Ticket to ride Europe recensie: een topper

Ben jij een fan van bordspellen en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen? Dan is Ticket to Ride Europe wellicht iets voor jou! Ik heb onlangs dit spel gespeeld met een paar vrienden en het was een fantastische avond! We zijn allemaal fan van bordspellen en hadden al veel goede dingen gehoord over dit spel, dus we waren erg benieuwd om het spel uit te proberen.

Deze versie van het populaire bordspel Ticket to Ride neemt je mee op een treinavontuur dwars door Europa. Van de steile rotsen van Edinburgh naar de zonverlichte dokken van Constantinopel, van de stoffige straatjes van Pamplona naar het winderige station van Berlijn; deze game neemt je mee op een reis door de grootste steden van Europa tijdens de eeuwwisseling.

Ervaring

Het eerste wat ons opviel was het prachtige ontwerp van het bord en de kaarten. Het spel neemt je echt mee terug in de tijd naar het Europa van de eeuwwisseling. De kaart is gedetailleerd ontworpen, met mooie illustraties van de steden en het omliggende landschap. Dit droeg echt bij aan de totale game-ervaring.

Spelverloop

De gameplay is eenvoudig te begrijpen, zelfs als je nog nooit eerder een bordspel hebt gespeeld. Het doel is om treinroutes te claimen tussen steden en zo punten te verdienen. Het spel bevat een prachtige kaart van Europa, waarop de steden en de routes tussen de steden zijn afgebeeld. Elke speler krijgt aan het begin van het spel een aantal treinkaarten en moet deze gebruiken om routes te claimen. Als je erin slaagt om een lange route tussen twee steden te claimen, verdien je extra punten. Maar let op: als een andere speler een route claimt die jij nodig hebt, moet je een andere manier vinden om op je bestemming te komen.

Een van de beste aspecten van Ticket to Ride Europe is de thematiek. Het spel neemt je echt mee terug in de tijd, naar het Europa van de eeuwwisseling. De kaart is prachtig ontworpen, met gedetailleerde illustraties van de steden en het omliggende landschap. Dit draagt bij aan de totale game-ervaring. Als je het spel speelt, voel je echt alsof je op reis bent door Europa.

De game heeft ook verschillende uitbreidingen, zoals de Europa 1912-uitbreiding en de Big Cities-uitbreiding. Deze uitbreidingen voegen extra routes en kaarten toe, waardoor het spel nog uitdagender wordt.

Dit spel is een fantastische keuze voor zowel ervaren als beginnende bordspelers. Het is eenvoudig te begrijpen, maar biedt toch genoeg uitdaging om je bezig te houden. Bovendien is het thema geweldig uitgewerkt en draagt dit bij aan de totale game-ervaring.

Spelregels

Het doel van het spel is om treinroutes te claimen tussen steden en zo punten te verdienen. Elke speler krijgt aan het begin van het spel een aantal treinkaarten en moet deze gebruiken om routes te claimen. Als je erin slaagt om een lange route tussen twee steden te claimen, verdien je extra punten. Maar let op: als een andere speler een route claimt die jij nodig hebt, moet je een andere manier vinden om op je bestemming te komen.

Aan het begin van het spel krijgt elke speler drie doelkaarten. Op deze kaarten staan twee steden die met elkaar verbonden moeten worden door middel van treinroutes. Als je aan het einde van het spel deze steden met elkaar hebt verbonden, verdien je extra punten. Maar als je er niet in slaagt om dit te doen, verlies je juist punten.

Tijdens elke beurt mag een speler één van de volgende acties uitvoeren:

  • Twee treinkaarten van de trekstapel pakken.
  • Een route tussen twee steden claimen door het inleveren van treinkaarten.
  • Nieuwe doelkaarten trekken (maximaal drie).

Het spel eindigt wanneer een speler nog maar twee treintjes over heeft of wanneer een speler geen treintjes meer kan plaatsen op het bord. Aan het einde van het spel worden de punten geteld en de speler met de meeste punten wint.

Voor en nadelen

Maar laten we niet vergeten dat geen enkel product perfect is. Hier zijn enkele voor- en nadelen van Ticket to Ride Europe:

  • PRO: Eenvoudig te leren en te spelen, zelfs als je nog nooit eerder een bordspel hebt gespeeld.
  • PRO: Fantastische thematiek, met een prachtig ontworpen kaart van Europa en gedetailleerde illustraties van de steden en het landschap.
  • PRO: Verschillende uitbreidingen beschikbaar die extra routes en kaarten toevoegen.
  • CON: Kan soms een beetje repetitief aanvoelen na meerdere speelbeurten.

Beschikbaar bij deze verkopers

Conclusie

Samengevat hadden we een geweldige tijd met Ticket to Ride en we zijn van plan om het nog veel vaker te spelen. Het spel is eenvoudig genoeg om snel te leren, maar biedt genoeg uitdaging om je bezig te houden. We kunnen het spel dan ook aan iedereen aanraden die van bordspellen houdt.

FAQ

Wat is de moeilijkheidsgraad van ?

Ticket to Ride Europe heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Het spel is niet moeilijk om te leren, maar er zit genoeg diepgang in om ervaren spelers uit te dagen. De regels zijn eenvoudig en snel uit te leggen, waardoor het spel ook geschikt is voor beginnende bordspelers.

Kun je Ticket to Ride Europe ook alleen spelen?

Ja, het is mogelijk om in je eentje te spelen. Hiervoor is een speciale app beschikbaar die je kunt downloaden. Met deze app kun je het spel tegen de computer spelen. Het is echter wel zo dat het spel het leukst is om met meerdere spelers te spelen.

Wat is het verschil tussen Ticket to Ride en Ticket to Ride Europe?

Het grootste verschil tussen de 2 spellen is de locatie. Ticket to Ride speelt zich af in Noord-Amerika, terwijl Ticket to Ride Europe zich afspeelt in Europa. De kaart van Europa is iets kleiner dan die van Noord-Amerika, waardoor het spel iets sneller verloopt. Daarnaast zijn er enkele kleine verschillen in de spelregels, zoals de tunnels en veerboten.

Wat zijn de beste strategieën?

Een van de belangrijkste strategieën in Ticket to Ride Europe is het claimen van lange routes. Lange routes leveren namelijk meer punten op dan korte routes. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken naar de doelkaarten en daar je strategie op af te stemmen. Als je bijvoorbeeld een doelkaart hebt waarbij je Amsterdam met Athene moet verbinden, dan kun je het beste eerst de routes tussen deze steden claimen voordat andere spelers dat doen. Tot slot is het ook belangrijk om de treinkaarten goed te gebruiken en te zorgen dat je voldoende treinkaarten hebt om de routes te claimen die je nodig hebt.

Wat zijn de uitbreidingen en zijn deze de moeite waard?

Ticket to Ride Europe heeft verschillende uitbreidingen, waaronder de Europa 1912-uitbreiding en de Big Cities-uitbreiding. De Europa 1912-uitbreiding voegt extra kaarten en routes toe, waardoor het spel nog uitdagender wordt. De Big Cities-uitbreiding voegt extra kaarten toe van enkele grote steden in Europa. Beide uitbreidingen zijn zeker de moeite waard als je het spel regelmatig speelt en toe bent aan een nieuwe uitdaging.