Knibbel knabbel knuisje spel recensie: perfect voor een leuke namiddag

Knibbel Knabbel Knuisje is een bordspel geïnspireerd op het bekende sprookje van Hans en Grietje. Het spel is ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar en kan met 2 tot 4 spelers gespeeld worden. In deze recensie bespreken we de belangrijkste aspecten van dit kleurrijke en fantasierijke bordspel.

Spelmechanisme

In Knibbel Knabbel Knuisje is het doel om Hans en Grietje veilig door het donkere bos naar het snoephuisje van de heks te leiden. De spelers bewegen over het bord door middel van een dobbelsteen en verzamelen onderweg snoepjes. Maar let op, want de heks probeert de kinderen in haar huisje te lokken om ze op te eten.

De heks beweegt ook over het bord door middel van een dobbelsteen en kan zo proberen de kinderen te vangen. Als een speler wordt gevangen door de heks, moet hij of zij terug naar het begin van het pad en opnieuw proberen het snoephuisje te bereiken. Het spel eindigt wanneer een speler met succes bij het huisje komt zonder gevangen te worden.

Ontwerp en materiaal

Knibbel Knabbel Knuisje heeft een mooi ontworpen speelbord met levendige kleuren en illustraties van het sprookje. De pionnen van Hans, Grietje en de heks zijn gemaakt van stevig karton en zijn gemakkelijk te hanteren voor kleine handen. De snoepjes die tijdens het spel worden verzameld, zijn gemaakt van kleurrijk plastic en voegen een leuke, tactiele dimensie toe aan het spel.

Spelervaring

Knibbel Knabbel Knuisje is een eenvoudig en toegankelijk spel voor jonge kinderen, maar het biedt ook voldoende spanning en uitdaging om oudere spelers geïnteresseerd te houden. De onvoorspelbaarheid van de dobbelsteen zorgt ervoor dat elke ronde anders is, en de spanning stijgt wanneer de heks dichter bij de kinderen komt.

Conclusie

Knibbel Knabbel Knuisje is een leuke en spannende gezinsactiviteit die kinderen helpt om basisvaardigheden zoals tellen, strategie en samenwerking te ontwikkelen. Het spel is eenvoudig genoeg voor jonge kinderen om te begrijpen en te spelen, maar biedt ook voldoende diepgang om oudere spelers bezig te houden. Over het algemeen is dit bordspel een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen die een leuke en educatieve manier zoeken om tijd samen door te brengen.

Spelregels van knibbel knabbel knuisje

Voorbereiding:

  1. Plaats het speelbord op een vlakke ondergrond.
  2. Elke speler kiest een pion van Hans of Grietje en plaatst deze op het startvakje.
  3. Plaats de heks op haar startpositie, aangegeven op het speelbord.
  4. Plaats de plastic snoepjes op de daarvoor bestemde vakjes op het bord.

Spelverloop:

  1. De jongste speler begint en het spel wordt met de klok mee gespeeld.
  2. De speler gooit de dobbelsteen en verplaatst zijn of haar pion het aantal gegooide ogen vooruit op het bord.
  3. Als een speler op een vakje met een snoepje terechtkomt, mag hij of zij dit snoepje pakken en bewaren.
  4. Na de beurt van een speler, wordt de dobbelsteen gegooid om de heks te verplaatsen. Verplaats de heks het aantal gegooide ogen vooruit op het bord.
  5. Als de heks een speler inhaalt of op hetzelfde vakje komt als een speler, wordt die speler gevangen. De speler moet zijn of haar pion terugplaatsen op het startvakje en alle verzamelde snoepjes terugleggen op het bord.
  6. Het spel gaat door totdat een speler het snoephuisje bereikt zonder gevangen te worden door de heks.

Einde van knibbel knabbel knuisje

Het spel eindigt wanneer een speler met succes het snoephuisje bereikt zonder gevangen te worden door de heks. De winnaar is de speler die als eerste bij het snoephuisje aankomt.

Extra regels: Voor een uitdagender spel of om het spel aan te passen aan oudere spelers, kunnen extra regels worden toegevoegd, zoals het gebruik van speciale vakjes of het toevoegen van extra obstakels op het bord.