HP Deskjet 2722E Review: De Ideale Budget Printer?

De HP Deskjet 2722E is een all-in-one printer die populair is bij zowel thuisgebruikers als kleine bedrijven. In deze recensie zullen we de belangrijkste kenmerken en specificaties van deze printer bespreken, evenals de prestaties in de praktijk. We zullen ook ingaan op de voor- en nadelen van het gebruik van de HP Deskjet 2722E en enkele veelgestelde vragen beantwoorden.

Kenmerken en specificaties

Afdrukkwaliteit en snelheid

De HP Deskjet 2722E biedt een uitstekende afdrukkwaliteit met een maximale resolutie van 4800 x 1200 dpi voor kleurenafdrukken en 1200 x 1200 dpi voor zwart-witafdrukken. De afdruksnelheid is redelijk, met 7,5 pagina’s per minuut (ppm) voor zwart-witafdrukken en 5,5 ppm voor kleurenafdrukken.

Connectiviteit en compatibiliteit

De printer ondersteunt zowel USB- als draadloze connectiviteit, waardoor hij gemakkelijk kan worden aangesloten op verschillende apparaten zoals computers, laptops, tablets en smartphones. Bovendien is de HP Deskjet 2722E compatibel met zowel Windows- als Mac-besturingssystemen.

All-in-one functionaliteit

De HP Deskjet 2722E is een all-in-one printer, wat betekent dat hij naast afdrukken ook kan scannen en kopiëren. De maximale scanresolutie is 1200 x 1200 dpi, en de kopieersnelheid is vergelijkbaar met de afdruksnelheid.

Compact ontwerp en gebruiksgemak

Het compacte ontwerp van de HP Deskjet 2722E maakt hem ideaal voor gebruik in kleine ruimtes. De printer is eenvoudig in gebruik, met een intuïtief bedieningspaneel en een gebruiksvriendelijke mobiele app voor draadloos printen.

Inktverbruik en kosten

De HP Deskjet 2722E maakt gebruik van HP’s originele inktcartridges, die verkrijgbaar zijn in standaard- en XL-formaat. Het inktverbruik is afhankelijk van de aard van de documenten die worden afgedrukt, maar over het algemeen zijn de kosten per pagina relatief laag in vergelijking met andere printers in dezelfde prijsklasse.

Installatie en setup

Het installeren en instellen van de HP Deskjet 2722E is eenvoudig en snel te doen. Volg gewoon de meegeleverde handleiding en gebruik de HP Smart-app om de printer met uw draadloze netwerk te verbinden. Zodra de printer is geïnstalleerd, kunt u direct beginnen met afdrukken, scannen en kopiëren.

Prestaties in de praktijk

Tekstdocumenten

De HP Deskjet 2722E levert scherpe en heldere tekstafdrukken, wat het ideaal maakt voor het afdrukken van documenten zoals rapporten, facturen en brieven. De afdruksnelheid is voldoende voor de meeste thuis- en kantoorgebruikers, hoewel het mogelijk niet geschikt is voor omgevingen met een zeer hoog afdrukvolume.

Fotoprints

Deze printer is ook geschikt voor het afdrukken van foto’s, hoewel de kwaliteit mogelijk niet zo hoog is als bij gespecialiseerde fotoprinters. Desondanks zijn de kleuren levendig en de details scherp, waardoor het een goede optie is voor het afdrukken van informele foto’s en afbeeldingen.

Scannen en kopiëren

De scan- en kopieerfuncties van de HP Deskjet 2722E werken goed en leveren duidelijke en nauwkeurige resultaten. Het scannen van documenten en foto’s is eenvoudig, en de kopieerkwaliteit is consistent met de afdrukkwaliteit van de printer.

Pros en cons

Voordelen

 1. Uitstekende afdrukkwaliteit voor zowel tekst als foto’s
 2. All-in-one functionaliteit voor afdrukken, scannen en kopiëren
 3. Draadloze connectiviteit en brede compatibiliteit met apparaten en besturingssystemen
 4. Compact ontwerp en gebruiksgemak
 5. Relatief lage kosten per pagina

Nadelen

 1. Afdruksnelheid is mogelijk niet voldoende voor omgevingen met een hoog afdrukvolume

Technische gegevens

 • Printtechnologie: Inkjet
 • Afdrukresolutie: tot 4800 x 1200 dpi (geoptimaliseerd)
 • Afdruksnelheid zwart-wit: tot 7,5 ppm
 • Afdruksnelheid kleur: tot 5,5 ppm
 • Scanresolutie: tot 1200 x 1200 dpi (optisch)
 • Kopieersnelheid zwart-wit: tot 6 ppm
 • Kopieersnelheid kleur: tot 3 ppm
 • Papierformaten: A4, B5, A6, DL-envelop (let op: geen automatische duplex functionaliteit)
 • Draadloze connectiviteit: Wi-Fi, Apple AirPrint
 • Afmetingen: 425 x 304 x 149 mm
 • Gewicht: 3,42 kg