De 8 beste mobiele airco´s voor verkoeling in de zomer

Als de zomer in volle gang is en de temperaturen stijgen, kan het soms ondraaglijk heet worden in huis. Een goede mobiele airco kan dan een uitkomst bieden. Bij het aankopen zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt. Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden:

 1. Koelcapaciteit: Kijk naar de koelcapaciteit van de airco en zorg ervoor dat deze voldoende is voor de grootte van de ruimte waarin je hem wilt gebruiken. Een airco met een te lage koelcapaciteit zal niet effectief zijn en een airco met een te hoge koelcapaciteit zal meer energie verbruiken dan nodig.
 2. Energie-efficiëntie: Het is belangrijk om een energiezuinige airco te kiezen om je energierekening laag te houden. Kijk naar het energielabel en de energie-efficiëntieklasse van het apparaat.
 3. Geluidsniveau: Mobiele airconditioners kunnen behoorlijk wat geluid maken, dus als je gevoelig bent voor lawaai, is het belangrijk om te letten op het geluidsniveau. Kies een model dat past bij jouw persoonlijke voorkeuren.
 4. Ontvochtigingsvermogen: Een airco met een goede ontvochtigingsfunctie is ideaal voor vochtige omstandigheden en kan helpen om schimmel en geuren te verminderen.
 5. Filters: Ze zijn uitgerust met filters die stof en vuil uit de lucht halen. Kies een model met een gemakkelijk te reinigen filter om ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit optimaal blijft.
 6. Draagbaarheid: Mobiele airco’s zijn ontworpen om gemakkelijk te verplaatsen, maar kijk naar het gewicht en de afmetingen om ervoor te zorgen dat het apparaat gemakkelijk te hanteren is en in de ruimte past waarin je hem wilt gebruiken.
De'Longhi

Met deze De'Longhi Pinguino PAC EL92 Silent Mobiele Airco regel je de juiste temperatuur binnen je woning. Dankzij zijn wieltjes is de De'Longhi Pinguino PAC EL92 Silent mobiele airco eenvoudig te verplaatsen van kamer naar kamer. De De'Longhi Pinguino PAC EL92 Silent mobiele airco heeft een...

Aironex

Kom maar door met die zomer! Onze zomers zijn behoorlijk warm tegenwoordig. Het aantal aanvragen voor airconditioning systemen stijgt enorm. Vanwege de toegenomen drukte kunnen veel bedrijven vaak pas tegen het einde van de zomer installaties inplannen. Wil jij er deze zomer al comfortabel...

Tomado

Met deze mobiele airco TMA9001W van Tomado slaap je tijdens de warme zomerdagen heerlijk door. De airco kan naast koelen ook ontvochtigen en ventileren. De airco heeft een koelcapaciteit van 9000 BTU en is geschikt voor ruimtes tot 80 m³. Je kunt eenvoudig een slaapkamer of kleine woonkamer...

Merkloos

Ontdek de ultieme verfrissing met onze nieuwste mobiele airconditioner, die de kracht van ultrasonische verdamping gebruikt om watermoleculen om te zetten in ultrafijne deeltjes, waardoor je kunt genieten van koele, vochtige lucht. Zeg gedag tegen een droge huid, verstopte neus en hoest...

Auronic

Op zoek naar verkoeling in huis op de warme zomerdagen? Met de Auronic Mobiele Airco ben je verzekerd van een optimale verkoeling. De mobiele airconditioner van Auronic is geschikt voor alle ruimtes van 5-25 m². Kies uit 1 van de 4 verschillende standen: koelen, ventileren, ontvochtigen of...

PRIMO

Nood aan afkoeling op warme zomerdagen? De PRIMO PR575AC mobiele airco zorgt voor de gewenste temperatuur waar en wanneer jij het wilt. Met zijn koelvermogen van 9000 BTU is deze airco geschikt om ruimtes tot 80m³ te verkoelen. Je kan zelf de temperatuur bepalen van 17°C tot 30°C en kiezen uit...

Eden

Deze mobiele Eden ED-7009 Airconditioner kun je door de compacte vorm en het minimalistische design overal inzetten waar verkoeling nodig is. Deze airco valt in de energie klasse A omdat deze zeer zuinig in verbruik is. Ondanks het zuinige verbruik, is het effect meteen merkbaar na het aanzetten...

