De 8 beste Amerikaanse koelkasten voor in de keuken

Amerikaanse koelkasten zijn grote koelkasten die vaak in Amerikaanse huishoudens te vinden zijn. Ze zijn groter en hebben twee grote deuren aan de voorkant. Achter de deuren bevinden zich vaak meerdere compartimenten en laden voor het opbergen van voedsel en dranken.

Voordelen

Ze heeft vele voordelen ten opzichte van een standaard model. Allereerst biedt het meer opbergruimte, zodat je meer voedsel en drankjes kunt opslaan. Daarnaast beschikken ze over handige extra functies, zoals ingebouwde ijs- en waterdispensers, slimme technologie en zelfs televisieschermen. Amerikaanse koelkasten zijn ook stijlvol en passen goed in moderne keukens.

Nadelen

Ten eerste zijn ze vaak duurder dan standaard modellen. Daarnaast nemen ze meer ruimte in beslag, wat kan leiden tot problemen als je een kleine keuken hebt. Ook kunnen ze minder energiezuinig zijn dan gewone koelkasten, wat resulteert in hogere energierekeningen.

Waar op letten bij het aankopen

Als je van plan bent om een Amerikaanse koelkast aan te schaffen, zijn er enkele belangrijke factoren om op te letten. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Afmetingen: Ze zijn groter dan gewone amerikaanse koelkasten, dus zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om er een te plaatsen.
 2. Capaciteit: Controleer de capaciteit om er zeker van te zijn dat deze voldoende ruimte biedt voor jouw behoeften. Houd rekening met het aantal mensen in jouw huishouden en hoeveel voedsel en dranken je normaal gesproken op voorraad hebt.
 3. Extra functies: Ze bieden vaak extra functies zoals ingebouwde ijs- en waterdispensers, slimme technologie en televisieschermen. Overweeg welke extra functies voor jou belangrijk zijn en selecteer een amerikaanse koelkast dat aan jouw behoeften voldoet.
 4. Energie-efficiëntie: Kies voor een energiezuinig amerikaanse koelkast om te besparen op energierekeningen. Kijk naar het energielabel om te zien hoe energiezuinig het apparaat is.
 5. Merk en garantie: Kies voor een betrouwbaar merk met goede garantievoorwaarden om er zeker van te zijn dat je investering de moeite waard is.
 6. Prijs: Ze zijn vaak duurder dan gewone modellen, dus stel een budget vast en kijk naar modellen die binnen jouw prijsklasse vallen.

Top 8 Amerikaanse koelkasten

CHiQ FSS559NEI42D

De CHiQ FSS559NEI42D is een Franse koelkast met vriesvak die is ontworpen om aan de behoeften van een gezin te voldoen. Met een totale capaciteit van 559 liter biedt deze veel ruimte voor het opslaan van voedsel en dranken. Bovendien is hij energiezuinig, waardoor hij een uitstekende keuze is voor mensen die hun energierekening willen verlagen.

Ontwerp en functionaliteit

De CHiQ FSS559NEI42D heeft een elegant en modern ontwerp dat in vrijwel elke keuken past. Hij is 182 cm hoog, 91 cm breed en 75 cm diep, wat betekent dat hij vrij groot is en veel ruimte in beslag neemt. Aan de buitenkant vind je een bedieningspaneel waar je de temperatuur en andere instellingen kunt aanpassen.

Opslagmogelijkheden

De CHiQ FSS559NEI42D heeft een totale opslagcapaciteit van 559 liter, wat betekent dat hij veel ruimte biedt voor het opslaan van voedsel en dranken. Ze heeft vier verstelbare legplateaus, vijf deurvakken en twee groentelades. De vriezer heeft vier legplateaus en twee deurvakken.

Koelprestaties

De koelprestaties van de CHiQ FSS559NEI42D zijn uitstekend. Ze heeft een Multi-Air Flow-systeem dat zorgt voor een gelijkmatige koeling. Dit betekent dat al je voedsel en dranken op de juiste temperatuur worden bewaard en minder snel bederven. Bovendien heeft deze een No Frost-systeem dat ervoor zorgt dat er geen ijsvorming ontstaat.

Vriezerprestaties

De vriezerprestaties van de CHiQ FSS559NEI42D zijn ook uitstekend. De vriezer heeft een snelvriesfunctie waarmee je voedsel snel kunt invriezen. Bovendien heeft de vriezer een ijsbereidingsfunctie waarmee je gemakkelijk ijsblokjes kunt maken.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van de CHiQ FSS559NEI42D is laag, wat betekent dat hij niet te veel lawaai maakt. Het geluidsniveau is ongeveer 40 decibel, wat vergelijkbaar is met het geluidsniveau van een bibliotheek.

