JBL Tune 660NC review

De JBL Tune 660NC is een draadloze koptelefoon die belooft superieure geluidskwaliteit en actieve ruisonderdrukking (ANC) te leveren tegen een betaalbare prijs. Maar hoe presteert deze koptelefoon in het dagelijks gebruik? In deze recensie bespreken we alle belangrijke aspecten van de JBL Tune 660NC, van het ontwerp en de bouwkwaliteit tot de geluidskwaliteit en de ANC-prestaties. Lees verder om erachter te komen of deze koptelefoon echt het geld waard is.

Kenmerken van de JBL Tune 660NC

Ontwerp en bouwkwaliteit

De koptelefoon heeft een vrij eenvoudig ontwerp met een over-ear pasvorm en een matzwarte afwerking. De oorkussens zijn zacht en comfortabel, maar voelen wel een beetje goedkoop aan. De hoofdband is verstelbaar en biedt voldoende stevigheid. De koptelefoon heeft een opvouwbaar ontwerp, waardoor hij gemakkelijk kan worden opgeborgen in een tas of koffer. Het enige nadeel van het ontwerp is dat de koptelefoon vrij groot is en niet erg discreet is wanneer hij gedragen wordt.

Connectiviteit

De JBL Tune 660NC maakt gebruik van Bluetooth 5.0-technologie voor draadloze connectiviteit. Het koppelen van de koptelefoon met een smartphone of tablet is eenvoudig en snel. De koptelefoon heeft een bereik van ongeveer 10 meter en ondersteunt ook multipoint-connectiviteit, zodat je hem kunt koppelen met twee apparaten tegelijkertijd. De koptelefoon heeft ook een 3,5 mm audiokabel voor bedrade verbindingen.

Geluidskwaliteit

Een van de belangrijkste aspecten van elke koptelefoon is de geluidskwaliteit. De JBL Tune 660NC biedt een rijk en gebalanceerd geluid met krachtige bassen en heldere hoge tonen. De koptelefoon heeft een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz en een gevoeligheid van 95 dB. De geluidskwaliteit is over het algemeen indrukwekkend, vooral als je bedenkt dat dit een betaalbare koptelefoon is.

Actieve ruisonderdrukking

Een van de belangrijkste kenmerken is de actieve ruisonderdrukking (ANC). De koptelefoon maakt gebruik van meerdere microfoons om omgevingsgeluiden te detecteren en te elimineren. Over het algemeen is de ANC-prestatie van de JBL Tune 660NC redelijk goed, maar niet zo indrukwekkend als sommige duurdere koptelefoons. De ANC werkt het beste bij het blokkeren van constante geluiden zoals vliegtuiglawaai en verkeerslawaai, maar kan moeite hebben met het blokkeren van stemmen en andere onregelmatige geluiden.

Batterijduur

De koptelefoon heeft een batterijduur van maximaal 55 uur met ANC uitgeschakeld en met ANC ingeschakeld gaat de batterijduur omlaag naar 44 uur. Dit is nog steeds indrukwekkend en betekent dat je de koptelefoon enkele dagen kunt gebruiken voordat je hem opnieuw moet opladen. De koptelefoon wordt geleverd met een USB-C-oplaadkabel, die de batterij in ongeveer 2 uur volledig oplaadt.

Bediening en functionaliteit

De JBL Tune 660NC heeft intuïtieve bedieningselementen op de oorschelpen. Je kunt het volume aanpassen, nummers overslaan en de ANC in- of uitschakelen met eenvoudige tik- en veegbewegingen. De koptelefoon heeft ook een ingebouwde spraakassistent, die werkt met zowel Siri als Google Assistant. Het enige nadeel van de bediening is dat er geen fysieke knoppen zijn, wat betekent dat je de bedieningselementen niet kunt gebruiken als de koptelefoon uitgeschakeld is.

Conclusie

Samengevat is de JBL Tune 660NC een uitstekende koptelefoon voor de prijs. De geluidskwaliteit is indrukwekkend en de ANC-prestaties zijn redelijk goed. De batterijduur is ook indrukwekkend en de bedieningselementen zijn intuïtief. Het enige nadeel is het ontwerp, dat vrij groot is en niet erg discreet is. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare koptelefoon met goede geluidskwaliteit en ANC-prestaties, dan is de JBL Tune 660NC zeker het overwegen waard.