telefoon was snel en gemakkelijk. De koptelefoon heeft ook een microfoon waardoor je telefoongesprekken kunt voeren. De batterijduur van deze koptelefoon is indrukwekkend. Volgens de specificaties gaat de batterij tot 35 uur mee, wat meer dan genoeg is voor een paar dagen luisterplezier. Ik heb de koptelefoon enkele dagen gebruikt en ik hoefde hem niet op te laden.

Bediening

De bediening van de Sony WH-CH520 is eenvoudig en intuïtief. Er zijn knoppen voor het afspelen/pauzeren van muziek, het overslaan van nummers en het aanpassen van het volume. Er is ook een knop om de koptelefoon aan en uit te zetten en om de Bluetooth-verbinding te activeren. Ik had geen enkel probleem om de bediening onder de knie te krijgen.

Conclusie

De Sony WH-CH520 is een betaalbare draadloze koptelefoon met een goed geluid en een indrukwekkende batterijduur. Het ontwerp is eenvoudig maar stijlvol en de koptelefoon zit comfortabel op je hoofd. De bediening is eenvoudig en de verbinding met je telefoon is snel en stabiel. Als je op zoek bent naar een draadloze koptelefoon die niet te duur is, dan is de Sony WH-CH520 zeker het overwegen waard.

Pros

 • Goede geluidskwaliteit
 • Indrukwekkende batterijduur
 • Comfortabel ontwerp

Cons

 • Geen ondersteuning voor actieve ruisonderdrukking (ANC)

Hoewel de Sony WH-CH520 een geweldige draadloze koptelefoon is, heeft hij ook enkele nadelen. Zo is er bijvoorbeeld geen ondersteuning voor actieve ruisonderdrukking (ANC). Dit betekent dat omgevingsgeluiden niet worden gedempt, wat vooral een probleem kan zijn in drukke of lawaaierige omgevingen. Als je op zoek bent naar een koptelefoon die ANC ondersteunt, dan moet je verder kijken dan de Sony WH-CH520.

Vergelijking met andere koptelefoons

Als je op zoek bent naar een draadloze koptelefoon, dan zijn er talloze opties beschikbaar op de markt. Ik heb verschillende koptelefoons in dezelfde prijsklasse getest, waaronder de JBL T450BT en de Skullcandy Uproar Wireless. Wat betreft geluidskwaliteit en batterijduur steekt de Sony WH-CH520 met kop en schouders boven deze andere koptelefoons uit. Het comfort van de Sony WH-CH520 is vergelijkbaar met dat van de JBL T450BT, maar de Sony WH-CH520 heeft een lichtere en meer premium uitstraling. De Skullcandy Uproar Wireless is misschien iets comfortabeler, maar de geluidskwaliteit en batterijduur zijn niet zo goed als die van de Sony WH-CH520.

Productspecificaties

 • Type: Over-ear, draadloze koptelefoon
 • Kleuren: Zwart, blauw
 • Driver grootte: 30 mm
 • Frequentiebereik: 20 Hz – 20.000 Hz
 • Gevoeligheid: 97 dB/mW
 • Impedantie: 34 Ohm
 • Bluetooth-versie: 5.0
 • NFC: Ja
 • Batterijduur: Tot 35 uur
 • Oplaadtijd: 4,5 uur
 • Gewicht: 160 gram

Jouw beslissing

Als je op zoek bent naar een betaalbare draadloze koptelefoon met een goede geluidskwaliteit en een lange batterijduur, dan is de Sony WH-CH520 zeker de moeite waard om te overwegen. Het ontwerp is eenvoudig maar stijlvol en de koptelefoon zit comfortabel op je hoofd. Het ontbreken van ANC kan voor sommige mensen een dealbreaker zijn, maar als je niet in een zeer lawaaierige omgeving zit, dan zul je hier waarschijnlijk geen last van hebben. In vergelijking met andere koptelefoons in dezelfde prijsklasse steekt de Sony WH-CH520 er met gemak bovenuit.