De 8 beste 3D printers van 2023: prestaties, functionaliteit en waar voor je geld

Bij het aankopen van een 3D printer zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat u de beste printer voor uw behoeften kiest. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om op te letten:

  1. Printtechnologie: Er zijn verschillende 3D-printtechnologieën beschikbaar, zoals Fused Deposition Modeling (FDM), Stereolithography (SLA) en Selective Laser Sintering (SLS). Kies de technologie die het beste past bij uw toepassing en materiaalvereisten.
  2. Bouwvolume: Het bouwvolume bepaalt de maximale grootte van het object dat u kunt printen. Zorg ervoor dat de printer die u kiest een voldoende groot bouwvolume heeft voor uw projecten.
  3. Printresolutie: De printresolutie beïnvloedt de kwaliteit en nauwkeurigheid van de geprinte objecten. Een hogere resolutie betekent fijnere details, maar kan ook leiden tot langere printtijden. Kies een printer met een resolutie die past bij uw kwaliteits- en tijdsvereisten.
  4. Printmateriaal: Er zijn verschillende soorten printmaterialen beschikbaar, zoals PLA, ABS, PETG en resin. Sommige printers ondersteunen slechts één type materiaal, terwijl andere meerdere materialen aankunnen. Zorg ervoor dat de printer die u kiest compatibel is met het materiaal dat u wilt gebruiken.
  5. Kosten: 3D printers variëren in prijs, afhankelijk van de functies en prestaties die ze bieden. Bepaal uw budget en zoek naar een printer die binnen uw prijsklasse valt en aan uw eisen voldoet.
  6. Gebruiksgemak: Kies een 3D printer met een gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige bedieningselementen. Dit maakt het gemakkelijker om te leren hoe u de printer moet gebruiken en uw projecten efficiënt te voltooien.
  7. Softwarecompatibiliteit: Zorg ervoor dat de 3D printer compatibel is met de software die u wilt gebruiken voor het ontwerpen en slicen van uw modellen. Veel printers werken met populaire slicers zoals Cura, Simplify3D en PrusaSlicer.
  8. Ondersteuning en garantie: Controleer de garantie en ondersteuningsopties die door de fabrikant worden aangeboden. Een goede garantie en klantenservice kunnen u helpen bij het oplossen van eventuele problemen en zorgen voor een langere levensduur van uw printer.
  9. Toekomstige uitbreidingsmogelijkheden: Kies een printer die kan worden geüpgraded of aangepast met extra functies, zoals een verwarmd printbed of een dual extruder. Dit kan u helpen om in de toekomst aan uw veranderende behoeften te voldoen.

De Top 8 3D printers van dit moment toegelicht

1. Creality 3D Ender

De Creality 3D Ender is een populaire 3D printer onder zowel beginners als ervaren gebruikers in de 3D-printwereld. Deze betaalbare, eenvoudig te gebruiken printer is bekend om zijn betrouwbaarheid en kwaliteit. In deze recensie zullen we de belangrijkste aspecten van de Creality 3D Ender bespreken om u te helpen bepalen of deze printer geschikt is voor u.

Bouwkwaliteit en ontwerp

De Creality 3D Ender heeft een robuust en stabiel aluminium frame, wat zorgt voor een goede bouwkwaliteit en duurzaamheid. Het open ontwerp biedt gemakkelijke toegang tot alle onderdelen en maakt het eenvoudig om eventuele aanpassingen of upgrades uit te voeren. Bovendien heeft de printer een compacte en ruimtebesparende vormgeving, waardoor hij in vrijwel elke omgeving past.

Gebruiksgemak

De Ender-serie is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. De printer is eenvoudig te monteren en wordt geleverd met gedetailleerde instructies om u op weg te helpen. Daarnaast is er een actieve en behulpzame community beschikbaar om u te ondersteunen bij eventuele problemen of vragen. De intuïtieve bedieningsinterface maakt het gemakkelijk om printopdrachten te starten en de voortgang van uw prints te volgen.

Printkwaliteit

De Creality 3D Ender staat bekend om zijn uitstekende printkwaliteit. Met een laagresolutie van 100 micrometer (0,1 mm) en een nauwkeurige positionering van de assen, kunt u gedetailleerde en hoogwaardige 3D-prints verwachten. Bovendien ondersteunt de printer verschillende soorten filamenten, waaronder PLA, ABS, TPU, en PETG, waardoor u een breed scala aan printmogelijkheden heeft.

Prijs

Een van de belangrijkste voordelen van de Creality 3D Ender is de betaalbaarheid. In vergelijking met andere 3D printers in zijn klasse, biedt de Ender een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit maakt het een ideale keuze voor beginners die op zoek zijn naar een kwalitatieve printer zonder de bank te breken, maar ook voor ervaren gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare printer voor een redelijke prijs.

