HP Smart Tank 7005 All-in-One Printer Review

De HP Smart Tank 7005 is een all-in-one printer die de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen vanwege zijn innovatieve inkttanksysteem. In deze recensie zullen we de belangrijkste kenmerken, voordelen en nadelen van de HP Smart Tank 7005 bespreken om je te helpen beslissen of dit de juiste printer is voor jouw behoeften.

Kenmerken van de HP Smart Tank 7005

Inktreservoirs

Een van de meest opvallende kenmerken van de HP Smart Tank 7005 is het inkttanksysteem. In tegenstelling tot traditionele inkjetprinters, die gebruikmaken van dure cartridges, heeft deze printer grote, navulbare inkttanks. Hierdoor hoef je minder vaak inkt te kopen, wat op de lange termijn kostenbesparingen oplevert.

Afdruksnelheid en kwaliteit

De HP Smart Tank 7005 biedt indrukwekkende afdruksnelheden en -kwaliteit. De printer kan tot 11 pagina’s per minuut afdrukken in zwart-wit en 5 pagina’s per minuut in kleur. Bovendien levert hij scherpe en heldere afdrukken met een maximale resolutie van 4800 x 1200 dpi.

Connectiviteit

Deze printer ondersteunt verschillende connectiviteitsopties, zoals Wi-Fi, Ethernet en USB. Hierdoor kun je eenvoudig verbinding maken met je computer, smartphone of tablet. Daarnaast is de HP Smart Tank 7005 compatibel met populaire mobiele afdrukapps, zoals HP Smart en Apple AirPrint.

Gebruiksgemak

De HP Smart Tank 7005 is eenvoudig in gebruik dankzij het overzichtelijke bedieningspaneel en het LCD-scherm van 2,2 inch. Het bijvullen van de inkttanks is ook eenvoudig, zonder geknoei of morsen.

H3: Kostenbesparing

Een van de grootste voordelen van de HP Smart Tank 7005 is de kostenbesparing op inkt. Dankzij de navulbare inkttanks hoef je geen dure cartridges meer aan te schaffen. Bovendien is de printer efficiënt in het verbruik van inkt, waardoor je op de lange termijn veel geld kunt besparen.

Milieuvriendelijkheid

De HP Smart Tank 7005 is een milieuvriendelijke keuze vanwege het verminderde afval dat wordt geproduceerd. In plaats van regelmatig lege cartridges weg te gooien, vul je gewoon de inkttanks bij. Hierdoor wordt de hoeveelheid plastic afval verminderd en draag je bij aan een duurzamere wereld.

All-in-one functionaliteit

Deze printer biedt all-in-one functionaliteit, wat betekent dat je kunt afdrukken, scannen, kopiëren en faxen met één apparaat. Dit bespaart ruimte op je bureau en maakt het eenvoudiger om al je printbehoeften te beheren.

Nadelen van de HP Smart Tank 7005

Aanschafprijs

Een nadeel van de HP Smart Tank 7005 is de relatief hoge aanschafprijs in vergelijking met sommige andere inkjetprinters. Echter, als je rekening houdt met de kostenbesparingen op inkt op de lange termijn, kan deze initiële investering zichzelf terugverdienen.

Formaat en gewicht

De HP Smart Tank 7005 is een vrij groot en zwaar apparaat, wat het minder geschikt maakt voor kleine werkruimtes. Het kan enige moeite kosten om een geschikte plek te vinden waar de printer geplaatst kan worden.

Technische gegevens

 • Afdruktechnologie: HP Thermal Inkjet
 • Afdruksnelheid zwart-wit: tot 11 ppm
 • Afdruksnelheid kleur: tot 5 ppm
 • Afdrukresolutie: tot 4800 x 1200 dpi (geoptimaliseerd)
 • Scanresolutie: tot 1200 x 1200 dpi
 • Kopieersnelheid zwart-wit: tot 10 ppm
 • Kopieersnelheid kleur: tot 2 ppm
 • Papierformaten: A4, A5, B5, DL, C6, A6
 • Papierinvoer: 100 vel standaard papierlade, 30 vel uitvoerlade
 • Verbindingen: Wi-Fi, USB 2.0
 • Ondersteunde besturingssystemen: Windows 10, 8.1, 8, 7, macOS v10.12 (Sierra) en hoger, iOS, Android