Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless Review: hoogwaardig geluid en comfort

Op zoek naar een nieuwe koptelefoon met indrukwekkende geluidskwaliteit, stijlvol ontwerp en handige functies? Dan is de Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless wellicht iets voor jou. In deze uitgebreide recensie nemen we alle aspecten van deze premium draadloze koptelefoon onder de loep. Lees verder en ontdek of de MOMENTUM 4 Wireless aan jouw verwachtingen voldoet.

Kenmerken

Materialen en afwerking

De Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless heeft een hoogwaardige uitstraling dankzij het gebruik van luxe materialen zoals echt leder, roestvrijstaal en zachte, gevoerde oorkussens. De afwerking is uitstekend en straalt vakmanschap uit, waardoor je direct weet dat je een kwaliteitsproduct in handen hebt.

Comfort en pasvorm

Naast een stijlvol ontwerp biedt de MOMENTUM 4 Wireless ook veel comfort. De zachte oorkussens omsluiten je oren perfect, terwijl de hoofdband gemakkelijk verstelbaar is voor een optimale pasvorm. Lange luistersessies zijn geen probleem dankzij het lichte gewicht en het ergonomische ontwerp van de koptelefoon.

Geluidskwaliteit

Sennheiser staat bekend om zijn uitmuntende geluidsweergave, en de MOMENTUM 4 Wireless stelt niet teleur. De koptelefoon levert een gebalanceerd geluidsprofiel met een natuurlijke weergave van hoge, midden- en lage tonen. Zowel muziekliefhebbers als audiofielen zullen genieten van de helderheid en details in het geluid.

Ruisonderdrukking

De actieve ruisonderdrukking (ANC) van de MOMENTUM 4 Wireless is indrukwekkend. De koptelefoon is in staat om storende omgevingsgeluiden effectief te verminderen, zodat je volledig kunt opgaan in je muziek of gesprekken kunt voeren zonder afleiding. Bovendien biedt de koptelefoon ook een transparantiemodus waarmee je omgevingsgeluiden kunt laten doorkomen wanneer je je bewust wilt zijn van je omgeving.

Draadloze prestaties en codecs

De Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless maakt gebruik van Bluetooth 5.0 voor een stabiele draadloze verbinding met minimale vertraging en een bereik tot 10 meter. Daarnaast ondersteunt de koptelefoon hoogwaardige audio-codecs zoals aptX, aptX Low Latency en AAC, waardoor je kunt genieten van een uitstekende geluidskwaliteit zonder draden.

Sennheiser Smart Control App

De MOMENTUM 4 Wireless is compatibel met de Sennheiser Smart Control App, waarmee je de geluidsinstellingen kunt aanpassen en toegang hebt tot extra functies. Zo kun je de ruisonderdrukking en transparantiemodus aanpassen, firmware-updates uitvoeren en zelfs een equalizer instellen om het geluid naar jouw voorkeur af te stemmen.

Spraakassistentondersteuning

De koptelefoon biedt ook ondersteuning voor populaire spraakassistenten zoals Google Assistant en Siri. Je kunt eenvoudig spraakopdrachten geven om je muziek te bedienen, informatie op te vragen of berichten te verzenden zonder je telefoon te hoeven gebruiken.

Conclusie

De Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een premium draadloze koptelefoon met indrukwekkende geluidskwaliteit, stijlvol ontwerp en handige functies. Met zijn comfortabele pasvorm, effectieve ruisonderdrukking en lange batterijduur is het een ideale metgezel voor zowel dagelijks gebruik als lange reizen. De extra functies zoals de Sennheiser Smart Control App en spraakassistentondersteuning maken de MOMENTUM 4 Wireless een veelzijdige en toekomstbestendige keuze.

Productspecificaties

 • Type: Over-ear hoofdtelefoon
 • Draagstijl: Hoofdband
 • Bluetooth-versie: 5.0
 • Ondersteunde Bluetooth-profielen: A2DP, AVRCP, HSP, HFP
 • Codec-ondersteuning: SBC, AAC, aptX, aptX Low Latency, aptX Adaptive
 • Actieve ruisonderdrukking: Ja
 • Transparantie-modus: Ja
 • Frequentiebereik: 6 Hz – 22.000 Hz
 • Gevoeligheid: 111 dB (passief); 96 dB (actief)
 • Impedantie: 25 ohm (passief); 480 ohm (actief)
 • Driver: 42 mm
 • Batterijduur: tot 22 uur (met ANC en Bluetooth ingeschakeld)
 • Oplaadtijd: 3 uur (volledig opgeladen)
 • Gewicht: 305 gram

Veelgestelde vragen

Is de Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless waterbestendig?

De MOMENTUM 4 Wireless heeft geen specifieke waterbestendigheidsclassificatie, dus het is niet aan te raden om de koptelefoon te gebruiken tijdens het sporten of in de regen.

Kan de Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless ook bedraad worden gebruikt?

Ja, de MOMENTUM 4 Wireless wordt geleverd met een 3,5 mm audiokabel waarmee je de koptelefoon bedraad kunt aansluiten op je audiobron, mocht de batterij leeg zijn of als je geen draadloze verbinding wilt gebruiken.

Kan ik de oorkussens van de Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless vervangen?

Ja, de oorkussens zijn verwisselbaar en kunnen eenvoudig worden vervangen als ze versleten zijn of als je een ander materiaal of pasvorm wilt proberen.

Hoe lang is de garantieperiode voor de Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless?

Sennheiser biedt een garantie van 2 jaar op de MOMENTUM 4 Wireless, mits je de koptelefoon bij een erkende dealer hebt gekocht en de garantiekaart hebt ingevuld.

Ondersteunt de Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless aptX HD of LDAC?

De MOMENTUM 4 Wireless ondersteunt aptX en aptX Low Latency, maar geen aptX HD of LDAC. Desondanks biedt de koptelefoon een uitstekende geluidskwaliteit dankzij de ondersteuning van andere hoogwaardige codecs en de geavanceerde audiotechnologie van Sennheiser.