Energie-efficiëntie

Een van de beste dingen aan de CHiQ FSS559NEI42D is dat hij energiezuinig is. Hij heeft een A+++ energie-efficiëntieklasse, wat betekent dat hij zeer weinig energie verbruikt. Dit betekent dat je minder geld hoeft uit te geven aan je energierekening en dat je je steentje bijdraagt aan een beter milieu.

Andere functies

Naast de bovengenoemde functies heeft de CHiQ FSS559NEI42D ook een aantal andere handige functies. Zo heeft hij bijvoorbeeld een vakantiefunctie waarmee je ze op een energiebesparende stand kunt zetten als je op vakantie gaat. Bovendien heeft hij een deuralarm dat afgaat als je de deur te lang open laat staan.

 • Grote opslagcapaciteit
 • Heeft een vakantiefunctie
 • Maakt geen lawaai
 • Snelvriesfunctie

 • Geen

Inventum SKV0178

De Inventum SKV0178 is een vriezer-vrij amerikaanse koelkast met een totale capaciteit van 319 liter. Het is een van de grootste modellen in zijn categorie, en biedt veel ruimte om voedsel en dranken op te slaan. De afmetingen zijn 190 x 60 x 63 cm (hoogte x breedte x diepte). Ze heeft een energieklasse van A++, wat betekent dat het zeer energiezuinig is en je veel geld bespaart op je energierekening.

Beschikbaar bij deze verkopers

De amerikaanse koelkast heeft een modern en stijlvol design dat in vrijwel elke keuken past. Het heeft een zilverkleurige afwerking en een strakke, minimalistische uitstraling. De Inventum SKV0178heeft drie verstelbare legplateaus, zodat je de indeling naar eigen wens kunt aanpassen. Het heeft ook een groentelade en vier deurvakken om flessen en kleinere items op te slaan.

Design en stijl

Het eerste wat opvalt aan de Inventum SKV0178 is het moderne design en de stijlvolle afwerking. De zilverkleurige afwerking past goed bij moderne keukens en het strakke ontwerp zorgt voor een minimalistische uitstraling. Ze is ook voorzien van een display met temperatuurregeling en heeft led-verlichting, wat zorgt voor een helder en overzichtelijk interieur.

Ruimte en opslag

Met een totale capaciteit van 319 liter is de Inventum SKV0178 een van de grootste amerikaanse koelkasten in zijn categorie. Het heeft drie verstelbare legplateaus en een groentelade, waardoor je de ruimte naar eigen wens kunt aanpassen. Het heeft ook vier deurvakken, waardoor je flessen en kleinere items gemakkelijk kunt opbergen.

Energie-efficiëntie

De Inventum SKV0178 heeft een energieklasse van A++, wat betekent dat het een van de meest energiezuinige amerikaanse koelkasten op de markt is. Het verbruikt weinig energie en bespaart je dus veel geld op je energierekening. Dit maakt het niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar ook een economisch verantwoorde optie.

Koelprestaties

De koelprestaties van de Inventum SKV0178 zijn uitstekend. Het heeft een gelijkmatige koeling, wat betekent dat de temperatuur consistent is en je voedsel langer vers blijft. Daarnaast heeft het een snelvriesfunctie, waardoor je voedsel snel kunt invriezen en de kwaliteit behouden blijft.

Geluidsniveau

De Inventum SKV0178 is erg stil. Met een geluidsniveau van slechts 39 decibel zul je nauwelijks merken dat de ameirkaanse koelkast aanstaat. Dit maakt het een perfecte keuze voor mensen die waarde hechten aan rust en stilte in huis.

Temperatuurregeling

De temperatuur van de Inventum SKV0178 amerikaanse is gemakkelijk te regelen met behulp van het display op de voorkant. Je kunt de temperatuur instellen tussen 0 en 10 graden Celsius, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

 • Energiezuinig
 • Koelt uitstekend
 • Grote opslagruimte
 • Heeft een antibacteriële coating

 • Is te groot voor kleine gezinnen

Exquisit SBS235-200F

De Exquisit SBS235-200F heeft een capaciteit van 535 liter, wat betekent dat hij genoeg ruimte biedt voor een groot gezin. Maar is deze echt zo goed als hij lijkt? Laten we dat ontdekken.

