Sony WH-CH720N Review: Uitstekende geluidskwaliteit met noise-cancelling functie

Je zoekt naar een goede koptelefoon die de beste geluidskwaliteit biedt en je in staat stelt om ongestoord te luisteren naar je favoriete muziek en podcasts. Er zijn vele opties op de markt, en het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken. Een product dat opvalt, is de Sony WH-CH720N, een noise-cancelling koptelefoon die geschikt is voor dagelijks gebruik. In deze review gaan we dieper in op de eigenschappen van deze koptelefoon, wat de voor- en nadelen zijn en waarom je de Sony WH-CH720N zou moeten overwegen.

Design en comfort

De Sony WH-CH720N heeft een stijlvol design en is beschikbaar in twee kleuren: zwart en grijs. De koptelefoon heeft zachte oorkussens die je oren volledig bedekken en een gewatteerde hoofdband, waardoor de koptelefoon comfortabel zit, zelfs tijdens langere luistersessies. Het is mogelijk om de oorkussens en hoofdband te verstellen, zodat de koptelefoon op elk hoofd past. De koptelefoon is ook opvouwbaar, wat handig is voor op reis. Het is een lichtgewicht koptelefoon, waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen in je tas.

Geluidskwaliteit

Als het gaat om geluidskwaliteit, stelt de Sony WH-CH720N zeker niet teleur. Het is een koptelefoon met een goede balans tussen lage, midden en hoge tonen. Het geluid is helder en krachtig, waardoor het geschikt is voor alle soorten muziekgenres. Daarnaast heeft deze koptelefoon een noise-cancelling functie, waardoor omgevingsgeluiden worden verminderd. Je kunt hierdoor volledig opgaan in de muziek of podcast die je aan het beluisteren bent, zonder afgeleid te worden door omgevingsgeluid.

Connectiviteit

De Sony WH-CH720N is makkelijk te verbinden met je mobiele apparaten. Het is mogelijk om de koptelefoon te verbinden via Bluetooth of NFC. Zodra de koptelefoon gekoppeld is met je apparaat, kun je direct beginnen met het afspelen van muziek of podcasts. De koptelefoon heeft ook een ingebouwde microfoon, waardoor je handsfree telefoongesprekken kunt voeren. De spraakkwaliteit is goed en de microfoon filtert achtergrondgeluiden, zodat je goed verstaanbaar bent voor de persoon aan de andere kant van de lijn.

Batterijduur

De Sony WH-CH720N heeft een goede batterijduur, wat een belangrijk aspect is voor een draadloze koptelefoon. Met een volledig opgeladen batterij kun je tot wel 35 uur muziek luisteren. Als de batterij leeg is, kun je deze opladen met de meegeleverde USB-kabel. Het duurt ongeveer 7 uur voordat de batterij weer volledig is opgeladen. De koptelefoon heeft ook een snellaadfunctie, waardoor je snel een extra uren kunt genieten van muziek na slechts 10 minuten opladen.

Bediening

De Sony WH-CH720N heeft een intuïtieve bediening. Op de rechteroorschelp zitten knoppen waarmee je het volume kunt aanpassen, nummers kunt overslaan of terugspoelen, en telefoongesprekken kunt beantwoorden of beëindigen. Er is ook een knop waarmee je de noise-cancelling functie kunt in- of uitschakelen. De bediening is eenvoudig en makkelijk te gebruiken.

Prijs

Een van de voordelen van de Sony WH-CH720N is de prijs. Voor een draadloze koptelefoon met noise-cancelling functie is de Sony WH-CH720N redelijk geprijsd. De koptelefoon biedt goede waarde voor het geld.

Vergelijking met andere koptelefoons

Als we de Sony WH-CH720N vergelijken met andere koptelefoons op de markt, valt op dat de koptelefoon een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Andere koptelefoons met noise-cancelling functie zijn vaak duurder, terwijl de Sony WH-CH720N vergelijkbare functies biedt voor een lagere prijs. Ook heeft de koptelefoon een goede batterijduur, wat niet altijd het geval is bij andere koptelefoons in dezelfde prijscategorie.

Pros en cons

Pros:

 • Uitstekende geluidskwaliteit en noise-cancelling functie
 • Comfortabel design voor langdurig gebruik
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Cons:

 • De koptelefoon is niet waterbestendig

Productspecificaties

 • Type: Over-ear, draadloze koptelefoon met Bluetooth en NFC-connectiviteit
 • Kleuren: Zwart, grijs
 • Batterijduur: Tot 35 uur afspelen met een volledig opgeladen batterij
 • Oplaadtijd: Ongeveer 7 uur voor een volledige oplading
 • Snellaadfunctie: 10 minuten opladen voor extra uren muziek afspelen
 • Noise-cancelling functie: Vermindert omgevingsgeluiden voor een betere luisterervaring
 • Microfoon: Ingebouwde microfoon voor handsfree telefoongesprekken
 • Bediening: Knoppen op de rechteroorschelp voor het aanpassen van het volume, overslaan van nummers en beantwoorden/beëindigen van telefoongesprekken
 • Gewicht: 240 gram
 • Afmetingen (B x H x D): 19 x 22,5 x 4 cm
 • In de doos: Sony WH-CH720N koptelefoon, USB-oplaadkabel, audiokabel, gebruiksaanwijzing.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een draadloze koptelefoon met goede geluidskwaliteit en noise-cancelling functie, dan is de Sony WH-CH720N zeker een aanrader. De koptelefoon heeft een stijlvol design, is comfortabel om te dragen en heeft een goede batterijduur. Daarnaast biedt de koptelefoon goede waarde voor het geld. Het enige nadeel is dat de koptelefoon niet waterbestendig is. Als je op zoek bent naar een koptelefoon voor dagelijks gebruik, dan is de Sony WH-CH720N zeker de moeite waard om te overwegen.