De 8 beste wake up lights van 2023

Bij het aankopen van een wake-up light zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een product kiest dat bij je past en een aangename en effectieve wake-up ervaring biedt. Hier zijn enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden:

Lichtintensiteit en aanpassing

Kies een wake-up light met voldoende lichtintensiteit en verschillende helderheidsniveaus, zodat je de helderheid kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Kleurtemperatuur

Sommige wake-up lights bieden de mogelijkheid om de kleurtemperatuur te veranderen. Kies er een met een geleidelijke verandering van warm naar koel licht, wat het natuurlijke zonsopgangsproces simuleert.

Geluidsfuncties

Veel wake-up lights hebben ingebouwde geluidsfuncties die natuurgeluiden of rustgevende muziek kunnen afspelen om je wakker te maken. Zorg ervoor dat het geluidsniveau instelbaar is en dat er voldoende geluidsopties zijn om aan je voorkeur te voldoen.

Bediening en gebruiksgemak

Controleer of het wake-up light eenvoudig te bedienen en in te stellen is. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een touchscreen, terwijl anderen fysieke knoppen hebben. Bedenk wat je zelf prettiger vindt.

Alarmopties

Kijk of het wake-up light meerdere alarmtijden kan instellen, zodat je verschillende wektijden kunt programmeren voor doordeweekse dagen en weekenden.

FM-radiofunctie

Sommige wake-up lights hebben een ingebouwde FM-radio. Als je graag naar de radio luistert als je wakker wordt, kan dit een handige functie zijn.

Snooze-functie

Als je graag de snooze-knop gebruikt, zorg er dan voor dat het wake-up light deze functie heeft.

USB-poort en/of Bluetooth

Sommige modellen hebben een USB-poort om je telefoon op te laden of een Bluetooth-verbinding om je telefoon of andere apparaten te verbinden voor het afspelen van muziek.

Design en esthetiek

Kies een wake-up light met een ontwerp dat bij je slaapkamerinterieur past en een goede bouwkwaliteit heeft.

YUCONN

De YUCONN Wekkerradio helpt je wakker worden en in slaap vallen. De wekkerradio wekt je met een buzz “BB” standaard alarmgeluid of radiovolume. Er is een slaaptimer functie zodat je in slaap kan vallen met jouw favoriete radiozender. De wekkerradio heeft 20 automatisch instelbare radiozenders....

Zybra

De Zybra Premium Wake Up Light – het begin van een stralende ochtend! Begin elke dag met vernieuwde energie dankzij de Zybra Premium Wake Up Light, de perfecte metgezel voor een verfrissende start van jouw dag. Deze digitale wekker combineert geavanceerde technologie met doordacht design om een...

Merkloos

Op zoek naar de mooie sfeerlamp of het ideale nachtlampje voor in huis? Zoek niet verder want deze sfeervolle, van kleur veranderende LED lamp is de perfecte match en van alle gemakken voorzien. Naast het eigentijdse, strakke design is de lamp met verschillende kleur- en dimfuncties geschikt voor...

Luvion

Leerzaam en handig! De originele Luvion Pinguïn Slaaptrainer laat je kleintje weten of het al tijd is uit bed te komen en dus ook wanneer dit nog niet het geval is. Wil je ook weer eens lekker wat langer doorslapen in het weekend? Wij beloven geen wonderen maar met een slaaptrainer leer je je...

Loftey

Dankzij de wake-up light van Loftey behoort een ochtendhumeur tot het verleden! Ben je ook klaar met wekkers die je abrupt uit je slaap halen? De lichtwekker biedt de oplossing, deze wekt je op een rustige manier door middel van licht en natuurlijke geluiden. De wake-up light is eenvoudig in...

Philips

Geïnspireerd door de zonsopgang maakt de Philips Wake-up Light gebruik van een unieke combinatie van licht en geluid om je op een natuurlijke manier te wekken. Je staat gemakkelijker, frisser en met meer energie op. Voordelen: De enige Wake-up Light waarvan klinisch is aangetoond dat hij werkt...

Zedar

Begin elke nieuwe dag met de betoverende zonsopgangssimulatie, een geleidelijke wekker die je voor de geplande wektijd zachtjes wekt. Door onze slaapexperts ontworpen om al je zintuigen rustig te laten ontwaken. Kies uit een scala kalmerende geluiden of favoriete radiostation. Aan het einde van...