Eden

Deze mobiele Eden ED-7007 Airconditioner kun je door de compacte vorm en het minimalistische design overal inzetten waar verkoeling nodig is. Deze airco valt in de energie klasse A omdat deze zeer zuinig in verbruik is. Ondanks het zuinige verbruik, is het effect meteen merkbaar na het aanzetten...

Top 8 mobiele airco´s van dit moment

Frilec CM90949WE

De Frilec heeft een strak en modern ontwerp en past in vrijwel elk interieur. Het apparaat heeft een vermogen van 9000 BTU, wat betekent dat het geschikt is voor kamers tot ongeveer 25 vierkante meter. Het heeft drie verschillende ventilatorsnelheden, een ontvochtigingsfunctie en een timer.

Gebruiksgemak

Een groot voordeel van de Frilec is dat het apparaat gemakkelijk te verplaatsen is. Het heeft vier wielen en een handvat, waardoor het eenvoudig van kamer naar kamer te verplaatsen is. Het installeren van de airco is ook erg eenvoudig en vereist geen speciale kennis of vaardigheden.

Koelvermogen

De Frilec koelt een kamer snel af en houdt deze op een comfortabele temperatuur. Het apparaat heeft een geluidsniveau van 65 decibel, wat vergelijkbaar is met het geluid van een gemiddelde stofzuiger. Dit kan voor sommige mensen als storend worden ervaren, vooral ’s nachts.

Energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie is een belangrijk aspect om te overwegen bij het kopen van een airco. De Frilec heeft een energieklasse A, wat betekent dat het energiezuinig is en u geld bespaart op uw energierekening. Het apparaat heeft een jaarlijks energieverbruik van 1010 kWh, wat redelijk efficiënt is voor een airco van deze grootte.

Prijs-kwaliteitverhouding

De Frilec is verkrijgbaar voor een betaalbare prijs en biedt veel waar voor uw geld. Het apparaat heeft een goede koelcapaciteit en is gemakkelijk te verplaatsen en te installeren. De energie-efficiëntie is ook goed, waardoor het apparaat een goede investering is op de lange termijn.

Aironex mobiele airco

De mobiele airco van Aironex is een krachtig apparaat dat is ontworpen om snel en efficiënt een ruimte te koelen. Het apparaat is compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is. Het heeft ook een modern en stijlvol ontwerp dat past bij elk interieur.

Specificaties en functies van de mobiele airco

De Aironex heeft een koelvermogen van 7000 BTU. Het apparaat kan een kamer van maximaal 20 vierkante meter koelen. Het heeft ook een ontvochtigingsfunctie die tot 20 liter vocht per dag kan verwijderen. Het apparaat heeft een energielabel A, wat betekent dat het energiezuinig is.

De Aironex heeft een afstandsbediening waarmee u het apparaat gemakkelijk kunt bedienen. Het heeft ook een timerfunctie waarmee u de gewenste koeltijd kunt instellen. Het apparaat heeft wielen, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is. Het heeft ook een afvoerslang die naar buiten moet worden gebracht om de warme lucht af te voeren.

Voordelen

De Aironex heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere mobiele airconditioners op de markt. Ten eerste is het apparaat energiezuinig, waardoor u geld kunt besparen op uw energierekening. Ten tweede is het apparaat compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is. Ten derde heeft het apparaat een ontvochtigingsfunctie, waardoor u ook vocht uit de lucht kunt verwijderen.

Nadelen

Hoewel de Aironex veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Ten eerste heeft het apparaat een afvoerslang die naar buiten moet worden gebracht, wat onhandig kan zijn. Ten tweede heeft het apparaat een koelvermogen van 7000 BTU, wat betekent dat het niet geschikt is voor zeer grote kamers. Ten derde kan het apparaat soms wat lawaai maken.

Beoordelingen van gebruikers

Over het algemeen zijn de beoordelingen van gebruikers van de mobiele airco van Aironex positief. Veel gebruikers waarderen het energiezuinige ontwerp en de compactheid van het apparaat. Sommige gebruikers merken echter op dat de afvoersslang wat onhandig kan zijn en dat het apparaat soms wat lawaai maakt. Desondanks zijn de meeste gebruikers tevreden met de prestaties.

Aspen AX3007/1

Als je op zoek bent naar een mobiele airco die gemakkelijk te verplaatsen is en geschikt is voor het koelen van kleine tot middelgrote kamers, dan is de Aspen AX3007/1 misschien iets voor jou.

