Sennheiser HD 350BT Review: een topper

Als je op zoek bent naar een nieuwe draadloze hoofdtelefoon, is de kans groot dat je de Sennheiser HD 350BT bent tegengekomen. Deze populaire hoofdtelefoon heeft veel aandacht getrokken vanwege de uitstekende combinatie van prijs, kwaliteit en prestaties. In deze recensie zullen we de Sennheiser HD 350BT in detail bespreken, zodat je kunt bepalen of deze hoofdtelefoon de perfecte keuze is voor jou. Sennheiser is een Duits bedrijf dat al sinds 1945 bestaat en een sterke reputatie heeft opgebouwd op het gebied van audio-apparatuur. Met een uitgebreid assortiment van microfoons tot hoofdtelefoons, heeft Sennheiser altijd gestreefd naar het leveren van de beste geluidskwaliteit en duurzaamheid in hun producten.

Kenmerken

Uiterlijk en comfort

De Sennheiser HD 350BT heeft een strak en modern ontwerp met een matzwarte afwerking en het Sennheiser-logo op de oorschelpen. De hoofdband en oorkussens zijn gemaakt van zacht en comfortabel kunstleer, waardoor je urenlang comfortabel kunt luisteren zonder last te krijgen van je oren of hoofd. Bovendien zijn de oorschelpen draaibaar en opvouwbaar, wat het gemakkelijk maakt om ze op te bergen en mee te nemen.

Bediening en connectiviteit

De HD 350BT beschikt over fysieke knoppen op de rechteroorschelp voor het regelen van het volume, het afspelen/pauzeren van muziek en het beantwoorden/ophangen van oproepen. Dankzij de ingebouwde microfoon is het voeren van telefoongesprekken eenvoudig en helder. Verder is de hoofdtelefoon uitgerust met Bluetooth 5.0 voor een stabiele en snelle verbinding met je smartphone, tablet of computer.

Geluidskwaliteit

De Sennheiser HD 350BT staat bekend om zijn uitstekende geluidskwaliteit. Met een gebalanceerde en gedetailleerde geluidsweergave biedt deze hoofdtelefoon een indrukwekkende luisterervaring. Of je nu naar muziek luistert, een podcast streamt of een film kijkt, de HD 350BT levert een helder en natuurlijk geluid. De basweergave van de HD 350BT is krachtig en strak, zonder overweldigend te zijn. Dit zorgt voor een solide basis die genres als hiphop, EDM en rock ten goede komt. De hoge tonen zijn eveneens goed vertegenwoordigd, met een heldere en gedetailleerde weergave die de muziek levendig en realistisch maakt.

Hoewel de Sennheiser HD 350BT geen actieve ruisonderdrukking (ANC) biedt, is de passieve geluidsisolatie vrij effectief. De oorkussens sluiten je oren goed af, waardoor omgevingsgeluiden tot een minimum worden beperkt. Dit maakt de HD 350BT geschikt voor gebruik in lawaaierige omgevingen zoals het openbaar vervoer of drukke kantoren.

Batterijduur

De Sennheiser HD 350BT heeft een indrukwekkende batterijduur van ongeveer 30 uur bij gemiddeld luistervolume. Dit betekent dat je gerust enkele dagen kunt luisteren zonder je zorgen te maken over het opladen van de hoofdtelefoon. Zelfs bij intensief gebruik zou de batterij lang genoeg moeten meegaan om je de hele dag door te helpen.

Oplaadtijd en -methode

Het opladen van de HD 350BT duurt ongeveer 2 uur en gebeurt via de meegeleverde USB-C-kabel. Het feit dat deze hoofdtelefoon USB-C gebruikt voor het opladen, maakt het compatibel met veel moderne opladers en vermindert de noodzaak om meerdere kabels mee te nemen.

Extra functies

Bluetooth en Smart control app

De Sennheiser HD 350BT ondersteunt Bluetooth 5.0 en biedt daarmee een stabiele en snelle verbinding met je apparaten. Daarnaast ondersteunt de hoofdtelefoon verschillende audiocodecs, zoals AAC, aptX en aptX Low Latency. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en minimaliseert vertraging bij het kijken naar video’s. Met de Sennheiser Smart Control-app, beschikbaar voor zowel Android als iOS, kun je jouw luisterervaring verder personaliseren. De app biedt een equalizer waarmee je het geluidsprofiel kunt aanpassen aan jouw voorkeuren. Daarnaast kun je via de app firmware-updates uitvoeren en de status van je batterij controleren.

Conclusie

De Sennheiser HD 350BT is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige draadloze hoofdtelefoon met een indrukwekkende geluidskwaliteit en batterijduur. Het comfortabele ontwerp en de gebruiksvriendelijke bediening maken deze hoofdtelefoon een plezier om te gebruiken, zowel thuis als onderweg. Hoewel het ontbreken van actieve ruisonderdrukking (ANC) een minpuntje is, biedt de HD 350BT nog steeds effectieve passieve geluidsisolatie. Dankzij de ondersteuning van Bluetooth 5.0 en verschillende audiocodecs is de verbinding stabiel en is het geluid van hoge kwaliteit. Tot slot maakt de Sennheiser Smart Control-app het mogelijk om de luisterervaring verder te personaliseren.

Productspecificaties

Veelgestelde vragen

Heeft de Sennheiser HD 350BT actieve ruisonderdrukking (ANC)?

Nee, de Sennheiser HD 350BT heeft geen actieve ruisonderdrukking. De hoofdtelefoon biedt echter wel effectieve passieve geluidsisolatie dankzij de goed afsluitende oorkussens.

Hoe lang gaat de batterij van de Sennheiser HD 350BT mee?

De batterijduur van de Sennheiser HD 350BT is ongeveer 30 uur bij gemiddeld luistervolume. Dit betekent dat je gerust enkele dagen kunt luisteren zonder je zorgen te maken over het opladen van de hoofdtelefoon.

Is de Sennheiser HD 350BT geschikt voor sporten?

Hoewel de HD 350BT comfortabel en stevig op het hoofd zit, is deze hoofdtelefoon niet specifiek ontworpen voor sportactiviteiten. Er zijn betere opties beschikbaar als je op zoek bent naar een hoofdtelefoon die speciaal is ontworpen voor sporten, zoals de Sennheiser CX Sport.

Kan ik de Sennheiser HD 350BT gebruiken om telefoongesprekken te voeren?

Ja, de HD 350BT heeft een ingebouwde microfoon en bedieningsknoppen op de rechteroorschelp, waardoor je gemakkelijk telefoongesprekken kunt voeren.

Kan ik de geluidskwaliteit aanpassen met de Sennheiser Smart Control-app?

Ja, de Sennheiser Smart Control-app biedt een equalizer waarmee je het geluidsprofiel kunt aanpassen aan jouw voorkeuren. Daarnaast kun je via de app firmware-updates uitvoeren en de status van je batterij controleren.