Beyerdynamic DT 990 Pro Review

In deze recensie bespreken we de Beyerdynamic DT 990 Pro hoofdtelefoon, een populair model onder audiofielen en professionals. We gaan in op de geschiedenis van Beyerdynamic, het ontwerp en de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, gebruiksgemak en prijs, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Beyerdynamic is een Duits bedrijf dat al sinds 1924 bestaat en gespecialiseerd is in audioapparatuur. Door de jaren heen hebben ze zichzelf gevestigd als een betrouwbaar merk met hoogwaardige producten.

De Beyerdynamic DT 990 Pro heeft een klassiek en tijdloos ontwerp, met een zilvergrijze metalen behuizing en zwarte oorkussens. Het open ontwerp zorgt voor een ruimtelijk geluidsbeeld, wat bijdraagt aan een natuurlijke en realistische luisterervaring.

Materialen

De hoofdtelefoon is gemaakt van duurzame materialen, zoals de metalen behuizing en de met velours beklede oorkussens. Dit zorgt voor een lange levensduur en een hoog comfort. De zachte oorkussens en de verstelbare hoofdband zorgen voor een comfortabele pasvorm, zelfs tijdens lange luistersessies. De DT 990 Pro is vrij licht, wat bijdraagt aan het draagcomfort.

Frequentierespons

De Beyerdynamic DT 990 Pro staat bekend om zijn uitstekende geluidskwaliteit. De frequentierespons loopt van 5 Hz tot 35 kHz, wat betekent dat de hoofdtelefoon zowel zeer lage als zeer hoge tonen kan weergeven. Het geluidsbeeld is gebalanceerd en gedetailleerd, met een krachtige bas, heldere middentonen en sprankelende hoge tonen. Dit maakt de DT 990 Pro geschikt voor een breed scala aan muziekgenres en toepassingen, van studio-opnames tot het beluisteren van je favoriete muziek.

Geluidsisolatie

De open achterkant van de DT 990 Pro zorgt voor een ruimtelijk en natuurlijk geluidsbeeld. Het nadeel hiervan is dat de geluidsisolatie beperkt is, waardoor omgevingsgeluid hoorbaar kan zijn. Dit maakt de hoofdtelefoon minder geschikt voor gebruik in rumoerige omgevingen, maar ideaal voor thuis of in een rustige studio.

De Beyerdynamic DT 990 Pro wordt geleverd met een 3 meter lange spiraalkabel, die zowel stevig als flexibel is. De kabel is voorzien van een 3,5 mm jack en een 6,35 mm adapter, waardoor de hoofdtelefoon compatibel is met diverse audioapparatuur.

Compatibiliteit

De DT 990 Pro is ontworpen voor gebruik met professionele audioapparatuur, zoals mengpanelen en versterkers. Echter, dankzij de meegeleverde adapter en de relatief lage impedantie van 250 ohm, kan de hoofdtelefoon ook worden aangesloten op draagbare apparaten zoals smartphones en laptops.

Prijs en waarde

De Beyerdynamic DT 990 Pro is verkrijgbaar voor een prijs van ongeveer €150, wat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt gezien de hoge geluidskwaliteit en het comfortabele ontwerp. Er zijn goedkopere opties op de markt, maar weinig hoofdtelefoons bieden dezelfde combinatie van prestaties en bouwkwaliteit.

Technische gegevens

  • Type: Over-ear
  • Impedantie: 250 ohm
  • Gevoeligheid: 96 dB
  • Frequentiebereik: 5 Hz – 35.000 Hz
  • Kabellengte: 3 meter
  • Aansluiting: 3,5 mm jackplug (adapter naar 6,35 mm jackplug wordt meegeleverd)
  • Gewicht: 250 gram