Design en afmetingen

De Aspen AX3007/1 heeft een compact en modern ontwerp met een zwarte behuizing en zilveren accenten. Het apparaat heeft wieltjes en handvatten, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is van de ene naar de andere kamer. De afmetingen van de airco zijn 77,5 x 34,5 x 32 cm (hoogte x breedte x diepte) en het gewicht is 23 kg.

Koelvermogen

De Aspen AX3007/1 heeft een koelvermogen van 7000 BTU/uur (ongeveer 2 kW) en is geschikt voor het koelen van kamers tot 20 vierkante meter. Het apparaat heeft drie ventilatorsnelheden en een ontvochtigingsfunctie die tot 21 liter per dag kan afvoeren. De temperatuur kan worden ingesteld tussen 16 en 32 graden Celsius.

Gebruiksgemak

De Aspen AX3007/1 is gemakkelijk te gebruiken. Het apparaat wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee je de instellingen kunt wijzigen vanaf een comfortabele afstand. Het heeft ook een timerfunctie waarmee je het apparaat kunt instellen om in- en uit te schakelen op bepaalde tijden. Het apparaat heeft een afvoerslang die naar buiten moet worden gebracht om de warme lucht af te voeren.

Geluidsniveau en energie-efficiëntie

Het geluidsniveau van de Aspen AX3007/1 mobiele airco varieert van 50 tot 63 dB, afhankelijk van de ventilatorsnelheid. Dit kan als luid worden ervaren, vooral als het apparaat op de hoogste stand staat. Het apparaat heeft een energie-efficiëntieklasse A, wat betekent dat het energieverbruik relatief laag is.

Prijs

De Aspen AX3007/1 heeft een redelijke prijs, die vergelijkbaar is met andere mobiele airco’s van vergelijkbare grootte en vermogen.

Voordelen:

 • Compact en gemakkelijk te verplaatsen
 • Krachtig koelvermogen
 • Ontvochtigingsfunctie
 • Afstandsbediening en timerfunctie
 • Energiezuinig

Nadelen:

 • Het geluidsniveau kan hoog zijn
 • De afvoerslang moet naar buiten worden gebracht
 • Niet geschikt voor zeer grote kamers

Carrier 51QPD012N7S Mobiele Airco

De Carrier 51QPD012N7S mobiele airco is een van de vele opties op de markt, maar is het de juiste keuze voor u?

Als u op zoek bent naar een mobiele airconditioner die effectief en efficiënt koelt, is de Carrier 51QPD012N7S misschien wel de juiste keuze voor u.

Specificaties

Hier zijn de belangrijkste specificaties van de Carrier 51QPD012N7S:

Koelvermogen

Het koelvermogen van de Carrier 51QPD012N7S is 12000 BTU, wat betekent dat het geschikt is voor kamers van ongeveer 30 vierkante meter.

Energieverbruik

De Carrier 51QPD012N7S heeft een energie-efficiëntieklasse van A, wat betekent dat het een van de energiezuinigste mobiele airconditioners op de markt is.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van deze airco is maximaal 53 decibel, wat betekent dat het relatief stil is.

Afmetingen en gewicht

De Carrier 51QPD012N7S heeft een afmeting van 47,7 x 38,3 x 80,3 cm en weegt ongeveer 32 kg.

Functies

De Carrier 51QPD012N7S heeft verschillende handige functies, zoals:

 • LED-display met temperatuurweergave
 • 24-uurs timer
 • Automatische herstart na stroomuitval
 • Afstandsbediening
 • Ontvochtigingsfunctie
 • Ventilatorfunctie

Gebruiksgemak

Een van de voordelen van de Carrier 51QPD012N7S is het gebruiksgemak. De airconditioner is eenvoudig te installeren en te bedienen. Het LED-display en de afstandsbediening maken het gemakkelijk om de temperatuur en andere instellingen aan te passen. Bovendien is de airconditioner relatief stil, waardoor het ook ’s nachts comfortabel te gebruiken is.

Effectiviteit

De Carrier 51QPD012N7S presteert goed als het gaat om het koelen van een ruimte. Het kan een kamer van ongeveer 30 vierkante meter snel en effectief afkoelen. Bovendien heeft het een ontvochtigingsfunctie die de luchtvochtigheid in de kamer kan verminderen, wat vooral handig kan zijn op warme en vochtige dagen.

Blumill smart airco

Ben je op zoek naar de beste slimme airconditioner voor jouw huis? Zoek niet verder dan de Blumill Smart Airco! Met deze innovatieve en geavanceerde airco, kun je eenvoudig de temperatuur in huis regelen met behulp van een app op je smartphone of tablet.

