De schat van Kadora Review: een bordspel vol mysterie en actie

“De Schat van Kadora” is een spannend bordspel waarbij spelers moeten proberen om als eerste de schat van de mythische stad Kadora te vinden. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar en heeft een gemiddelde speelduur van 45 minuten.

Het spelbord bestaat uit verschillende kaarten die samen de stad Kadora vormen. Elke speler heeft een pion en begint op een willekeurige kaart. Tijdens het spel moeten spelers op zoek gaan naar aanwijzingen om de schat te vinden. Dit doen ze door verschillende acties uit te voeren, zoals kaarten omdraaien, dobbelen en speciale kaarten gebruiken.Het spel heeft een aantal leuke elementen die het erg spannend maken. Zo zijn er geheime gangen die spelers kunnen ontdekken en waarmee ze sneller door de stad kunnen bewegen. Daarnaast zijn er speciale kaarten die spelers kunnen inzetten om hun medespelers te hinderen, zoals een kaart waarmee je een medespeler terugstuurt naar zijn startpositie.

Schat van Kadora is goed vormgegeven en de kaarten en pionnen zijn van goede kwaliteit. De spelregels zijn duidelijk en het spel is makkelijk te leren. Wel kan het soms wat lang duren voordat je de schat hebt gevonden, waardoor het spel wat langdradig kan worden.

Spelregels van schat van Kadora

 • Aantal spelers: 2-4 spelers
 • Leeftijd: Vanaf 8 jaar
 • Speelduur: Gemiddeld 45 minuten

Doel van het spel

Het doel van de Schat van Kadora is om als eerste de schat van de mythische stad Kadora te vinden. Spelers moeten hiervoor op zoek gaan naar aanwijzingen en de schatkist vinden voordat hun medespelers dit doen.

Voorbereiding:

 1. Het spelbord wordt op tafel gelegd en bestaat uit verschillende kaarten die samen de stad Kadora vormen.
 2. Elke speler kiest een pion en plaatst deze op een willekeurige kaart.
 3. De schatkaart wordt onder een van de kaarten op het spelbord gelegd, zonder dat de spelers dit zien.
 4. De kaarten met aanwijzingen worden geschud en verdeeld over de overige kaarten op het spelbord.
 5. De speciale kaarten worden geschud en als stapel naast het spelbord gelegd.
 6. Het spel kan beginnen.

Spelverloop:

 1. De jongste speler begint en gooit de dobbelsteen. Hij verplaatst zijn pion het aantal vakjes dat hij heeft gegooid.
 2. Als de pion op een kaart komt met een aanwijzing, dan mag de speler deze kaart omdraaien en de aanwijzing lezen.
 3. Als de pion op een kaart komt met een speciaal symbool, dan moet de speler een speciale kaart trekken en de instructies opvolgen.
 4. Als de pion op een kaart komt met een geheime gang, dan mag de speler deze gang gebruiken om sneller door de stad te bewegen.
 5. Als een speler denkt dat hij de schat heeft gevonden, dan mag hij op zijn beurt de schatkaart onder een van de kaarten op het spelbord leggen.
 6. Als een speler op een kaart komt waar al een pion van een andere speler staat, dan moet hij terug naar zijn startpositie.
 7. Het spel eindigt zodra een speler de schat heeft gevonden en terugkeert naar zijn startpositie.

Einde van Schat van Kadora

Schat van Kadora eindigt zodra een speler de schat heeft gevonden en terugkeert naar zijn startpositie. Deze speler is de winnaar van het spel.