Specificaties Exquisit SBS235-200F

Laten we beginnen met de specificaties van de Exquisit SBS235-200F. Zoals we al zeiden, heeft deze een totale capaciteit van 535 liter, waarvan 353 liter in het koelgedeelte en 182 liter in het vriesgedeelte. Dit betekent dat je genoeg ruimte hebt om al je eten op te slaan, inclusief grotere items zoals taarten en kalkoenen.

Ze heeft een A+ energielabel, wat betekent dat hij energiezuinig is en je dus geld bespaart op je energierekening. Hij heeft ook een No Frost-systeem, wat betekent dat je hem niet hoeft te ontdooien, en hij heeft een automatische ijsmaker en waterdispenser.

Ontwerp en gebruiksgemak

Het ontwerp van de Exquisit SBS235-200F is modern en stijlvol. Hij heeft een roestvrijstalen afwerking en een groot touchscreen display waarmee je de temperatuur kunt regelen en de ijsmaker en waterdispenser kunt bedienen. De amerikaanse koelkast heeft ook LED-verlichting, wat betekent dat je altijd goed kunt zien wat erin zit.

Het gebruiksgemak van de Exquisit SBS235-200F is ook uitstekend. Hij heeft een multi-airflow systeem dat ervoor zorgt dat de temperatuur gelijkmatig wordt verdeeld, wat betekent dat al je eten op de juiste temperatuur wordt bewaard. Bovendien heeft hij verstelbare planken en deuren, zodat je hem kunt aanpassen aan je eigen behoeften.

Koelprestaties

De koelprestaties van de Exquisit SBS235–200F zijn uitstekend. Zoals we al zeiden, heeft hij een multi-airflow systeem dat ervoor zorgt dat de temperatuur gelijkmatig wordt verdeeld. Dit betekent dat al je eten op de juiste temperatuur wordt bewaard en dat er geen hotspots ontstaan.

Vriesprestaties

Het vriesgedeelte van de Exquisit SBS235-200F heeft een netto capaciteit van 182 liter en is verdeeld over drie vriesladen en een vak met klep. De vriesprestaties zijn uitstekend, dankzij het No Frost-systeem, dat ervoor zorgt dat er geen ijsvorming ontstaat en dat de temperatuur gelijkmatig wordt verdeeld.

Bovendien heeft het vriesgedeelte een snelvriesfunctie, waarmee je eten snel kunt invriezen. Dit is handig als je bijvoorbeeld restjes hebt die je wilt bewaren of als je eten wilt invriezen dat je later weer wilt gebruiken.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van de Exquisit SBS235-200F is redelijk laag, met een geluidsniveau van 43 dB. Dit betekent dat hij niet storend is en dat je hem in elke ruimte kunt plaatsen zonder dat je er last van hebt.

 • Bevat een vakantiemodus
 • Heeft een snelvriesfunctie
 • Multi airflowsysteem
 • Modern design

 • Geen super grote opslagruimte

Samsung RS68A884CSL

De Samsung RS68A884CSL is een van de populaire amerikaanse koelkasten van Samsung en is ontworpen met het oog op functionaliteit en efficiëntie. Ze heeft een inhoud van 617 liter en is voorzien van verschillende functies om voedsel en drankjes op de juiste temperatuur te houden.

Design en afmetingen

De Samsung RS68A884CSL heeft een strak en modern design met een roestvrijstalen afwerking. Ze heeft een hoogte van 178 cm, een breedte van 91,2 cm en een diepte van 71,6 cm.

Koel- en vriesruimte

De Samsung RS68A884CSL heeft een koelruimte van 407 liter en een vriesruimte van 210 liter. De koelruimte is verdeeld over drie compartimenten met verstelbare glazen planken en verschillende vakken voor flessen, eieren, groenten en fruit. De vriesruimte is verdeeld over twee compartimenten en heeft een ijsblokjesmaker en een ingebouwde waterdispenser.

Prestaties en efficiëntie

De Samsung RS68A884CSL heeft een energie-efficiëntieklasse van A++ en heeft een geluidsniveau van 39 dB. Ze heeft een No Frost functie waardoor er geen ijsvorming optreedt in de vriesruimte.

Functies en extra’s

De Samsung RS68A884CSL heeft verschillende functies en extra’s, waaronder de mogelijkheid om de temperatuur aan te passen en een modus waarmee je de amerikaanse koelkast op een energiezuinige manier kunt laten werken als je op vakantie bent.

