HP OfficeJet Pro 7740 Review

De HP OfficeJet Pro 7740 is een veelzijdige all-in-one printer die ontworpen is voor zowel thuisgebruik als voor kleine tot middelgrote bedrijven. In deze recensie bespreken we de belangrijkste kenmerken, prestaties en het gebruiksgemak van deze printer.

Design en functies

De HP OfficeJet Pro 7740 heeft een strak en modern design, waardoor hij in vrijwel elk kantoor of huis past. De printer is voorzien van een 2,65-inch kleurentouchscreen, wat het navigeren door de menu’s eenvoudig en intuïtief maakt. Dankzij de automatische documentinvoer (ADF) met een capaciteit van 35 pagina’s en de dubbelzijdige printoptie, wordt het printen, kopiëren, scannen en faxen van documenten efficiënter en sneller.

Prestaties

De HP OfficeJet Pro 7740 biedt uitstekende prestaties op het gebied van afdrukkwaliteit. De printer levert scherpe en heldere tekst, terwijl foto’s levendige kleuren en een hoog detailniveau vertonen. Met een printsnelheid van 22 pagina’s per minuut in zwart-wit en 18 pagina’s per minuut in kleur, is deze printer snel genoeg voor de meeste gebruikers.

Connectiviteit en compatibiliteit

De printer is uitgerust met diverse connectiviteitsopties, waaronder USB, Ethernet en draadloze verbindingen. Bovendien ondersteunt de HP OfficeJet Pro 7740 mobiele printtechnologieën zoals HP ePrint, Apple AirPrint en Google Cloud Print, wat het mogelijk maakt om eenvoudig te printen vanaf smartphones en tablets.

Gebruiksgemak en onderhoud

Het installeren en gebruiken van de HP OfficeJet Pro 7740 is vrij eenvoudig, dankzij de stapsgewijze instructies en de gebruiksvriendelijke software. Het vervangen van de inktcartridges is ook snel en probleemloos, aangezien de printer gebruik maakt van vier afzonderlijke cartridges: zwart, cyaan, magenta en geel.

Kosten en duurzaamheid

Deze printer is redelijk zuinig in vergelijking met andere modellen in zijn klasse, met name als het gaat om het verbruik van inkt. Het gebruik van XL-cartridges kan leiden tot lagere kosten per pagina. Bovendien heeft de HP OfficeJet Pro 7740 een Energy Star-certificering, wat aangeeft dat het apparaat energiezuinig is.

Conclusie

De HP OfficeJet Pro 7740 is een uitstekende keuze voor zowel thuisgebruikers als kleine tot middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare, veelzijdige en efficiënte all-in-one printer. Met zijn indrukwekkende afdrukkwaliteit, snelle prestaties, gebruiksgemak en een breed scala aan connectiviteitsopties, biedt deze printer een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Technische gegevens

 1. Functies: Printen, kopiëren, scannen en faxen
 2. Afdruktechnologie: Thermische HP inkjettechnologie
 3. Afdrukresolutie: Tot 4800 x 1200 geoptimaliseerde dpi bij kleurenafdrukken en tot 1200 x 1200 dpi bij zwart-wit afdrukken
 4. Afdruksnelheid: Tot 22 ppm (pagina’s per minuut) voor zwart-wit afdrukken en 18 ppm voor kleurenafdrukken
 5. Kopieerresolutie: Tot 600 dpi bij zwart-wit kopieën en 600 dpi bij kleurenkopieën
 6. Scannertype: Flatbed en automatische documentinvoer (ADF)
 7. Scanresolutie: Tot 1200 dpi optische resolutie
 8. Faxresolutie: Tot 300 x 300 dpi
 9. Papierformaten: Ondersteunt verschillende formaten, waaronder A3, A4, A5, A6, B5 (JIS), B6 (JIS), 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, enveloppen en meer
 10. Papiercapaciteit: 250 vellen invoerlade, 75 vellen uitvoerlade en 35 vellen ADF
 11. Connectiviteit: USB 2.0, Ethernet, draadloos 802.11b/g/n en mobiel printen met HP ePrint, Apple AirPrint, Mopria en Google Cloud Print
 12. Afmetingen: 584 x 466,9 x 383,3 mm (B x D x H)
 13. Gewicht: 19,5 kg