Wat is de Blumill Smart Airco?

De Blumill Smart Airco is een slimme airconditioner die speciaal is ontworpen voor gebruik in huis. Het is een krachtig apparaat dat in staat is om snel en effectief een ruimte te koelen en te ontvochtigen. Het apparaat heeft een modern en strak ontwerp dat in elk interieur past. Het belangrijkste kenmerk van de Blumill Smart Airco is echter het feit dat het kan worden bediend via een app op je smartphone of tablet.  Door de airco op afstand te bedienen via de app, kun je de temperatuur instellen en de airco aan- en uitzetten wanneer je maar wilt.

Belangrijkste kenmerken van de Blumill Smart Airco

Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van de Blumill Smart Airco:

Slimme bediening

Het belangrijkste kenmerk van de Blumill Smart Airco is het feit dat het kan worden bediend via een app op je smartphone of tablet. Met de app kun je de temperatuur in huis regelen, de airco aan- en uitzetten en een schema instellen voor het koelen van de ruimte.

Krachtige prestaties

De Blumill Smart Airco is een krachtig apparaat dat in staat is om snel en effectief een ruimte te koelen en te ontvochtigen. Met een koelvermogen van 9000 BTU is het geschikt voor ruimtes tot 25 vierkante meter.

Energiezuinig

De Blumill Smart Airco is energiezuinig en heeft een energielabel A. Hierdoor bespaar je geld op je energierekening en draag je bij aan een beter milieu.

Modern ontwerp

Het apparaat heeft een modern en strak ontwerp dat in elk interieur past. Het is compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.

Geluidsarm

De Blumill Smart Airco is geluidsarm en produceert slechts 65 decibel aan geluid. Hierdoor kun je genieten van een koele en stille omgeving zonder dat het apparaat storend is.

Evolar EVO-3008CH

De Evolar EVO-3008CH is een mobiele airconditioner die belooft om een krachtige koeling te bieden in een compacte en stijlvolle behuizing. Het is een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een airco die eenvoudig te verplaatsen is en geen permanente installatie vereist.

Kenmerken en specificaties

De Evolar EVO-3008CH is voorzien van een 3-in-1 ontwerp dat zorgt voor koeling, ontvochtiging en ventilatie. Het heeft een koelvermogen van 8.000 BTU per uur en kan een ruimte tot 25 vierkante meter koelen. De airco heeft ook een ontvochtigingsfunctie die tot 22 liter vocht per dag kan verwijderen en een ventilatiefunctie met drie snelheden.

De airco heeft een ingebouwde timer waarmee je kunt instellen hoelang het apparaat moet draaien voordat het automatisch uitschakelt. Het heeft ook een slaapmodus die de temperatuur geleidelijk verhoogt tijdens de nacht om een comfortabelere slaapomgeving te creëren.

Ontwerp en gebruiksvriendelijkheid

De Evolar EVO-3008CH heeft een compact en modern ontwerp dat perfect past in elk interieur. Het is voorzien van een LED-scherm met duidelijke knoppen voor eenvoudige bediening. De airco wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee je de instellingen vanaf een afstand kunt wijzigen.

Koelprestaties

Een van de belangrijkste aspecten van elke airco is de koelprestatie. De Evolar EVO-3008CH heeft een koelvermogen van 8.000 BTU per uur, wat voldoende is om een kleine tot middelgrote kamer te koelen. Het apparaat kan de temperatuur tot 16 graden Celsius verlagen, afhankelijk van de grootte en isolatie van de kamer.

Het duurt ongeveer 10 minuten voordat de airco begint met koelen en de gewenste temperatuur bereikt. Het apparaat heeft een thermostaat die de temperatuur automatisch regelt en uitschakelt wanneer de gewenste temperatuur is bereikt.

Energie-efficiëntie

Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij de aankoop van een airco is de energie-efficiëntie. De Evolar EVO-3008CH heeft een energie-efficiëntieklasse van A, wat betekent dat het een laag energieverbruik heeft.

Het apparaat heeft ook een eco-modus die het energieverbruik verder vermindert door de ventilatorsnelheid te verminderen wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Dit vermindert niet alleen het energieverbruik, maar vermindert ook de geluidsoverlast.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een airco kan een belangrijke factor zijn, vooral als het apparaat in de slaapkamer wordt gebruikt. De Evolar EVO-3008CH heeft een geluidsniveau van 53 decibel op de hoogste ventilatorsnelheid, wat vergelijkbaar is met het geluid van een koelkast.