 • Grote opslagruimte
 • Bevat waterdispenser en ijsblokjesmaker
 • Maakt bijna geen geluid

 • Niet goedkoop

ETNA AKV578ZWA

De ETNA AKV578ZWA heefteen elegant design en geavanceerde functies. Het is een vrijstaand amerikaanse koelkast met een netto inhoud van 335 liter en een hoogte van 185 cm. Het is een ideale oplossing voor middelgrote tot grote gezinnen die veel verse producten willen bewaren.

Design

Capaciteit

De ETNA AKV578ZWA heeft een netto inhoud van 335 liter. Het koelgedeelte heeft een inhoud van 231 liter en het vriesgedeelte heeft een inhoud van 104 liter. Het koelgedeelte heeft vijf verstelbare legplateaus, vijf deurbakken en een groentelade. Het vriesgedeelte heeft drie legplateaus en drie deurbakken.

Prestaties

De ETNA AKV578ZWA presteert goed als het gaat om het koelen van voedsel. Het koelgedeelte heeft een optimale luchtcirculatie dankzij de ventilator. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur gelijkmatig wordt verdeeld en dat het voedsel langer vers blijft. De vriezer heeft een snelvriesfunctie waarmee je voedsel snel kunt invriezen.

Energieverbruik

De ETNA AKV578ZWA heeft energieklasse E. Dit betekent dat het een redelijk energiezuinige amerikaanse koelkast is. Het jaarlijkse energieverbruik is ongeveer 258 kWh, wat neerkomt op een jaarlijkse kosten van ongeveer € 56. Dit is een redelijk laag energieverbruik voor een amerikaanse koelkast van deze grootte.

Functies

De ETNA AKV578ZWA heeft een aantal handige functies die het gebruiksgemak vergroten. Hieronder staan enkele van de belangrijkste functies:

 • No Frost: deze heeft een No Frost functie, wat betekent dat er geen ijsvorming in de vriezer ontstaat. Dit betekent dat je de vriezer nooit hoeft te ontdooien en dat het voedsel niet aan elkaar vastvriest.
 • Display: Deze heeft een digitaal display waarop je de temperatuur en de vriezer kunt aflezen. Je kunt de temperatuur ook aanpassen via het display.
 • Snelvriesfunctie: Ze heeft een snelvriesfunctie waarmee je voedsel snel kunt invriezen.
 • Deuralarm: Ze heeft een deuralarm dat afgaat als de deur te lang open blijft staan.

Prijs

De ETNA AKV578ZWA is een van de duurdere amerikaanse koelkasten op de markt. De prijs varieert afhankelijk van de winkel waar je hem koopt, maar over het algemeen kost ze rond de € 900. Dit is een behoorlijk bedrag, maar als je op zoek bent naar een hoogwaardige amerikaanse koelkast met geavanceerde functies, dan is dit zeker een optie om te overwegen.

 • Elegant design
 • No Frost functie
 • Weinig onderhoud nodig
 • Grote opslag

 • Duur

Hisense RQ563N4SI2

Kenmerken en specificaties

Laten we beginnen met een blik op de kenmerken en specificaties van de Hisense RQ563N4SI2. Dit is een side-by-side koelkast met een totale capaciteit van 562 liter. Hij heeft een hoogte van 178,6 cm, een breedte van 91,2 cm en een diepte van 73,8 cm. De amerikaanse koelkast heeft een A+ energie-efficiëntieklasse en heeft een geluidsniveau van 43 dB.

Prestaties en functionaliteit

De prestaties van de Hisense RQ563N4SI2 zijn indrukwekkend. De amerikaanse koelkast heeft een temperatuurbereik van -20 °C tot 10 °C, wat betekent dat je voedsel veilig kunt invriezen en bewaren. Het multi-airflow systeem zorgt ervoor dat de temperatuur gelijkmatig wordt verdeeld, zodat al je voedsel op de juiste temperatuur blijft.

Het ontwerp en de stijl van de Hisense RQ563N4SI2 zijn modern en stijlvol. De koelkast heeft een strak en elegant design met een roestvrijstalen afwerking die bij elke keuken past. Het LCD-display en de ijs- en waterdispenser voegen ook een modern tintje toe aan het ontwerp.

Energie-efficiëntie

De Hisense RQ563N4SI2 heeft een A+ energie-efficiëntieklasse, wat betekent dat hij energiezuinig is en helpt om energierekeningen te verlagen. De amerikaanse koelkast heeft een jaarlijks energieverbruik van 432 kWh/jaar, wat laag is in vergelijking met anderen van dezelfde grootte.

