Sony MDRZX110B review: Betaalbare, lichtgewicht on-ear hoofdtelefoon

Als je op zoek bent naar een betaalbare koptelefoon, heb je waarschijnlijk al veel merken en modellen overwogen. Sony is een naam die synoniem staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid, en hun MDRZX110B-koptelefoon is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een goede geluidskwaliteit zonder de bank te breken. Maar is deze koptelefoon echt de moeite waard?

Kenmerken van de Sony MDRZX110B

De Sony MDRZX110B is een lichtgewicht koptelefoon die comfortabel over het hoofd past. De oorkussens zijn zacht en sluiten goed af, waardoor je je kunt afsluiten van de buitenwereld. Het enige nadeel is dat de hoofdband niet verstelbaar is, wat betekent dat de pasvorm mogelijk niet ideaal is voor mensen met grotere hoofden.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit is redelijk goed, vooral gezien de prijs. De bas is aanwezig maar niet overdreven, en de middentonen en hoge tonen zijn duidelijk. Het grootste nadeel is dat de koptelefoon geen ruisonderdrukking heeft, wat betekent dat omgevingsgeluiden hoorbaar blijven tijdens het luisteren naar muziek.

Duurzaamheid

De bouwkwaliteit  is degelijk, maar de koptelefoon voelt wel wat goedkoop aan. De plastic behuizing is niet bijzonder stevig, wat betekent dat de koptelefoon niet zo duurzaam is als sommige duurdere modellen.

Prijs

De Sony MDRZX110B is een van de meest betaalbare koptelefoons op de markt en is verkrijgbaar voor minder dan ‚ā¨ 20. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een goede geluidskwaliteit zonder de bank te breken.

Conclusie

Over het algemeen is deze een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare koptelefoon met een redelijke geluidskwaliteit. Het ontwerp en comfort zijn goed, maar de koptelefoon voelt wat goedkoop aan en heeft geen ruisonderdrukking. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige koptelefoon met geavanceerde functies, dan moet je waarschijnlijk elders kijken. Maar als je een betaalbare koptelefoon wilt die goed presteert voor zijn prijs, dan is de Sony MDRZX110B zeker het overwegen waard.