999 games 30 seconds recensie: het perfecte partyspel

Stel je voor, je bent op een feestje en wilt een spel spelen met je vrienden en familie. Het is moeilijk om een spel te vinden dat geschikt is voor grote gezelschappen en waar iedereen plezier aan beleeft. Maar maak je geen zorgen, ik heb het perfecte spel voor je: 30 Seconds! Het bordspel is een spectaculair partyspel voor teams en is fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Het is een spel waarbij je snel moet denken en net zo snel moet praten. 30 seconds is ontworpen voor teams, dus het is perfect als je met veel mensen bent.

Doel van het spel

Het doel van 30 seconds is om als eerste team de finish te bereiken. Dit doe je door binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen.Het spel wordt geleverd met 240 kaarten, elk met 5 begrippen erop. Er is ook een kaartenhouder om de kaarten in te bewaren, een speelbord, een zandloper, een dobbelsteen en 4 pionnen. De spelregels zijn inbegrepen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het begrijpen van de regels.

Spelregels

Als je het speelt, speel je in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen.

Het spelverloop gaat als volgt:

 1. Het team dat aan de beurt is, kiest een speler die gaat omschrijven. Deze speler pakt een kaartje en leest de 5 begrippen die erop staan. De speler mag zelf kiezen met welk begrip hij of zij begint.
 2. De andere teamleden proberen binnen 30 seconden te raden wat de omschrijver bedoelt. De omschrijver mag geen gebaren maken of de begrippen vertalen naar een andere taal.
 3. Voor elk goed geraden begrip mag het team 1 veld vooruit op het speelbord. Als het team alle 5 de begrippen weet te raden, mogen ze nog een keer gooien met de dobbelsteen en nogmaals zoveel velden vooruit als het aantal ogen op de dobbelsteen.
 4. Het volgende team is aan de beurt. Het spel gaat door totdat een team als eerste de finish bereikt.

Er zijn nog een paar andere regels die je moet weten:

 • Als een team op een vakje komt waarop staat dat ze moeten wachten, mogen ze pas weer verder als ze opnieuw aan de beurt zijn geweest.
 • Als een team op een vakje komt waarop staat dat ze een extra kaartje moeten pakken, pakken ze een extra kaartje en gaan ze verder met het spel alsof het de volgende beurt is.
 • Als een team op een vakje komt waarop staat dat ze een categorie moeten kiezen, kiest de tegenstander een categorie voor hen uit en krijgen ze een kaartje uit die categorie.

30 seconds is heel eenvoudig te spelen en de spelregels zijn gemakkelijk te begrijpen. Het is een geweldig spel voor grote groepen en zal zeker voor veel plezier en gelach zorgen!

Persoonlijke ervaring

Wat ik persoonlijk zo leuk vind aan 30 Seconds is de competitieve sfeer die ontstaat tussen de teams. Het is geweldig om te zien hoe iedereen zo geconcentreerd en enthousiast is tijdens het spel. Het is ook een spel waarbij iedereen kan deelnemen, ongeacht leeftijd of vaardigheden. Het is een geweldige manier om mensen bij elkaar te brengen en om een geweldige tijd te hebben.

Als ik bordspel moet vergelijken met andere spellen, zou ik zeggen dat het veel interactiever is dan veel andere partyspellen. Het spel vereist dat je snel denkt en snel praat, wat betekent dat iedereen betrokken is en actief deelneemt aan het spel. Het is veel leuker dan veel andere spellen waarbij je gewoon op je beurt moet wachten en niet zo betrokken bent bij het spel.

Voordelen:

 • 30 Seconds is een zeer interactief spel dat iedereen betrekt bij het spel.
 • Het spel is geschikt voor grote gezelschappen en is perfect voor feestjes en partijen.
 • Het spel is gemakkelijk te begrijpen en de regels zijn inbegrepen in de doos.

Nadeel:

 • Het spel kan soms wat chaotisch zijn, vooral als er veel mensen zijn die tegelijkertijd praten.

Beschikbaar bij deze verkopers

Conclusie

30 Seconds is een geweldig spel dat geschikt is voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Het is een zeer interactief spel dat iedereen betrekt bij het spel. De regels zijn gemakkelijk te begrijpen en de spelregels zijn inbegrepen in de doos. Het spel kan soms wat chaotisch zijn, vooral als er veel mensen zijn

FAQ

Hoeveel mensen kunnen er maximaal meespelen met 30 Seconds?

Het is een spel dat is ontworpen voor teams, dus het is perfect als je met veel mensen bent. Er kunnen maximaal 4 teams meespelen met het spel, elk bestaande uit 2 of meer spelers. Het spel is dus geschikt voor grote groepen, omdat er maximaal 16 mensen kunnen meespelen.

Hoe lang duurt een spelletje gemiddeld?

De duur van een spelletje 30 Seconds kan variëren, afhankelijk van het aantal spelers en de snelheid waarmee iedereen speelt. Over het algemeen duurt een spelletje ongeveer 30 tot 60 minuten. Maar als je meerdere rondes speelt, kan het spel natuurlijk langer duren.

Hoe moeilijk zijn de begrippen op de kaarten?

De begrippen op de kaarten zijn ontworpen om uitdagend te zijn, maar niet te moeilijk. Ze zijn bedoeld om de spelers aan te moedigen om snel te denken en te praten, maar ook om plezier te hebben. De begrippen op de kaarten zijn gerangschikt in verschillende categorieën, zoals beroemdheden, sport, televisie, enzovoort. Het is dus mogelijk dat sommige begrippen voor sommige spelers makkelijker zijn dan voor andere, afhankelijk van de categorie en hun kennis op dat gebied.

Kunnen kinderen ook meespelen met 30 Seconds?

Ja, kinderen kunnen zeker meespelen met 30 Seconds. Het spel is geschikt voor alle leeftijden en kan worden aangepast aan de vaardigheden van de spelers. Als de begrippen te moeilijk zijn voor de kinderen, kun je ervoor kiezen om alleen de begrippen uit bepaalde categorieën te gebruiken die beter bij hun kennisniveau passen.

Is 30 Seconds ook leuk om te spelen met mensen die geen Nederlands spreken?

Het is voornamelijk ontworpen voor mensen die Nederlands spreken, omdat de begrippen op de kaarten in het Nederlands zijn. Als je met mensen speelt die geen Nederlands spreken, kan het spel dus wat moeilijk zijn. Maar als je creatief bent, kun je ervoor kiezen om zelf begrippen op te schrijven in een andere taal en deze te gebruiken in het spel. Hierdoor wordt het spel ook leuk voor mensen die geen Nederlands spreken.