Bose QuietComfort 45 Review

De Bose QuietComfort 45 is het nieuwste model in de populaire QuietComfort-serie van Bose. In deze recensie zullen we de belangrijkste kenmerken van deze draadloze, over-ear koptelefoon bespreken en kijken of het een waardige opvolger is van zijn voorganger, de Bose QuietComfort 35 II. Laten we eens kijken wat deze koptelefoon zo bijzonder maakt.

Ontwerp en bouwkwaliteit

Comfort en pasvorm

De Bose QuietComfort 45 is ontworpen met comfort in gedachten. De zachte, traagschuim oorkussens en de gewatteerde hoofdband zorgen voor een aangename pasvorm, zelfs tijdens langere luistersessies. De oorschelpen zijn draaibaar, wat betekent dat ze zich aanpassen aan de vorm van je hoofd en de druk gelijkmatig verdelen.

Bedieningselementen

De bedieningselementen van de Bose QuietComfort 45 zijn intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Aan de rechter oorschelp vind je knoppen voor het regelen van het volume, het afspelen en pauzeren van muziek, en het beantwoorden van telefoongesprekken. Aan de linker oorschelp bevindt zich een knop om te schakelen tussen de drie ruisonderdrukkingsmodi: uit, hoog en laag.

Geluidskwaliteit

Actieve ruisonderdrukking

De actieve ruisonderdrukking (ANC) van de Bose QuietComfort 45 is een van de beste op de markt. Het systeem maakt gebruik van meerdere microfoons om omgevingsgeluid te detecteren en te elimineren, zodat je je volledig kunt onderdompelen in je muziek. Met de drie verschillende ANC-modi kun je de hoeveelheid ruisonderdrukking aanpassen aan je omgeving en persoonlijke voorkeur.

Geluidskwaliteit bij muziek

Bose staat bekend om zijn uitstekende geluidskwaliteit, en de QuietComfort 45 stelt niet teleur. De koptelefoon levert een evenwichtig en gedetailleerd geluid met een diepe bas, heldere middentonen en sprankelende hoge tonen. Dit maakt het geschikt voor het beluisteren van verschillende muziekgenres, van klassiek tot pop en elektronische muziek.

Gesprekskwaliteit

De Bose QuietComfort 45 beschikt over een geavanceerd microfoonsysteem dat zorgt voor heldere gesprekken, zelfs in rumoerige omgevingen. De microfoons filteren achtergrondgeluiden weg, zodat je stem duidelijk en verstaanbaar is voor de persoon aan de andere kant van de lijn.

Batterijduur

De Bose QuietComfort 45 heeft een indrukwekkende batterijduur van maximaal 24 uur bij continu gebruik. Dit betekent dat je de hele dag kunt genieten van je muziek zonder je zorgen te maken over het opladen van je koptelefoon. Als de batterij toch leeg raakt, kun je met slechts 15 minuten opladen weer 3 uur luisterplezier hebben dankzij de snellaadfunctie.

Connectiviteit

Bluetooth

De Bose QuietComfort 45 maakt gebruik van Bluetooth 5.1 voor draadloze connectiviteit, wat zorgt voor een stabiele verbinding en een bereik van maximaal 10 meter. Dit maakt het gemakkelijk om je koptelefoon te verbinden met verschillende apparaten, zoals je smartphone, tablet of laptop.

App-ondersteuning

De Bose Music-app biedt extra functies en personalisatiemogelijkheden voor je QuietComfort 45. Via de app kun je onder andere de ruisonderdrukking aanpassen, software-updates installeren en toegang krijgen tot een equalizer om het geluidsprofiel naar wens aan te passen.

Vergelijking met de concurrentie

Bose QuietComfort 35 II

De Bose QuietComfort 35 II was het vorige model in de QuietComfort-serie. Hoewel het nog steeds een uitstekende koptelefoon is, biedt de QuietComfort 45 verbeterde ruisonderdrukking, langere batterijduur en meer geavanceerde connectiviteitsopties.

Sony WH-1000XM4

De Sony WH-1000XM4 is een populaire concurrent van de Bose QuietComfort 45. Beide koptelefoons bieden uitstekende ruisonderdrukking en geluidskwaliteit, maar de Sony WH-1000XM4 heeft een iets langere batterijduur en ondersteuning voor LDAC, een hoogwaardige audiocodec. De keuze tussen de twee hangt vooral af van persoonlijke voorkeur en merkloyaliteit.

Conclusie

De Bose QuietComfort 45 is een indrukwekkende draadloze koptelefoon die uitblinkt in comfort, geluidskwaliteit en ruisonderdrukking. Hoewel het prijskaartje relatief hoog is, biedt het een uitstekende luisterervaring en is het zeker het overwegen waard voor liefhebbers van muziek en audiofiele luisteraars.

FAQ

Is de Bose QuietComfort 45 waterdicht?

Nee, de Bose QuietComfort 45 is niet waterdicht. Het wordt afgeraden om de koptelefoon te gebruiken tijdens het sporten of in regenachtige omstandigheden.

Kan ik de Bose QuietComfort 45 verbinden met meerdere apparaten tegelijk?

Ja, de Bose QuietComfort 45 ondersteunt multipoint-verbindingen, wat betekent dat je de koptelefoon gelijktijdig met twee apparaten kunt verbinden. Hierdoor kun je eenvoudig schakelen tussen bijvoorbeeld je smartphone en laptop.

Zijn de oorkussens van de Bose QuietComfort 45 vervangbaar?

Ja, de oorkussens van de Bose QuietComfort 45 zijn vervangbaar. Als de oorkussens versleten zijn, kun je ze eenvoudig vervangen door nieuwe, originele Bose-oorkussens.

Hoe laad ik de Bose QuietComfort 45 op?

De Bose QuietComfort 45 wordt opgeladen met behulp van een USB-C-kabel. Sluit de kabel eenvoudigweg aan op de koptelefoon en een USB-oplader of een USB-poort van een computer om de batterij op te laden.