Sennheiser hd 300 Review: waar voor je geld

De Sennheiser HD 300 is een gesloten, over-ear koptelefoon die bekendstaat om zijn uitstekende geluidskwaliteit en betaalbaarheid. In deze recensie zullen we de belangrijkste kenmerken en prestaties van deze populaire koptelefoon bespreken.

Ontwerp en bouwkwaliteit

De HD 300 heeft een eenvoudig en strak ontwerp, met een matzwarte afwerking en het Sennheiser-logo op de oorschelpen. De koptelefoon is gemaakt van hoogwaardige materialen, wat zorgt voor een robuuste en duurzame constructie. De verstelbare hoofdband en zachte oorkussens zorgen voor comfort, zelfs bij langdurig gebruik.

Geluidskwaliteit

De Sennheiser HD 300 staat bekend om zijn uitstekende geluidskwaliteit. De koptelefoon biedt een gebalanceerd geluidsprofiel met een indrukwekkende basrespons, heldere middentonen en gedetailleerde hoge tonen. Dankzij de gesloten achterkant worden omgevingsgeluiden effectief geïsoleerd, zodat u kunt genieten van uw muziek zonder afleiding.

Draagcomfort

De HD 300 is ontworpen voor langdurig draagcomfort. De zachte oorkussens en de verstelbare hoofdband zorgen voor een goede pasvorm en minimaliseren de druk op uw hoofd en oren. Hoewel de koptelefoon wat zwaarder kan aanvoelen dan sommige concurrenten, is het gewicht goed verdeeld, waardoor het draagcomfort niet in het gedrang komt.

Extra functies

De Sennheiser HD 300 wordt geleverd met een afneembare 3,5 mm audiokabel, wat handig is als de kabel moet worden vervangen of als u een langere kabel wilt gebruiken. Houd er echter rekening mee dat deze koptelefoon geen ingebouwde microfoon of bedieningselementen op de kabel heeft, wat betekent dat u uw smartphone of audiobron moet gebruiken om telefoongesprekken te beantwoorden of uw muziek te bedienen.

Conclusie

De Sennheiser HD 300 is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare koptelefoon met een hoge geluidskwaliteit en comfort. Hoewel het ontbreken van een ingebouwde microfoon en bedieningselementen op de kabel voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn, maakt de uitstekende geluidsprestatie en bouwkwaliteit dit ruimschoots goed. Als u een betrouwbare koptelefoon wilt die fantastisch klinkt zonder de bank te breken, is de Sennheiser HD 300 zeker het overwegen waard.

Technische gegevens

  • Frequentiebereik: 18 Hz – 20.000 Hz
  • Geluidsdrukniveau (SPL): 115 dB (1 kHz/1 Vrms)
  • Impedantie: 32 ohm
  • Totale harmonische vervorming (THD): <0,5% (1 kHz, 100 dB SPL)
  • Kabel lengte: 1,4 m
  • Connector: 3,5 mm jackplug
  • Gewicht: 184 g