Sennheiser HD 280 PRO Review: Uitstekende geluidsisolatie en comfortabele pasvorm

De Sennheiser HD 280 PRO is een gesloten, over-ear koptelefoon die zich richt op geluidsisolatie en comfort. Deze koptelefoon is ideaal voor professionele toepassingen zoals studio-opnames en live geluid, maar is ook geschikt voor dagelijks gebruik. In deze recensie bespreken we de belangrijkste kenmerken en voordelen van de Sennheiser HD 280 PRO.

Ontwerp en bouwkwaliteit

De Sennheiser HD 280 PRO heeft een minimalistisch en functioneel ontwerp. De koptelefoon is gemaakt van hoogwaardige kunststoffen die zowel lichtgewicht als duurzaam zijn. De oorkussens zijn gemaakt van zacht schuim, dat zich aanpast aan de vorm van uw oren en zorgt voor een comfortabele pasvorm. De hoofdband is verstelbaar en biedt voldoende ondersteuning.

Geluidskwaliteit

De HD 280 PRO biedt een uitstekende geluidskwaliteit, met een nauwkeurige en evenwichtige weergave van het geluidsspectrum. De lage tonen zijn strak en krachtig, zonder overdreven aanwezig te zijn. De middentonen zijn helder en gedetailleerd, terwijl de hoge tonen sprankelend en luchtig zijn. Dankzij het gesloten ontwerp biedt de koptelefoon uitstekende passieve geluidsisolatie, waardoor externe geluiden worden geminimaliseerd en u zich volledig kunt concentreren op uw muziek of werk.

Comfort

De Sennheiser HD 280 PRO is ontworpen met comfort in gedachten. De oorschelpen zijn groot genoeg om de meeste oren volledig te bedekken, en het zachte schuim zorgt voor een comfortabele pasvorm, zelfs tijdens langere luistersessies. Bovendien minimaliseert het gesloten ontwerp druk op de oren, wat bijdraagt aan het algehele comfort.

Duurzaamheid en onderhoud

De Sennheiser HD 280 PRO is ontworpen om lang mee te gaan. De hoogwaardige materialen en de solide bouwkwaliteit zorgen ervoor dat de koptelefoon bestand is tegen dagelijks gebruik en intensieve professionele toepassingen. Bovendien zijn de oorkussens en de kabel vervangbaar, wat betekent dat u de levensduur van de koptelefoon kunt verlengen door eenvoudigweg versleten onderdelen te vervangen.

Technische gegevens

  • Frequentierespons: 8 Hz – 25 kHz
  • Nominale impedantie: 64 ohm
  • Geluidsdrukniveau (SPL): 113 dB (1 kHz, 1 Vrms)
  • Harmonische vervorming: < 0,1%
  • Gewicht (zonder kabel): 285 g
  • Kabellengte: 3 m (uitbreidbaar tot 5 m)
  • Aansluiting: 3,5 mm stereo jack met schroefdraadadapter naar 6,3 mm stereo jack