Philips

Geïnspireerd door de zonsopgang maakt de Philips Wake-up Light gebruik van een combinatie van licht en geluid om je op een natuurlijke manier te wekken. Je staat gemakkelijker op, klaar om de dag te beginnen! De kleur van het ochtendlicht verandert van zacht ochtendrood via warm oranje in helder...

Top 8 wake up lights van 2023

1. Philips HF3519/01

Design

De Philips HF3519/01 heeft een stijlvol en modern design, waardoor het goed past in de meeste slaapkamers. Het beschikt over een rond LED-display dat de tijd en andere instellingen weergeeft. De lichtintensiteit en kleur van de lamp zijn volledig aanpasbaar, en het apparaat is eenvoudig te bedienen via de knoppen aan de voorkant van de behuizing.

Lichttherapie

De wake-up light biedt een geleidelijke toename van lichtintensiteit, die begint 30 minuten voor de ingestelde alarmtijd. Dit helpt om uw lichaam op een natuurlijke manier wakker te maken, in plaats van abrupt door een geluid. Het licht simuleert een zonsopkomst en kan worden aangepast qua intensiteit en kleur om aan uw persoonlijke voorkeur te voldoen.

Geluid

Naast het licht beschikt de Philips HF3519/01 ook over een geluidsfunctie. Er zijn vijf verschillende natuurlijke geluiden om uit te kiezen, zoals vogelgezang, bosgeluiden en zachte muziek. Het geluid neemt geleidelijk toe in volume om u op een rustige manier wakker te maken.

FM-radio

De wake-up light is ook uitgerust met een ingebouwde FM-radio, zodat u kunt ontwaken met uw favoriete radiostation. U kunt ook de radio als slaapgeluid gebruiken, met een timer die na verloop van tijd automatisch uitschakelt.

Slaapfuncties

De Philips HF3519/01 heeft ook een aantal functies om u te helpen bij het in slaap vallen. De “zonsondergang” functie simuleert een zonsondergang en vermindert het licht en geluid geleidelijk om u te helpen ontspannen en in slaap te vallen. Daarnaast heeft het apparaat een ingebouwde nachtlampfunctie.

2. Philips HF3531/01

De Philips HF3521/01 Wake-Up Light is ontworpen om u op een natuurlijke manier wakker te maken met geleidelijk toenemend licht. Het apparaat simuleert een zonsopkomst, zodat u ontwaakt met een gevoel van energie en welzijn. In deze recensie zullen we de belangrijkste kenmerken, voor- en nadelen van de Philips HF3521/01 bespreken, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de aanschaf van deze wekker.

Belangrijkste kenmerken:

 1. Simulatie van zonsopkomst: De Philips HF3521/01 Wake-Up Light bootst de zonsopkomst na door het lichtniveau geleidelijk te verhogen van zacht rood tot helder geel in de 20-40 minuten voorafgaand aan uw ingestelde alarmtijd.
 2. Personaliseerbare helderheidsinstellingen: Het apparaat biedt 20 helderheidsniveaus, zodat u de intensiteit van het licht kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur.
 3. Geluiden: Naast licht biedt de Philips HF3521/01 ook de keuze uit vijf rustgevende geluiden om u te helpen ontwaken: vogelgezang, bos, zen-tuin, zachte piano en zeegeluiden.
 4. FM-radio: Het apparaat bevat ook een ingebouwde FM-radio, zodat u kunt ontwaken met uw favoriete radiozender.
 5. Snooze-functie: Als u nog een paar minuten extra slaap wilt, kunt u de snooze-functie activeren door het apparaat aan te raken.
 6. LED-display: Het LED-display toont de huidige tijd en past de helderheid automatisch aan op basis van het omgevingslicht in de kamer.

Voordelen:

 1. Natuurlijk ontwaken: Door het gebruik van licht en geluid wordt u op een natuurlijke manier wakker, waardoor u zich meer uitgerust en energiek voelt.
 2. Klinisch bewezen effectiviteit: Philips Wake-Up Lights zijn klinisch bewezen om de algehele slaapkwaliteit en het welzijn te verbeteren.
 3. Eenvoudig in gebruik: Het apparaat is gebruiksvriendelijk en intuïtief, waardoor het gemakkelijk is om uw alarm en voorkeursinstellingen in te stellen.

