Sennheiser CX 80S Review: Geweldige Geluidskwaliteit in een Kleine Verpakking

De Sennheiser CX 80S is een in-ear koptelefoon die gericht is op de audiofielen die een betaalbare, maar kwalitatief hoogwaardige luisterervaring willen. In dit artikel zullen we deze veelbelovende oordopjes uitvoerig bespreken, van het ontwerp en de bouwkwaliteit tot de geluidskwaliteit en de functies.

Materialen

De Sennheiser CX 80S is gemaakt van hoogwaardige materialen die zowel duurzaam als lichtgewicht zijn. De behuizing van de oordopjes is gemaakt van stevig kunststof, terwijl de kabel is versterkt met een rubberen coating om knikken en breken te voorkomen.

Ergonomie en pasvorm

De CX 80S is ontworpen met comfort in gedachten. De oordopjes zijn ergonomisch gevormd en worden geleverd met drie maten siliconen oordopjes (S, M, L) om een perfecte pasvorm voor elke gebruiker te garanderen. Bovendien zorgt het lichte gewicht van de oordopjes ervoor dat ze niet zwaar aanvoelen, zelfs tijdens lange luistersessies.

Geluidskwaliteit

De Sennheiser CX 80S levert een diepe en krachtige bas die indrukwekkend is voor zijn prijsklasse. De bas is niet overdreven of modderig, maar biedt een solide basis voor elk muziekgenre. Het middenbereik van de CX 80S is goed uitgebalanceerd, met heldere en gedetailleerde vocalen en instrumenten. Het geluid is natuurlijk en neutraal, zonder enige kleuring of vervorming. De hoge tonen zijn helder en sprankelend, met een mooie glans en een goede definitie. Ze kunnen soms een beetje scherp zijn, maar over het algemeen zijn ze goed gecontroleerd en aangenaam om naar te luisteren.

Functies en bedieningselementen

In-line afstandsbediening

De Sennheiser CX 80S is voorzien van een in-line afstandsbediening met één knop, waarmee je eenvoudig muziek kunt afspelen, pauzeren, nummers kunt overslaan en oproepen kunt beantwoorden of beëindigen. Hoewel het ontbreken van volumeregeling voor sommige gebruikers misschien een nadeel is, zorgt de eenvoudige bediening ervoor dat je de basisfuncties gemakkelijk kunt gebruiken zonder te veel gedoe.

Microfoon

De CX 80S is uitgerust met een ingebouwde microfoon die heldere en verstaanbare gesprekken mogelijk maakt. Het is niet de beste microfoon op de markt, maar het is zeker voldoende voor alledaags gebruik en handsfree bellen.

Compatibiliteit en connectiviteit

De Sennheiser CX 80S is compatibel met een breed scala aan apparaten, waaronder smartphones, tablets, laptops en draagbare muziekspelers. Met de universele 3,5 mm-aansluiting kun je eenvoudig verbinding maken met je favoriete audiobron.

Bedrade aansluiting

De CX 80S maakt gebruik van een bedrade aansluiting, wat betekent dat je geen last hebt van verbindingsproblemen of vertragingen die soms voorkomen bij draadloze hoofdtelefoons. Hoewel sommige gebruikers de voorkeur geven aan draadloze vrijheid, zorgt de bedrade aansluiting voor een betrouwbare en ononderbroken luisterervaring.

Prijs

De prijs van de CX 80S is zeer concurrerend en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met een adviesprijs van rond de €40 is het een betaalbare optie voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige in-ear koptelefoon zonder de bank te breken.

Vergelijkbare modellen

Als je op zoek bent naar alternatieven voor de Sennheiser CX 80S, zijn er enkele vergelijkbare modellen die je kunt overwegen. De Sony MDR-EX110AP en de JBL T290 zijn beide betaalbare in-ear koptelefoons met een vergelijkbare geluidskwaliteit en functieset. Als je bereid bent om meer uit te geven voor een high-end in-ear koptelefoon, zijn er enkele modellen die een aanzienlijke upgrade kunnen bieden ten opzichte van de CX 80S. Enkele voorbeelden zijn de Shure SE215 en de Sennheiser IE 40 Pro. Beide modellen bieden een superieure geluidskwaliteit, bouwkwaliteit en extra functies, maar ze zijn ook aanzienlijk duurder.

Technische gegevens

  • Frequentiebereik: 17 Hz – 20 kHz
  • Impedantie: 28 ohm
  • Geluidsdrukniveau (SPL): 119 dB (1 kHz / 1 Vrms)
  • Totale harmonische vervorming (THD): <0,5% (1 kHz, 100 dB SPL)
  • Kabel lengte: 1,2 m
  • Connector: 3,5 mm jackplug
  • Gewicht: 15 g