Queensland bordspel Review: een reis door Australie

Queensland is een fascinerend bordspel dat spelers meeneemt op een avontuurlijke reis door de prachtige landschappen van Queensland, Australië. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk bezienswaardigheden en natuurwonderen te bezoeken en onvergetelijke ervaringen op te doen, terwijl je tegelijkertijd je tegenstanders te slim af bent.

Spelmechanisme

In Queensland moeten spelers hun pionnen over het bord verplaatsen om verschillende bestemmingen en attracties te bezoeken, zoals het Great Barrier Reef, Daintree Rainforest, en Fraser Island. Spelers verdienen punten door bezienswaardigheden te bezoeken en unieke ervaringen op te doen, zoals duiken, wandelen, en wilde dieren spotten. Elke speler begint met een reisplan, waarop staat welke bestemmingen ze moeten bezoeken en welke ervaringen ze moeten opdoen. Spelers kunnen extra punten verdienen door hun reisplan te voltooien en door bonuskaarten te verzamelen die hen helpen hun tegenstanders te slim af te zijn.

Spelvoorbereiding

 1. Leg het spelbord van Queensland in het midden van de tafel.
 2. Elke speler kiest een pion en plaatst deze op het startpunt op het bord.
 3. Schud de reisplan kaarten en deel er één uit aan elke speler. Dit reisplan toont de bestemmingen en ervaringen die de speler moet voltooien.
 4. Schud de bonuskaarten en plaats ze naast het bord.
 5. Schud de ervaringskaarten en plaats ze ook naast het bord.

Spelverloop

 1. De jongste speler begint het spel en het spel gaat met de klok mee.
 2. In elke beurt gooit de speler met een dobbelsteen en verplaatst zijn pion over het bord, afhankelijk van het gegooide aantal ogen.
 3. Wanneer een speler op een bezienswaardigheid of ervaringslocatie landt, mag hij de bijbehorende ervaringskaart nemen en op zijn reisplan leggen.
 4. Als een speler op een bonuskaart-vakje landt, mag hij een bonuskaart pakken. Bonuskaarten kunnen extra punten opleveren of de speler helpen zijn tegenstanders te slim af te zijn.
 5. Spelers mogen onderling ervaringskaarten ruilen om hun reisplannen sneller te voltooien.

Doel van het spel

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen door bezienswaardigheden en ervaringslocaties te bezoeken en ervaringskaarten te verzamelen. Extra punten kunnen worden verdiend door het voltooien van het reisplan en het verzamelen van bonuskaarten.

Einde van het spel

Het spel eindigt wanneer een speler alle bestemmingen en ervaringen op zijn reisplan heeft voltooid. De punten worden geteld en de speler met de meeste punten wint het spel.

Als alternatief kan het spel ook eindigen wanneer alle ervaringskaarten van het bord zijn genomen. In dit geval tellen de spelers hun punten, en de speler met de meeste punten wint het spel.

Componenten:

Queensland bevat een kleurrijk en gedetailleerd spelbord dat het prachtige landschap van Queensland weergeeft. Daarnaast bevat het spel pionnen, reisplannen, bonuskaarten en ervaringskaarten. De componenten zijn van hoge kwaliteit en het artwork is prachtig, wat bijdraagt aan de algehele spelervaring.

Voor- en nadelen Queensland

Voordelen:

 1. Het spel biedt een leuke en educatieve manier om meer te leren over Queensland en zijn bezienswaardigheden.
 2. De spelmechanismen zijn eenvoudig te begrijpen, waardoor het geschikt is voor zowel beginnende als ervaren bordspelers.
 3. De hoge kwaliteit van de componenten en het prachtige artwork maken het spel visueel aantrekkelijk.

Nadelen:

 1. Spelers die niet bekend zijn met de geografie van Queensland kunnen in het begin enige moeite hebben om zich te oriënteren op het bord.
 2. Het spel kan repetitief worden na meerdere speelsessies, omdat de bezienswaardigheden en ervaringen in elke ronde hetzelfde zijn.

Conclusie:

Queensland is een vermakelijk en educatief bordspel dat spelers de kans biedt om de prachtige landschappen en bezienswaardigheden van Queensland te ontdekken. Hoewel het spel enige nadelen heeft, biedt het over het algemeen een plezierige en boeiende ervaring voor zowel beginnende als ervaren bordspelers. Als je geïnteresseerd bent in geografie, toerisme of gewoon op zoek bent naar een uniek en kleurrijk spel, is Queensland zeker het proberen waard.