Nadelen:

 1. Prijs: De Philips HF3521/01 Wake-Up Light is duurder dan sommige andere lichtwekkers op de markt.
 2. Grootte: Het apparaat neemt vrij veel ruimte in op uw nachtkastje, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

3. DistinQ Wake-Up Light

De DistinQ Wake-Up Light is ontworpen om je op een natuurlijke en ontspannen manier te helpen ontwaken. Deze wekker simuleert een zonsopgang, waardoor je lichaam op een geleidelijke manier wakker wordt, in tegenstelling tot een abrupt wekkergeluid. In deze recensie bespreken we de belangrijkste kenmerken van de DistinQ Wake-Up Light en delen we onze ervaringen met het product.

Kenmerken:

Simulatie van zonsopgang en zonsondergang: De DistinQ Wake-Up Light bootst een zonsopgang na door langzaam de intensiteit van het licht te verhogen gedurende 30 minuten voor de ingestelde wektijd. Het apparaat simuleert ook een zonsondergang, waarbij het licht geleidelijk dimt om je te helpen ontspannen en in slaap te vallen.

Meerdere kleuren en helderheidsniveaus

De wekker beschikt over verschillende kleuren en helderheidsniveaus, zodat je de gewenste sfeer kunt creëren. Je kunt kiezen uit warm wit, oranje, geel en rood, en het helderheidsniveau aanpassen aan je voorkeur.

FM-radio en natuurgeluiden

Naast de lichtfunctie biedt de DistinQ Wake-Up Light ook een ingebouwde FM-radio en een selectie van natuurgeluiden, zoals vogels, oceaangolven en een kabbelend beekje, die je als wekgeluid kunt instellen.

Snooze-functie

Als je nog wat extra minuten slaap nodig hebt, beschikt de wekker over een snooze-functie die het licht en geluid gedurende 9 minuten onderbreekt.

USB-oplaadpoort

De DistinQ Wake-Up Light heeft een USB-oplaadpoort aan de achterkant, waarmee je je smartphone of andere apparaten kunt opladen.

Onze ervaring

We hebben de DistinQ Wake-Up Light enkele weken getest en waren over het algemeen tevreden met het product. Het opstaan met het licht voelde natuurlijker en minder abrupt dan met een traditionele wekker. De verschillende kleuren en helderheidsniveaus zorgen voor een aangename sfeer, en de natuurgeluiden zijn een leuke toevoeging.

Enkele minpunten die we hebben ervaren, zijn dat de bedieningsknoppen niet altijd even intuïtief zijn en dat de FM-radio soms een onduidelijk signaal heeft. Desondanks zijn we van mening dat de DistinQ Wake-Up Light een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een meer natuurlijke manier om wakker te worden.

4. ProSova Wake Up Light

De ProSova Wake Up Light heeft een modern en stijlvol ontwerp met een ronde vorm en een LED-display dat de tijd weergeeft. Het apparaat is gemaakt van hoogwaardige materialen die zowel duurzaam als esthetisch aantrekkelijk zijn. Het compacte formaat maakt het geschikt voor plaatsing op een nachtkastje of bureau.

Lichttherapie

De belangrijkste functie van de ProSova Wake Up Light is de lichttherapie. Het apparaat simuleert een zonsopgang door het lichtniveau geleidelijk te verhogen gedurende een periode van 30 minuten. Dit helpt om uw lichaam op een natuurlijke manier voor te bereiden op het ontwaken en uw slaapkwaliteit te verbeteren. Daarnaast kan het licht worden aangepast aan verschillende kleuren en helderheidsniveaus, waardoor u uw eigen voorkeuren kunt instellen.

Geluiden

De ProSova Wake Up Light beschikt over een ingebouwde FM-radio en een selectie van natuurlijke geluiden, zoals vogelgezang, oceaangolven en een zacht briesje. U kunt kiezen om wakker te worden met uw favoriete radiostation of een van de rustgevende geluiden, die geleidelijk toenemen in volume om u zachtjes te wekken.

Snooze-functie

Voor degenen die graag nog een paar minuten extra willen slapen, is er een handige snooze-functie. Door eenvoudig op de bovenkant van het apparaat te tikken, wordt de snooze geactiveerd en krijgt u nog eens 9 minuten extra slaap voordat het alarm opnieuw afgaat.