Op de laagste ventilatorsnelheid produceert de airco slechts 48 decibel, wat bijna geruisloos is. Het is belangrijk op te merken dat de meeste airco’s een zekere mate van geluid produceren en dat het geluidsniveau afhankelijk is van de omgevingsfactoren en de instellingen van het apparaat.

Onderhoud en reiniging

Om de optimale prestaties van de Evolar EVO-3008CH te behouden, is het belangrijk om het apparaat regelmatig schoon te maken. Het apparaat heeft een wasbaar luchtfilter dat om de twee weken moet worden schoongemaakt. Het is belangrijk om het filter schoon te houden om de luchtkwaliteit te behouden en het energieverbruik te verminderen.

De airco heeft ook een waterreservoir dat moet worden geleegd wanneer het vol is. Het is ook belangrijk om het apparaat af en toe te ontdooien om de ijsvorming te voorkomen en de koelprestaties te behouden.

Prijs en waarde

De Evolar EVO-3008CH is verkrijgbaar voor een redelijke prijs in vergelijking met andere mobiele airco’s op de markt. Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een mobiele airco met goede koelprestaties en energie-efficiëntie.

Bluebot Cool Airco

Het koelvermogen van de Bluebot Cool Airco is een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van een airconditioner. Het apparaat heeft een koelvermogen van 9.000 BTU, wat geschikt is voor ruimtes tot 25 vierkante meter. Dit maakt het een geweldige optie voor kleinere kamers, zoals slaapkamers, woonkamers en studeerkamers.

Energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie is een belangrijke factor bij het kiezen van een airconditioner, omdat het apparaat gedurende lange perioden kan draaien. De Bluebot Cool Airco heeft een energie-efficiëntieklasse van A, wat betekent dat het apparaat relatief weinig energie verbruikt in vergelijking met andere arico´s.

Geluidsniveau

Een ander belangrijk kenmerk van de Bluebot Cool Airco is het geluidsniveau. Het apparaat heeft een geluidsniveau van 62 decibel, wat vergelijkbaar is met het geluidsniveau van een gewone conversatie. Dit betekent dat het apparaat stil genoeg is om in een slaapkamer of studeerkamer te gebruiken zonder afleiding.

Gemak van gebruik

De Bluebot Cool Airco is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Het apparaat is draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen van kamer naar kamer. Het heeft ook een intuïtieve afstandsbediening waarmee u de temperatuur en andere instellingen kunt aanpassen zonder het apparaat te verlaten.

Filtersysteem

De Bluebot Cool Airco heeft een geavanceerd filtersysteem dat is ontworpen om de lucht te zuiveren en te reinigen terwijl het apparaat koelt. Het filtersysteem verwijdert stof, pollen en andere verontreinigingen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in uw huis verbetert.

Klanttevredenheid met de Bluebot Cool Airco

Klanten zijn over het algemeen zeer tevreden met de prestaties en functies van de Bluebot Cool Airco. Het apparaat wordt geprezen om zijn koelvermogen, luchtkwaliteit en gebruiksgemak. Klanten waarderen ook de draagbaarheid en het stijlvolle ontwerp van het apparaat. Enkele klanten hebben echter geklaagd over het geluidsniveau van het apparaat, maar over het algemeen zijn de recensies positief.

Rowenta Turbo Cool

De Rowenta Turbo Cool is een draagbare airconditioner die ontworpen is om de kamertemperatuur te verlagen tijdens de warme zomerdagen. Het apparaat heeft een capaciteit van 10.000 BTU en kan kamers tot 30 vierkante meter koelen. Het heeft verschillende handige functies, waaronder een programmeerbare timer, een afstandsbediening en een energiebesparende modus. Maar hoe presteert de Rowenta Turbo Cool in de praktijk?

Prestaties

De prestaties van de Rowenta Turbo Cool zijn uitstekend. De airconditioner kan een kamer snel koelen en de temperatuur op peil houden. Het apparaat heeft ook een ontvochtigingsfunctie, waardoor de luchtvochtigheid in de kamer wordt verlaagd. Dit is vooral handig voor mensen die last hebben van allergieën of ademhalingsproblemen.

