Robin hood bordspel recensie: vecht tegen de Sheriff van Nottingham

Het Robin Hood bordspel is een coöperatief spel waarbij de spelers zich in de middeleeuwen bevinden en de rol van Robin Hood en zijn bende op zich nemen. Het doel van het spel is om samen te werken om de armen te helpen en tegen de Sheriff van Nottingham te strijden. Hieronder volgt een uitgebreide recensie van het spel.

Het doel van het spel is om aan het einde van het spel de speler te zijn met de meeste goudstukken.

Speelbaarheid

Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar oud. Het duurt gemiddeld tussen de 60 en 90 minuten om te spelen. Het spelmechanisme is zeer goed doordacht en intuïtief. Het is gemakkelijk te begrijpen en het kost niet veel tijd om de regels onder de knie te krijgen.

Thema

Het thema van het Robin Hood bordspel is zeer goed uitgevoerd. Het spel brengt spelers in de middeleeuwse wereld van Robin Hood en zijn bende. Het spelbord en de illustraties zijn prachtig ontworpen en dragen bij aan de sfeer van het spel.

Spelervaring

Het bordspel biedt een geweldige spelervaring. Het coöperatieve spelmechanisme zorgt ervoor dat spelers goed moeten samenwerken om hun doelen te bereiken. Het spel heeft ook een hoge herspeelbaarheid, omdat er meerdere moeilijkheidsgraden zijn en verschillende scenario’s om uit te proberen.

Moeilijkheidsgraad

Het spel heeft verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor het geschikt is voor spelers van verschillende niveaus. Beginners kunnen het op de makkelijkste moeilijkheidsgraad proberen, terwijl ervaren spelers het op de moeilijkste kunnen spelen om een grotere uitdaging te krijgen.

Spelregels

Voorbereiding:

 1. Plaats het bord op tafel en leg de goudstukken, de struikkaarten, de marktkaarten en de schatkaart op hun aangegeven plaats op het bord.
 2. Elke speler kiest een kleur en plaatst zijn Robin Hood-pion op het startvakje.
 3. Schud de stapel met actiekaarten en leg ze naast het bord.
 4. Elke speler ontvangt 3 struikkaarten en 2 actiekaarten.
 5. De jongste speler begint.

Spelverloop:

 1. De speler aan de beurt trekt een actiekaart en voert de actie uit.
 2. De speler mag daarnaast maximaal 2 actiekaarten uit zijn hand spelen.
 3. De speler mag maximaal 5 struikkaarten in zijn hand hebben.
 4. Het spel eindigt wanneer de schatkaart wordt getrokken of wanneer een speler de laatste goudstukken van het bord heeft verzameld.

Actiekaarten:

 1. Verplaats: Verplaats jouw Robin Hood-pion naar een aangrenzend vakje.
 2. Verplaats de sheriff: Verplaats de sheriff naar een aangrenzend vakje. Als de sheriff op hetzelfde vakje komt als een Robin Hood-pion, moet de speler een goudstuk afgeven.
 3. Steel goudstukken: Neem een goudstuk van een aangrenzende speler of van het bord.
 4. Verzamel goudstukken: Neem een goudstuk van het bord.
 5. Speel een extra actiekaart: Speel nog een actiekaart uit je hand.

Struikkaarten:

 1. Goudmijn: Neem 2 goudstukken van het bord.
 2. Handelaar: Wissel een goudstuk in voor 2 goudstukken.
 3. De held van de stad: Krijg een goudstuk van elke speler.
 4. Spion: Bekijk de hand van een andere speler en pak een actiekaart van zijn hand.
 5. Boogschutter: Als de sheriff op een aangrenzend vakje staat, mag je hem raken en verplaatsen naar een ander vakje.

Conclusie

Het bordspel is een fantastisch coöperatief spel dat spelers meeneemt naar de middeleeuwse wereld van Robin Hood en zijn bende. Het spelmechanisme is zeer goed doordacht en gemakkelijk te begrijpen, terwijl de illustraties en het spelbord bijdragen aan de sfeer van het spel. De herspeelbaarheid en verschillende moeilijkheidsgraden maken het spel geschikt voor spelers van verschillende niveaus. We raden het spel ten zeerste aan voor fans van coöperatieve spellen en Robin Hood.