Connectiviteit

Het apparaat beschikt over een USB-poort waarmee u uw smartphone of ander elektronisch apparaat kunt opladen tijdens het slapen. Helaas is er geen Bluetooth-connectiviteit voor het streamen van muziek vanaf uw smartphone.

Voordelen:

 • Natuurlijk en rustig ontwaken met lichttherapie
 • Veelzijdige geluidsopties, inclusief FM-radio
 • Stijlvol en compact ontwerp
 • USB-oplaadpoort

Nadelen

 • Geen Bluetooth-connectiviteit
 • Lichtintensiteit en geluidsvolume zijn niet apart instelbaar

5. Loftey Wake Up Light

De Loftey Wake Up Light simuleert een zonsopgang door geleidelijk aan de helderheid van het licht te verhogen, zodat uw lichaam op een natuurlijke manier wakker wordt. Het apparaat kan ook de zonsondergang simuleren door het licht geleidelijk te dimmen om u te helpen ontspannen en in slaap te vallen.

De Loftey Wake Up Light heeft een ingebouwde FM-radio, zodat u naar uw favoriete radiostations kunt luisteren.
U kunt kiezen uit verschillende natuurlijke geluiden of melodieën om wakker te worden, zoals vogelgeluiden, golven of pianomuziek.
De wekker heeft ook een snooze-functie, zodat u wat extra tijd in bed kunt doorbrengen.

Voordelen

Door het simuleren van zonsopgang en zonsondergang, helpt de Loftey Wake Up Light uw lichaam om op een meer natuurlijke manier te ontwaken en in slaap te vallen. De wekker biedt verschillende lichtintensiteitsniveaus en geluidsopties, zodat u uw ideale slaap- en ontwaakomgeving kunt creëren .Het apparaat heeft een modern en minimalistisch ontwerp, waardoor het goed past bij diverse interieurstijlen.
De Loftey Wake Up Light is eenvoudig te bedienen met een intuïtieve interface en duidelijke instructies.

Nadelen

De Loftey Wake Up Light kan duurder zijn dan andere wekkers op de markt, maar de investering kan de moeite waard zijn vanwege de extra functies en voordelen. In sommige gevallen kan de ontvangst van de FM-radio minder sterk zijn, afhankelijk van uw locatie.

6. YONO Wake Up Light

YONO Wake Up Light is een slimme wekker en lichttherapie-apparaat dat bedoeld is om u op een natuurlijke en rustige manier wakker te maken. Deze wekker combineert licht- en geluidstechnologieën om een geleidelijk ontwaken te stimuleren, waardoor het gevoel van abrupt wakker worden wordt geminimaliseerd.

Simulatie van zonsopgang en zonsondergang

De YONO Wake Up Light verandert geleidelijk van kleur en helderheid om een natuurlijke zonsopgang of zonsondergang na te bootsen. Hierdoor wordt u zachtjes wakker en valt u ’s avonds gemakkelijker in slaap.

Verschillende geluiden en FM-radio

U kunt kiezen uit een reeks rustgevende geluiden, zoals vogels, golven, of een rustig pianomuziekje. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de ingebouwde FM-radio om naar uw favoriete zender te luisteren.

Meerkleurig nachtlampje

De YONO Wake Up Light kan ook dienen als een sfeervol nachtlampje met verschillende kleuropties.
Snooze-functie: Als u nog een paar minuten wilt blijven liggen, kunt u gebruik maken van de snooze-functie. Het apparaat schakelt dan tijdelijk het licht en geluid uit, om na een korte tijd weer te beginnen.

USB-oplaadpoort

Het apparaat heeft een USB-oplaadpoort aan de achterkant, waardoor u uw smartphone of andere apparaten kunt opladen terwijl u slaapt.
Voordelen:

Geleidelijk ontwaken

Veel gebruikers melden dat ze zich frisser en meer uitgerust voelen na het gebruik van de YONO Wake Up Light, dankzij de natuurlijke simulatie van zonsopgang en zonsondergang.

Veelzijdigheid

Het apparaat biedt verschillende functies, waaronder een nachtlampje, geluidswekker, en FM-radio, waardoor het geschikt is voor verschillende behoeften en voorkeuren.