Functies

De Rowenta Turbo Cool heeft verschillende handige functies die het gebruiksgemak verhogen. Zo heeft het apparaat een programmeerbare timer, waarmee je de airconditioner kunt instellen om op bepaalde tijden aan en uit te gaan. Dit is handig als je de airco alleen wilt gebruiken wanneer je thuis bent, of als je wilt dat de airco aangaat voordat je thuiskomt. Daarnaast heeft het apparaat een afstandsbediening, waarmee je de temperatuur en andere instellingen kunt aanpassen vanaf de bank of het bed.

De Rowenta Turbo Cool heeft ook een energiebesparende modus, waarmee het apparaat minder energie verbruikt wanneer het koelen niet nodig is. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar kan ook helpen om de energierekening laag te houden.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de Rowenta Turbo Cool is hoog. Het apparaat is draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen van de ene kamer naar de andere. Het heeft ook wieltjes aan de onderkant, waardoor het gemakkelijk over de vloer kan worden verplaatst. Het apparaat is ook eenvoudig in te stellen en te gebruiken, dankzij het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel en de afstandsbediening.

Onderhoud

Het onderhoud van de Rowenta Turbo Cool is eenvoudig. Het apparaat heeft een uitneembare filter, die regelmatig moet worden schoongemaakt om de luchtstroom te behouden. Dit is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de airco, omdat een verstopte filter de prestaties van het apparaat kan en de luchtkwaliteit kan beïnvloeden. Het schoonmaken van de filter is echter eenvoudig en kan worden gedaan met een zachte borstel of stofzuiger.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van de Rowenta Turbo Cool is laag. Het apparaat heeft een geluidsniveau van slechts 63 decibel, wat vergelijkbaar is met een gesprek op normaal volume. Dit betekent dat de airconditioner niet storend zal zijn tijdens het gebruik, en dat je rustig kunt slapen of werken terwijl het apparaat aan staat.

Prijs

De prijs van de Rowenta Turbo Cool is redelijk in vergelijking met andere airconditioners op de markt. Het apparaat is verkrijgbaar voor ongeveer €400, afhankelijk van de winkel waar je het koopt. Dit is misschien duurder dan sommige andere draagbare airconditioners, maar de prestaties en functies van de Rowenta Turbo Cool maken het de investering waard.

FAQ

Hoe werkt een mobiele airconditioner?

Een mobiele airconditioner werkt door warme lucht uit een kamer te zuigen, deze door een koelproces te laten gaan en vervolgens koele lucht terug in de kamer te blazen.

Hoe groot moet mijn mobiele airconditioner zijn?

Over het algemeen geldt dat een airconditioner van 7.000 tot 10.000 BTU geschikt is voor kamers tot 20 vierkante meter, terwijl een airconditioner van 12.000 tot 14.000 BTU geschikt is voor kamers tot 40 vierkante meter.

Kan ik een mobiele airconditioner gebruiken voor verwarming?

Sommige mobiele airconditioners hebben ook een verwarmingsfunctie, maar deze zijn niet zo efficiënt als een aparte kachel of verwarmingssysteem.

Moet ik een afvoerslang gebruiken bij mijn mobiele airconditioner?

Ja, een afvoerslang is nodig om de warme lucht af te voeren. Zorg ervoor dat de slang zo kort mogelijk is en dat hij naar buiten leidt.

Kan ik een mobiele airconditioner gebruiken om meerdere kamers te koelen?

Mobiele airconditioners zijn ontworpen om één kamer te koelen en zijn meestal niet effectief voor het koelen van meerdere kamers.

Moet ik het filter van mijn mobiele airconditioner regelmatig schoonmaken?

Ja, het is belangrijk om het filter van je mobiele airconditioner regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat hij efficiënt werkt en de luchtkwaliteit in de kamer gezond blijft.

Hoeveel geluid produceert een mobiele airconditioner?

Over het algemeen maken mobiele airconditioners minder geluid dan raam- of centrale airconditioners.

Zijn mobiele airconditioners energiezuinig?

Ze zijn niet zo energiezuinig als raam- of centrale airconditioners, maar ze zijn efficiënter dan veel andere draagbare koelsystemen.

Hoeveel kost een mobiele airconditioner?

Over het algemeen kosten mobiele airconditioners tussen de 200 en 600 euro.

Kan ik een mobiele airconditioner het hele jaar door gebruiken?

Mobiele airconditioners zijn ontworpen om te koelen en zijn niet effectief als verwarmingssysteem in de winter. Het wordt aanbevolen om het apparaat alleen te gebruiken tijdens warme maanden.