Ik leer tegenstellingen bordspel recensie: ideaal voor jonge kinderen

Ben jij op zoek naar een leuk en educatief spel om kinderen te helpen leren over tegenstellingen? Dan is Ik Leer Tegenstellingen van Jumbo wellicht iets voor jou! Dit spel is ontworpen om kinderen te helpen afbeeldingen te omschrijven, tegenstellingen te herkennen en verbanden te leggen. Het spel is geschikt voor kinderen die alleen of samen willen spelen en biedt verschillende spelletjes die steeds uitdagender worden.Met dit spel leert jouw kind op een speelse manier om tegenstellingen te herkennen en hun woordenschat uit te breiden. Het spel bestaat uit 12 puzzels met 24 tegenstellingen die zelfcorrigerend zijn. Dit betekent dat kinderen zelf kunnen controleren of ze de puzzel juist hebben opgelost. Het spel is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en biedt passende uitdagingen op elk niveau.

Het spel is onderdeel van de ‘Ik Leer’-serie van Jumbo, waarbij elk spel is ontwikkeld in samenwerking met professionals en aansluit bij de belevingswereld van het kind. Door te oefenen met deze spellen leren kinderen spelenderwijs bepaalde vaardigheden die aansluiten bij de lesstof die ze op school krijgen.

Spelletjes om tegenstellingen te leren

Ik Leer Tegenstellingen biedt kinderen verschillende spelletjes om te leren over tegenstellingen. Elk spelletje is ontworpen om kinderen op een leuke manier te stimuleren om na te denken over tegenstellingen en hun woordenschat uit te breiden. Hieronder worden enkele van de spelletjes beschreven:

  • Puzzelen: De puzzels van Ik Leer Tegenstellingen zijn ontworpen om kinderen te helpen bij het herkennen van tegenstellingen. Kinderen moeten de juiste puzzelstukken bij elkaar zoeken om de tegengestelde afbeeldingen compleet te maken. Dit spel is zelfcorrigerend, zodat kinderen zelf kunnen controleren of ze de puzzel juist hebben opgelost.
  • Afbeeldingen omschrijven: Bij dit spelletje moeten kinderen afbeeldingen omschrijven en benoemen wat de tegenstelling is. Hierdoor leren ze om na te denken over tegenstellingen en hun woordenschat uit te breiden.
  • Verbanden leggen: Kinderen leren om verbanden te leggen tussen verschillende afbeeldingen en begrippen. Dit helpt hen om na te denken over tegenstellingen en om verbanden te leggen tussen verschillende begrippen.

Spelregels

Doel van het spel: Het doel van het spel is om als eerste de finish te bereiken door het verzamelen van kaartjes met tegenstellingen.

Spelopstelling

Plaats het speelbord in het midden van de tafel. Iedere speler kiest een pion en plaatst deze op het startvakje. Schud de stapel kaarten en plaats deze met de afbeeldingen naar beneden naast het speelbord.

Spelverloop

De jongste speler begint het spel en draait de bovenste kaart om. De speler benoemt de afbeelding op de kaart en noemt de tegenovergestelde tegenstelling. Bijvoorbeeld, als de kaart een plaatje van een lage temperatuur toont, moet de speler het tegenovergestelde noemen, wat in dit geval een hoge temperatuur is. Als de speler het correct heeft, mag hij of zij de pion één vakje vooruit zetten op het speelbord.Als de speler het antwoord niet weet, mag hij of zij de kaart terugleggen en is de beurt voorbij. Als een speler op een vakje met een afbeelding komt, moet hij of zij de tegenstelling van die afbeelding noemen om door te mogen gaan. Als een speler het fout heeft, moet hij of zij op hetzelfde vakje blijven totdat het goed is beantwoord.

Winnaar

De eerste speler die de finish bereikt door het verzamelen van kaarten met tegenstellingen, wint het spel.