Esthetisch ontwerp

De YONO Wake Up Light heeft een modern en aantrekkelijk ontwerp, waardoor het een mooie aanvulling is op uw slaapkamer.

Nadelen

 • Prijs: Sommige gebruikers vinden de prijs van de YONO Wake Up Light relatief hoog in vergelijking met andere wekkers op de markt.
 • Geluidskwaliteit: Hoewel het apparaat verschillende rustgevende geluiden biedt, zijn sommige gebruikers niet onder de indruk van de
 • geluidskwaliteit. Dit kan echter subjectief zijn en afhankelijk van individuele voorkeuren.

7. Living Nine Wake Up Light

De Living Nine Wake Up Light beschikt over een geleidelijke lichtverandering die 30 minuten voor de ingestelde wektijd begint, waarbij het licht van zacht rood naar fel geel verandert, waardoor een natuurlijk opkomende zon wordt gesimuleerd.
Naast de lichtfunctie biedt deze wekker ook een keuze uit zes rustgevende geluiden, waaronder vogelgezang, golven en een zachte melodie om je te helpen wakker te worden. Als je liever wakker wordt met je favoriete radiostation, heeft de Living Nine Wake Up Light een ingebouwde FM-radio met 20 voorkeuzezenders.

Het apparaat kan ook dienen als een nachtlampje met instelbare helderheid. Voor degenen die nog een paar minuten willen blijven liggen, biedt de wekker een snooze-functie van 9 minuten.
De licht- en geluidsfuncties zorgen voor een zachte en geleidelijke manier om wakker te worden, wat kan helpen om stress te verminderen en een betere slaapkwaliteit te bevorderen. Met een scala aan geluidsopties, FM-radio en instelbare helderheid, kan de Living Nine Wake Up Light worden aangepast aan de individuele voorkeuren van de gebruiker. Het apparaat is eenvoudig in te stellen en te bedienen met duidelijke instructies en een intuïtieve interface.

Beperkingen

Bij stroomuitval of als de stekker per ongeluk wordt losgekoppeld, zal de wekker niet werken. Een back-up batterijoptie zou nuttig zijn geweest.
Sommige gebruikers hebben aangegeven dat het maximale geluidsniveau niet luid genoeg is voor zware slapers.

8. Zedar 4-in-1 Wake Up Light

De Zedar 4-in-1 Wake Up Light heeft een modern en stijlvol ontwerp dat naadloos in elke slaapkamer past. Het apparaat is gemaakt van hoogwaardige materialen en voelt solide aan. Het LED-display is duidelijk en gemakkelijk af te lezen, zelfs in een donkere kamer. Bovendien zijn de knoppen intuïtief en responsief, waardoor de bediening eenvoudig is.

FitBike

De nieuwe Race 4 van FitBike is een uitstekende indoor voor de beginnende thuissporter. Deze indoor cycle heeft een mooi zwart design met rode accenten. Dankzij het eigen gewicht van 28 kg is deze fiets stevig en blijft de fiets stabiel staan tijdens je thuistraining. Weerstand & Aandrijving...

Schwinn

De Schwinn 800IC Indoor Cycle is de nieuwste spinbike van Schwinn en dat merk je direct. Deze spinbike combineert fantastische spinning ervaringen met de veelzijdigheid van je favoriete apps. 'Vrij van grenzen, vol met mogelijkheden'. Trainingsmogelijkheden De 800IC Indoor Cycle van Schwinn is...

Hosel

De Speedbike RapidPace van ArtSport is de ideale indoorfiets voor effectieve conditie- en conditietraining. In de stromende regen of in het donker train je comfortabel thuis met deze hometrainer! Regelmatig indoor cycling bevordert je uithoudingsvermogen, versterkt je cardiovasculaire systeem en...

FitBike

De nieuwe FitBike Race 2 is een uitstekende indoor cycle voor de beginnende thuissporter. Deze fiets ziet er strak en stijlvol uit dankzij de strakke zwarte design met groene accenten. Dankzij de goede prijs-kwaliteit verhouding is de Race 2 een uitstekende indoor cycle voor de (beginnende)...

