JBL LIVE460NC review: een complete beoordeling van de draadloze koptelefoon

De JBL LIVE460NC is een van de nieuwste draadloze koptelefoons op de markt, en de opvolger van de populaire JBL LIVE400BT. Maar is deze nieuwe koptelefoon het waard om te kopen? In deze recensie bekijken we alle aspecten van de JBL LIVE460NC, van het design en de geluidskwaliteit tot de batterijduur en de functies.

Inleiding

De JBL LIVE460NC is een draadloze koptelefoon die is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige audio-ervaring. Het biedt een goede balans tussen functionaliteit en prijs, met een breed scala aan functies en een betaalbaar prijskaartje. In deze recensie bekijken we de verschillende aspecten van de koptelefoon om te bepalen of het de investering waard is.

Kenmerken van de JBL LIVE460NC

Design en comfort

Het eerste wat opvalt is het strakke en moderne design. De koptelefoon is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren – zwart, blauw en wit – en heeft een opvouwbaar ontwerp waardoor het gemakkelijk op te bergen is. Het heeft ook een verstelbare hoofdband en zachte oorkussens voor maximaal comfort, zelfs bij langdurig gebruik.

Geluidskwaliteit

Een van de belangrijkste aspecten van elke koptelefoon is de geluidskwaliteit. De JBL LIVE460NC heeft 40mm drivers die een krachtig en helder geluid produceren met een diepe bas. Het heeft ook Active Noise Cancelling-technologie waarmee je je kunt afsluiten van de wereld om je heen en je kunt concentreren op je muziek.

Batterijduur en oplaadtijd

Een ander belangrijk aspect is de batterijduur en oplaadtijd. De koptelefoon heeft een batterijduur van maximaal 50 uur met ANC uitgeschakeld en 40 uur met ANC ingeschakeld. Het duurt ongeveer 2 uur om de koptelefoon volledig op te laden.

Functies

De JBL LIVE460NC heeft verschillende functies die het een goede keuze maken voor muziekliefhebbers en reizigers. Het heeft bijvoorbeeld een ingebouwde microfoon en bedieningselementen op de oorschelp waarmee je gesprekken kunt beantwoorden en je muziek kunt afspelen en pauzeren. Het heeft ook de mogelijkheid om te schakelen tussen Google Assistant en Amazon Alexa voor handsfree bediening.

Verbinding en compatibiliteit

De JBL LIVE460NC maakt gebruik van Bluetooth 5.0-technologie voor draadloze connectiviteit en heeft een bereik van maximaal 10 meter. Het is ook compatibel met zowel iOS- als Android-apparaten en kan worden gekoppeld met maximaal twee apparaten tegelijk.

Conclusie

De JBL LIVE460NC is een uitstekende draadloze koptelefoon met een modern en comfortabel ontwerp, uitstekende geluidskwaliteit en handige functies. Het is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare koptelefoon met Active Noise Cancelling-technologie en een lange batterijduur. Het is ook compatibel met zowel iOS- als Android-apparaten en biedt gemakkelijke toegang tot spraakassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa. De koptelefoon is echter niet perfect en heeft enkele nadelen. De Active Noise Cancelling-technologie kan soms onvolmaakt zijn en het gebrek aan een EQ-instelling kan sommige gebruikers teleurstellen. Ook kan het niet worden gebruikt terwijl het wordt opgeladen, wat voor sommige mensen een probleem kan zijn.