Lost Cities kaartspel recensie: Een spannend avontuur voor 2 spelers

Lost Cities is een populair kaartspel van 999 Games dat inmiddels ook als bordspel beschikbaar is. Het spel is ontworpen voor 2 spelers en biedt een spannend avontuur waarbij je op expeditie gaat naar onbekende gebieden. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te verdienen door waardevolle schatten te vinden en expedities te organiseren.

Spelregels van Lost Cities

Lost Cities bestaat uit een deck met 60 kaarten, bestaande uit 5 kleuren (rood, geel, groen, blauw en wit) en waarden van 2 tot en met 10. Iedere speler krijgt 8 kaarten en moet deze in volgorde van laag naar hoog neerleggen voor zichzelf. De overige kaarten vormen de trekstapel en de bovenste kaart wordt open neergelegd als startkaart.

Spelverloop

Het spel bestaat uit 3 rondes waarbij beide spelers om beurt een kaart trekken of een kaart afleggen. Als je een kaart trekt, kun je deze in een van de expedities van jouw kleur leggen of afleggen op de aflegstapel. Als je een kaart aflegt, mag je ook een kaart trekken van de trekstapel.

Je moet zorgvuldig plannen welke expedities je wilt organiseren en welke kaarten je wilt spelen, want elke expeditie begint met een minwaarde van -20 punten en je moet minstens 20 punten verdienen om winst te maken. Het is ook mogelijk om speciale kaarten in te zetten, zoals investeringskaarten die je punten opleveren als je een expeditie afrondt en actiekaarten die je helpen bij het vinden van waardevolle schatten.

Einde van Lost Cities

Het spel eindigt na 3 rondes of als de trekstapel is opgebruikt. Daarna worden de punten geteld voor elke expeditie. Elke expeditie waarbij je minstens 20 punten hebt verdiend, krijgt de waarde van de kaarten opgeteld. Elke expeditie waarbij je minder dan 20 punten hebt verdiend, krijgt de waarde van de kaarten afgetrokken. De speler met de meeste punten wint Lost Cities.

Strategie├źn

Een belangrijk aspect van het spel is het plannen van je expedities. Je moet namelijk vooraf bepalen welke expeditiegebieden je gaat verkennen en hoeveel kaarten je hiervoor nodig hebt. Hierbij moet je rekening houden met de kaarten die je tegenstander in zijn of haar hand heeft en welke kaarten al op het bord liggen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om speciale kaarten in te zetten die je kunnen helpen bij het vinden van waardevolle schatten.

Beoordeling

Lost Cities is een leuk en uitdagend bordspel dat zich goed leent voor 2 spelers. De spelregels zijn eenvoudig te begrijpen en na een paar potjes heb je de strategie├źn onder de knie. Het spel biedt voldoende variatie om het interessant te houden en is geschikt voor zowel beginners als gevorderde spelers.