Voordelen van Ik Leer Tegenstellingen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Ik Leer Tegenstellingen als educatief spel voor kinderen. Hieronder vind je enkele van de voordelen:

  • Leerzaam: Het spel is ontworpen om kinderen te helpen bij het herkennen van tegenstellingen en het vergroten van hun woordenschat. Door de verschillende spelletjes biedt het spel een uitdagende en leerzame ervaring voor jonge kinderen.
  • Speels: Het spel biedt kinderen een leuke en speelse manier om te leren over tegenstellingen. Door middel van verschillende spelletjes worden kinderen gestimuleerd om na te denken over tegenstellingen en verbanden te leggen.
  • Zelfcorrigerend: Het spel is zelfcorrigerend, wat betekent dat kinderen zelf kunnen controleren of ze de puzzel juist hebben opgelost. Dit biedt kinderen de mogelijkheid om zelfstandig te spelen en hun vaardigheden te verbeteren.
  • Passend bij verschillende leeftijden: Het spel is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en biedt passende uitdagingen op elk niveau. Hierdoor kunnen kinderen op hun eigen tempo en niveau leren over tegenstellingen.

Nadelen van Ik Leer Tegenstellingen

Hoewel Ik Leer Tegenstellingen een leuk en leerzaam spel is, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het spel. Hieronder vind je het belangrijkste nadeel:

  • Beperkt aantal tegenstellingen: Het spel bevat 12 puzzels met 24 tegenstellingen. Hierdoor kan het spel na verloop van tijd minder uitdagend worden voor kinderen die al bekend zijn met de tegenstellingen die in het spel voorkomen.

Conclusie

Ik Leer Tegenstellingen is een leuk en leerzaam spel voor kinderen die willen leren over tegenstellingen. Het spel biedt verschillende spelletjes die zijn ontworpen om kinderen te helpen bij het herkennen van tegenstellingen, het vergroten van hun woordenschat en het leggen van verbanden. Het spel is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en biedt passende uitdagingen op elk niveau. Het nadeel van het spel is dat het een beperkt aantal tegenstellingen bevat, waardoor het na verloop van tijd minder uitdagend kan worden voor kinderen die al bekend zijn met de tegenstellingen in het spel.

FAQ

Voor welke leeftijd is het bordspel geschikt?

Het Ik Leer Tegenstellingen bordspel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het spel is ontworpen voor jongere kinderen die willen leren over tegenstellingen. Het is een leuke manier om de cognitieve vaardigheden van kinderen te ontwikkelen en hun kennis van tegenstellingen te vergroten.

Is het bordspel geschikt voor kinderen met leerproblemen?

Ja, het Ik Leer Tegenstellingen bordspel kan zeer geschikt zijn voor kinderen met leerproblemen. Het spel is speciaal ontworpen om kinderen op een interactieve en visuele manier te leren over tegenstellingen. Het spel kan gebruikt worden als onderdeel van een educatief programma om kinderen te helpen hun cognitieve vaardigheden te ontwikkelen en hun kennis te vergroten.

Hoeveel spelers kunnen het bordspel spelen?

Het Ik Leer Tegenstellingen bordspel kan door 1 tot 4 spelers gespeeld worden. Het spel kan ook individueel gespeeld worden, waardoor het een handig hulpmiddel kan zijn voor ouders of leerkrachten die individueel met kinderen willen werken.

Kan het het bordspel helpen bij de taalontwikkeling van kinderen?

Ja, het Ik Leer Tegenstellingen bordspel kan zeer nuttig zijn bij de taalontwikkeling van kinderen. Het spel helpt kinderen om hun woordenschat uit te breiden en hun kennis van tegenstellingen te vergroten. Dit kan hen helpen om beter te communiceren en te begrijpen wat er om hen heen gebeurt. Het spel is ook een handig hulpmiddel voor leerkrachten en ouders die werken aan de taalontwikkeling van kinderen.

Beschikbaar bij deze verkopers