Prijs en waarde

De Hisense RQ563N4SI2 is een prijzige amerikaanse koelkast, maar het biedt waar voor zijn geld. Met zijn vele functies en indrukwekkende prestaties is het een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige model.

 • Energiezuinig
 • Multi air flow systeem
 • Grote opslag

 • Duur van prijs

LG GSJ760PZUZ

Als je op zoek bent naar een nieuwe amerikaanse koelkast, heb je vast wel gehoord van de LG GSJ760PZUZ. Deze Amerikaanse koelkast is een van de populairste modellen op de markt, en er zijn veel redenen waarom.

Specificaties

Laten we beginnen met het bespreken van de specificaties van de LG GSJ760PZUZ. Zoals eerder vermeld, heeft deze amerikaanse koelkast een netto inhoud van 601 liter. Hij heeft een breedte van 91,2 cm, een diepte van 73,8 cm, en een hoogte van 179 cm. Dit betekent dat de koelkast voldoende ruimte biedt om voedsel op te slaan voor een groot gezin.De LG GSJ760PZUZ is ook voorzien van een aantal handige functies, zoals een water- en ijsdispenser, een ingebouwde watertank, en een “Door-in-Door” systeem.

Ontwerp en Indeling

Als het gaat om ontwerp en indeling, ziet de LG GSJ760PZUZ er modern en stijlvol uit. Het heeft een strakke, roestvrijstalen afwerking en het “Door-in-Door” systeem maakt de ameirkaanse koelkast niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ziet er ook mooi uit. Het interieur is goed ontworpen en de planken en laden zijn gemakkelijk toegankelijk.

Koelprestaties

De LG GSJ760PZUZ doet het hier erg goed. De amerikaanse koelkast heeft een Inverter Linear Compressor, waardoor de temperatuur snel kan worden aangepast en de koeling gelijkmatig verdeeld wordt. Dit betekent dat de LG GSJ760PZUZ efficiënt koelt en je voedsel langer vers houdt.

Vriezereigenschappen

Ook de vriezer van de LG GSJ760PZUZ doet het goed. Het apparaat heeft een snelle vriesfunctie, waarmee je voedsel snel kunt invriezen. Het heeft ook een deuralarm, dat afgaat als de deur te lang open blijft staan, waardoor er koude lucht verloren gaat.

 • “Moist Balance Crisper” lade
 • Groentenladen
 • Zeer grote opslag
 • Door in door systeem

 • Geen

Haier HTF-540DP7

De Haier HTF-540DP7 is een prachtige Amerikaanse koelkast die veel ruimte biedt en een aantal indrukwekkende kenmerken heeft. Ze heeft een netto inhoud van 540 liter, wat betekent dat er genoeg ruimte is voor al uw voedsel en drankjes. Bovendien heeft het een stijlvol ontwerp dat in vrijwel elk modern interieur past.

Kenmerken en specificaties

De Haier HTF-540DP7 heeft een aantal handige functies die het gebruiksgemak verhogen. Een van deze functies is de no-frost technologie, die ervoor zorgt dat de amerikaanse koelkast vrij blijft van ijsvorming. Hierdoor hoeft u de amerikaanse koelkast niet handmatig te ontdooien, wat veel tijd en moeite bespaart. Daarnaast heeft de Haier HTF-540DP7 een ingebouwde ijsmaker en een dispenser voor gekoeld water. Dit betekent dat u altijd koud water en ijs tot uw beschikking heeft, zonder dat u een extra apparaat hoeft aan te schaffen. Dit is niet alleen handig, maar ook kostenbesparend op de lange termijn.

Koelprestaties

De koelprestaties van de Haier HTF-540DP7 zijn indrukwekkend. Ze heeft een Multi Air Flow-systeem, dat ervoor zorgt dat de lucht gelijkmatig circuleert. Dit betekent dat uw voedsel op de juiste temperatuur blijft en dat er geen warme plekken ontstaan. Bovendien heeft de Haier HTF-540DP7 een snelkoel- en snelvriesfunctie, waardoor uw voedsel snel en efficiënt wordt gekoeld of ingevroren. Dit is vooral handig als u snel iets wilt afkoelen of invriezen, bijvoorbeeld als u net boodschappen heeft gedaan.

 • Stijlvol design
 • Veel opslagruimte
 • Energiezuinig
 • Niet duur

 • Minder bekend merk