Ondersteuning en community

De Creality 3D Ender heeft een grote en actieve community van gebruikers die graag hun kennis en ervaring delen. Dit betekent dat u altijd hulp kunt vinden bij het oplossen van problemen, het uitwisselen van tips en trucs, of het vinden van inspiratie voor nieuwe projecten. Creality zelf biedt ook goede klantenservice en ondersteuning, waardoor u met vertrouwen kunt investeren in hun producten.

2. FlashForge Adventurer 3 Pro

De FlashForge Adventurer 3 Pro is een betaalbare 3D printer met veel handige functies. Het heeft een maximale printgrootte van 150 x 150 x 150 mm en een nauwkeurigheid van 0,1 mm. Het heeft ook een verwarmd printbed en een automatische niveauregeling, wat betekent dat u minder tijd hoeft te besteden aan het afstellen van uw printer en meer tijd kunt besteden aan het maken van uw ontwerpen.

Interface

Een ander groot voordeel van de Adventurer 3 Pro is het gebruiksgemak. Het heeft een intuïtieve gebruikersinterface en kan gemakkelijk worden bediend via een touchscreen of via de FlashPrint-software. Het heeft ook WiFi-connectiviteit, zodat u uw printer vanaf elke locatie kunt bedienen en uw afdrukken kunt controleren via uw smartphone.

Printkwaliteit

Wat betreft de printkwaliteit, de Adventurer 3 Pro presteert ook goed. Het kan afdrukken maken met een laagdikte van 0,1 tot 0,4 mm en kan verschillende materialen verwerken, waaronder PLA, ABS en TPU. Het produceert nauwkeurige en gedetailleerde prints met een goede afwerking. Een ander voordeel van de Adventurer 3 Pro is de betrouwbaarheid. Het heeft een stille werking en heeft een ingebouwd veiligheidssysteem om oververhitting en andere problemen te voorkomen. Het is ook relatief gemakkelijk te onderhouden en vereist niet veel technische kennis om te gebruiken.

3. Creality Halot-one resin 3D printer

Ik heb de Creality Halot-one nu al een paar maanden en ik ben er echt blij mee. Het was mijn eerste ervaring met een resin 3D printer en ik was aangenaam verrast door de kwaliteit van de prints. Het bouwvolume van de printer is ook vrij groot in vergelijking met andere printers in dezelfde prijsklasse.

Interface

Een van de dingen die ik leuk vind aan deze printer is de gebruiksvriendelijke interface. Het LCD-scherm is gemakkelijk af te lezen en de bedieningselementen zijn intuïtief en gemakkelijk te begrijpen. Ik hoefde niet lang te experimenteren om te begrijpen hoe ik de printer moest bedienen. De printkwaliteit is uitstekend. De details op mijn prints zijn scherp en er is weinig tot geen vervorming. De prints zijn ook zeer consistent en betrouwbaar, wat belangrijk is als je ze wilt gebruiken voor prototypes of andere projecten.

Nadelen

Een van de enige nadelen van deze printer is dat de hars een beetje prijzig kan zijn, maar dat geldt eigenlijk voor alle resin printers. Het is ook belangrijk om te weten dat resin gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid als het niet op de juiste manier wordt behandeld, dus zorg ervoor dat je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt bij het gebruik van deze printer.

4. 3D Printer Easythreed Nano

De Easythreed Nano 3D printer is een betaalbare en compacte 3D printer die perfect is voor beginners die willen leren hoe ze hun eigen 3D-modellen kunnen maken en afdrukken. Het apparaat heeft een solide constructie en wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, waaronder een aantal vooraf geïnstalleerde modellen.

Maximaal afdrukformaat

De printer heeft een maximaal afdrukformaat van 90 x 110 x 110 mm, wat klein is in vergelijking met sommige andere 3D printers op de markt, maar het is voldoende voor de meeste beginners. Het apparaat wordt geleverd met een gemakkelijk te gebruiken softwarepakket waarmee je je eigen modellen kunt maken en bewerken voordat je ze afdrukt.

Afdrukkwaliteit

De afdrukkwaliteit van de Easythreed Nano 3D- rinter is goed, vooral gezien de prijs van het apparaat. De prints zijn nauwkeurig en de lagen hechten goed aan elkaar. Het enige nadeel is dat de printer nogal luidruchtig is tijdens het printen, maar dit is een probleem dat veel 3D printers gemeen hebben.

Geschikt voor beginners

De Easythreed Nano 3D printer een geweldige keuze voor beginners die willen leren hoe ze 3D-modellen kunnen maken en afdrukken. Het is betaalbaar, compact en wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Hoewel het afdrukformaat misschien klein is, is het voldoende voor de meeste beginners. En de afdrukkwaliteit is indrukwekkend, gezien de prijs van het apparaat.

5. Anycubic – Photon

De Anycubic Photon is een zeer capabele 3D printer die vooral geschikt is voor het maken van gedetailleerde objecten met hoge resolutie. De printer maakt gebruik van LCD-technologie en een UV-lichtbron om lagen van een vloeibare hars af te drukken. Het resultaat is verbluffend, met heldere details en fijne oppervlakteafwerkingen.

