De 3 beste dopplers van 2024 onderzocht

Een doppler is een echoapparaat dat gebruikt wordt om de bloedsomloop in het lichaam te meten. Het apparaat maakt gebruik van ultrageluidgolven die weerkaatsen op rode bloedcellen. De doppler registreert de verandering in frequentie van de weerkaatsende geluidsgolven en geeft deze informatie weer in een grafiek. De bloedsnelheid kan worden bepaald door het aantal golven dat per seconde wordt weerkaatst.

Als je zwanger bent, is het belangrijk om je baby goed te volgen. Een manier om dit te doen, is door middel van een foetale doppler. Dit apparaat detecteert de verandering in frequentie van de weerkaatsende geluidsgolven en geeft deze informatie weer in een grafiek. De bloedsnelheid kan worden bepaald door het aantal golven dat per seconde wordt weerkaatst.

Wat is een goede doppler?

Een goede foetale doppler moet nauwkeurig zijn, eenvoudig te gebruiken en een brede waaier aan bloedsnelheden kunnen meten. Sommige bieden ook extra functies, zoals het afspelen van de hartslag van je baby als een mp3-bestand of een LED-nachtlampje.

Als je op zoek bent naar een foetale doppler, neem dan de tijd om verschillende opties te vergelijken om er een te vinden die aan al je behoeften voldoet. Let bij het maken van je keuze vooral op enkele belangrijke functies. Een doppler moet onder andere een goede geluidskwaliteit hebben. Kies voor een model met een helder geluid, zodat je het hartje van je kindje goed kan horen. Ook is een doppler met een LED-nachtlampje handig, want dit maakt het mogelijk om ’s nachts te luisteren, zonder dat je je baby wakker maakt. Tenslotte is ook een doppler met een geheugenfunctie interessant. Deze functie maakt het mogelijk om het hartje van je kindje op te slaan, zodat je het later nog eens kan beluisteren.

Snelheid en beweging meten met een doppler

Dopplers zijn goed voor het meten van de snelheid van een object. Ze kunnen ook helpen bepalen of een object in beweging is of niet. Dit komt door het Dopplereffect. Dit is wanneer het geluid van een voorwerp in beweging verschuift naar een hogere of lagere toon, afhankelijk van of het voorwerp zich naar de waarnemer toe beweegt of niet.

Een professionele doppler

Een professionele doppler is een draadloos, handbediend apparaat dat de bloeddoorstroming in het lichaam kan meten. Het kan ook de beweging van het hart en de snelheid van de bloedstroom bepalen. Deze informatie is belangrijk voor artsen en andere zorgverleners, omdat het kan helpen bij het diagnosticeren en behandelen van diverse medische aandoeningen.

Een Doppler-echo is een medische test die wordt gebruikt om de snelheid van de bloedstroom te meten. De test maakt gebruik van geluidsgolven om de bloedstroom door het lichaam te volgen. De test is veilig en pijnloos, en kan worden uitgevoerd op zowel volwassenen als kinderen. De echo o kan worden gebruikt om diverse aandoeningen te diagnosticeren en te behandelen, waaronder hart- en vaatziekten, aderverkalking, bloedvaten die bloed naar de nieren leveren, en bloedvaten die bloed naar de hersenen leveren, te diagnosticeren en te behandelen. Het zendt geluidsgolven uit en meet de weerkaatsing ervan van bloedcellen in de bloedbaan. De machine maakt een ​​geluid dat lijkt op dat van een snel dalende vogel. Dit geluid wordt gebruikt om de bloeddoorstroming door de bloedvaten te bepalen.

Top 3 dopplers van 2023

1. Luvion Doppler

De Luvion is een apparaat waarmee je het hartje van je baby kan horen kloppen. Het is heel eenvoudig te gebruiken en je kan het meteen na de aankoop gebruiken. Je hoeft niet eerst naar een arts of een ziekenhuis te gaan. Het apparaat heeft een aantal handige functies, zoals een opnameapparaat, een aanpasbaar volume en twee audio uitgangen. Dit maakt het gemakkelijk en veilig om te gebruiken.

Het apparaat is compact en licht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is. De Luvion – Angelsounds is een betrouwbare keuze voor ouders die het belangrijk vinden om het hartje van hun baby te kunnen horen. De Angelsounds  biedt functies zoals het meten van de hartslag, het bijhouden van de hartslag en het opslaan van de gemeten hartslag.

Voordelen

 • Mooi design
 • Gemakkelijk om te gebruiken
 • De harttonen kunnen opgenomen worden

Nadeel

 • Soms is het wat zoeken om de hartslag te vinden

2. Jumper angelsound Doppler

Als je een Jumper angelsound – baby hartje monitor – koopt, krijg je er een gratis Sensitest dopplergel bij. Dit apparaatje is bedoeld om het hartje van je baby te kunnen horen. Eén van de fijne dingen van dit apparaat is, is dat het geluid van het hartje van je baby ook via de oortjes van de monitor naar jou toe komt. Zo kan je het hartje van je baby dus ook meteen via de oortjes van de monitor beluisteren.

Het apparaat is eenvoudig in gebruik en kan binnen enkele minuten al resultaten opleveren. Het is daarnaast ook een veilig apparaat om te gebruiken, aangezien het geluid van het hartje van je baby niet wordt verstoord door andere geluiden.

Voordelen

 • Een goed model tegen een lage prijs
 • Gemakkelijk om te gebruiken
 • Een speciale dopplergel wordt meegeleverd

Nadeel

 • Het volume kan plots heel luid staan

3. Hunnybunny® Doppler

Met de Hunnybunny kan je jouw baby’s hartje thuis gemakkelijk en veilig volgen. De set bevat een ultrasoundgel, oortjes en batterijen. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en geeft duidelijke geluidsfragmenten van het hartje van jouw baby door middel van oortjes. Hunnybunny is CE-gecertificeerd en conform de Europese wet- en regelgeving.

Op de OLED display kan je gegevens aflezen, zoals de hartslag, het niveau van de batterij en meer informatie. Het geluid van de hartslag is zeer goed te horen. Bovendien kan je met verschillende personen op hetzelfde moment naar de hartslag luisteren.

Voordelen

 • Er is een ruisonderdrukking ingebouwd
 • Via de OLED display kan je nuttige gegevens lezen
 • Het is een compleet pakketje, inclusief het toestel, een gel, batterijen, oortjes en een zakje om de doppler op te bergen