Virtufit

Een krachtige toevoeging aan jouw thuis-gym. Met geavanceerde specificaties en functies biedt deze indoor cycle alles wat je nodig hebt voor een intense en effectieve training in het comfort van je eigen huis. Compatibel met Zwift & Kinomap Geavanceerd console Verstelbaar zadel Magnetisch...

Virtufit

Voor intensief sporten kun je het beste een stevig fitnessapparaat gebruiken. Daar is de VirtuFit Etappe 1 indoorfiets voor gemaakt. Op deze indoorfiets kun je niet alleen fietsen, maar ook crossen of wielrennen als je daar zin in hebt. Deze extra stevige indoorfiets staat stabiel op de grond, is...

FitBike

De FitBike Race Magnetic Basic is een fantastische indoor cycle voor de beginnende fietser. Deze sport fiets heeft de beschikking over een magnetisch weerstandsysteem waardoor je fluisterstil, onderhoudsarm, nauwkeurig en met een zware maximale weerstand kunt trainen. Met 44kg eigen gewicht en...

FitBike

FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets Semi-professionele spinningfiets voor de echte liefhebber! De Race Magnetic Pro spinningfiets van FitBike heeft het totale pakket. Deze spinningfiets is voorzien van een prachtig design en de beste techniek. Het eerste dat opvalt is het moderne en...

Wake-up Light-functie

De belangrijkste functie van de Zedar 4-in-1 is de wake-up light, die geleidelijk helderder wordt gedurende een vooraf ingestelde periode (meestal 20-30 minuten) om het natuurlijke ontwaakproces na te bootsen. Dit helpt je lichaam op een meer organische manier wakker te worden, waardoor je je meer uitgerust en energiek voelt. De kleurtemperatuur en helderheid van het licht zijn instelbaar, zodat je de perfecte omgeving kunt creëren voor jouw persoonlijke voorkeur.

FM-radio en geluidsmachine

Naast de wake-up light-functie beschikt de Zedar 4-in-1 over een ingebouwde FM-radio en geluidsmachine. De radio biedt een verscheidenheid aan zenders en een heldere geluidskwaliteit, terwijl de geluidsmachine zes rustgevende geluiden biedt, zoals regen, oceaangolven en vogelgeluiden. Deze functies zijn ideaal voor mensen die liever wakker worden met muziek of rustgevende geluiden in plaats van een luid alarm.

Nachtlampje

De Zedar 4-in-1 Wake Up Light kan ook fungeren als een nachtlampje, met zeven verschillende kleuren om uit te kiezen. De helderheid is instelbaar, zodat je precies de juiste hoeveelheid licht kunt krijgen voor jouw behoeften.

Batterij en stroomvoorziening

Het apparaat wordt gevoed door een meegeleverde USB-kabel en adapter en heeft ook een ingebouwde batterij voor noodgevallen. Hierdoor blijft de klok en alarmfunctie behouden, zelfs bij stroomuitval.

FAQ

Hoe werken wake-up lights?

Wake-up lights werken door het nabootsen van een zonsopgang. De lamp begint 30 minuten voor de wektijd zachtjes te branden en wordt geleidelijk helderder, net als een echte zonsopgang. Dit proces stimuleert de productie van het hormoon cortisol, waardoor je lichaam zich voorbereidt op de dag. Op het moment dat je wekker gaat, ben je al wakker en voel je je alert en verfrist.

Is een wake-up light geschikt voor iedereen?

Ja, in principe is een wake-up light geschikt voor iedereen. Het kan vooral nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met opstaan in de ochtend of voor mensen met een seizoensgebonden depressie. Het is echter belangrijk om te onthouden dat een wake-up light geen vervanging is voor voldoende slaap en dat het geen slaapproblemen kan oplossen.

Hoe lang gaat een Wake Up Light mee?

De levensduur van een Wake Up Light kan verschillen, afhankelijk van de kwaliteit van het product en hoe vaak het wordt gebruikt. Over het algemeen gaan de meeste Wake Up Lights ongeveer 5 tot 10 jaar mee. Sommige goedkopere modellen kunnen echter minder lang meegaan, terwijl duurdere modellen mogelijk langer meegaan vanwege betere kwaliteit en duurzame materialen. Het is ook belangrijk om de lamp van de Wake Up Light te vervangen wanneer deze aan het einde van zijn levensduur is, omdat de helderheid van het licht anders afneemt en de functionaliteit van het apparaat kan worden aangetast.