Voordelen

Een van de grootste voordelen van de Anycubic Photon is dat het relatief eenvoudig te gebruiken is, vooral als je al wat ervaring hebt met 3D-printen. Het is gemakkelijk om de printer in te stellen en te kalibreren, en het LCD-scherm maakt het eenvoudig om de status van de print te controleren. De printer wordt geleverd met software om modellen voor te bereiden en te slicen, maar je kunt ook andere software gebruiken om modellen te maken. De resulterende bestanden kunnen eenvoudig worden geëxporteerd naar de printer via een USB-verbinding. Een ander voordeel van de Anycubic Photon is de mogelijkheid om verschillende soorten hars te gebruiken. Dit betekent dat je in staat bent om objecten met verschillende eigenschappen af te drukken, afhankelijk van het doel van het object. Sommige harsen zijn bijvoorbeeld flexibel, terwijl andere zeer sterk zijn.

Nadelen

Een mogelijke nadeel van de Anycubic Photon is dat het werken met hars en UV-licht enige voorzichtigheid vereist. Hars kan giftig zijn en blootstelling aan UV-licht kan schadelijk zijn voor de ogen en huid. Het is belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen bij het gebruik van de printer.

Over het algemeen is de Anycubic Photon een uitstekende 3D printer die geschikt is voor zowel beginners als ervaren gebruikers. De 3d printer biedt indrukwekkende resultaten en de mogelijkheid om verschillende soorten hars te gebruiken maakt het een veelzijdige optie voor het maken van objecten met verschillende eigenschappen.

6. Anycubic Vyper

De Anycubic Vyper is een uitstekende 3D printer met veel geweldige functies. Ten eerste heeft het een grote bouwruimte van 245 x 245 x 260 mm, wat betekent dat je grote objecten kunt printen. Bovendien heeft het een modulair ontwerp, waardoor het gemakkelijk is om de printer te onderhouden en te upgraden.

Voordelen

Een ander voordeel van de Anycubic Vyper is de automatische nivellering. Dit betekent dat de printer zelf het printbed kan nivelleren, waardoor het printproces veel gemakkelijker en betrouwbaarder wordt. Bovendien heeft de printer een zeer nauwkeurige positionering, waardoor je zeer gedetailleerde prints kunt maken. Een ander groot voordeel van de Anycubic Vyper is de compatibiliteit met verschillende soorten filamenten, zoals PLA, ABS, TPU en PETG. Hierdoor kun je een breed scala aan objecten printen, van flexibele objecten tot stijve objecten.

Ten slotte is de Anycubic Vyper ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. De interface is gemakkelijk te gebruiken en de printer is gemakkelijk op te zetten en te gebruiken. Bovendien is de printer relatief stil, wat betekent dat je hem zonder problemen in een kamer kunt gebruiken zonder al te veel geluidsoverlast te veroorzaken.

7. Bresser 3D Printer

De Bresser 3D printer is een betaalbare en gebruiksvriendelijke 3D printer voor beginners. Het is gemakkelijk te monteren en te gebruiken, zelfs voor mensen zonder enige ervaring in 3D-printen. De printer heeft een solide metalen frame en een printbed van 220 x 220 mm, wat ruim voldoende is voor de meeste projecten.

Het heeft ook een LCD-scherm voor eenvoudige bediening en real-time statusupdates.De printkwaliteit is goed, met scherpe details en weinig zichtbare lagen. De printsnelheid is echter niet de snelste in zijn klasse, maar dit is te verwachten van een printer in deze prijsklasse. Een van de belangrijkste kenmerken van de Bresser 3D printer is de compatibiliteit met een breed scala aan filamenten, waaronder PLA, ABS en PETG. Dit biedt gebruikers de flexibiliteit om verschillende materialen te gebruiken voor hun projecten.

8. Gembird 3D printer

De Gembird 3D printer is een zeer betaalbare optie voor iedereen die geïnteresseerd is in 3D-printen. Met een prijs die lager is dan die van veel andere 3D printers op de markt, is het een geweldige keuze voor beginners die willen experimenteren met het maken van 3D-objecten.

Een van de sterke punten van deze printer is de eenvoudige bediening. Met de gebruiksvriendelijke software en de duidelijke handleiding kan iedereen snel aan de slag. Bovendien is de printer compatibel met verschillende soorten filament, waardoor er veel mogelijkheden zijn op het gebied van kleur en materiaalkeuze. De printkwaliteit is redelijk goed voor een printer in deze prijsklasse, maar verwacht niet de kwaliteit te krijgen die u zou krijgen met duurdere printers. De Gembird 3D printer is in staat om objecten met een goede nauwkeurigheid af te drukken, maar er kunnen kleine onvolkomenheden zijn in de afwerking van de objecten.

Een nadeel van deze printer is dat het bouwvolume vrij klein is in vergelijking met duurdere 3D printers. Dit betekent dat u niet in staat bent om grote objecten af te drukken en dat u beperkt bent tot kleinere prints.