HP ENVY 6020e Review: Een veelzijdige all-in-one printer voor thuisgebruik

Op zoek naar een printer die thuiswerken en studeren gemakkelijker maakt? Dan is de HP ENVY 6020e All-in-One printer misschien wel de oplossing die je zoekt. Deze printer biedt verschillende mogelijkheden, waaronder printen, kopiëren en scannen via de inkjet afdruktechnologie. Het is zelfs mogelijk om draadloos te printen via de HP Smart-app, waar je ook bent in huis. In deze review bespreken we de voor- en nadelen van deze printer en delen we onze eigen ervaringen.

Printer met dynamische beveiliging

De HP ENVY 6020e All-in-One printer maakt gebruik van dynamische beveiligingsmaatregelen om cartridges te blokkeren die gebruikmaken van een chip of elektronische circuits die niet van HP zijn. Hierdoor blijft de printer beschermd tegen mogelijke aanvallen van buitenaf. Door periodieke firmware-updates wordt de effectiviteit van deze maatregelen behouden en blokkeren cartridges die eerder wel werkten. Dit zorgt ervoor dat alleen HP-cartridges worden gebruikt, wat de kwaliteit van de afdrukken ten goede komt.

Voordelen

Design en bouwkwaliteit

De HP ENVY 6020e heeft een stijlvol en compact ontwerp, waardoor hij gemakkelijk in de meeste interieurs past. De bouwkwaliteit is degelijk, wat een lange levensduur garandeert.

Gebruiksgemak

De printer is eenvoudig te installeren en te gebruiken, dankzij de duidelijke instructies en het intuïtieve touchscreen. Bovendien ondersteunt de ENVY 6020e draadloos printen vanaf smartphones, tablets en computers via de HP Smart-app, waardoor het gemakkelijk is om documenten en foto’s te printen zonder tussenkomst van een computer.

Afdrukkwaliteit

De HP ENVY 6020e levert uitstekende afdrukkwaliteit voor zowel zwart-wit- als kleurendocumenten. Foto’s worden met veel detail en levendige kleuren weergegeven, terwijl tekstdocumenten scherp en duidelijk zijn.

Automatisch dubbelzijdig printen

Deze functie bespaart papier en maakt het gemakkelijker om professioneel ogende documenten te produceren.

Nadelen

Inktverbruik

Net als veel andere inkjetprinters, kan de HP ENVY 6020e relatief snel door inkt heen gaan, vooral bij het afdrukken van foto’s en kleurendocumenten. Dit kan leiden tot hogere bedrijfskosten op de lange termijn.

Printsnelheid

Hoewel de printsnelheid van de ENVY 6020e voldoende is voor thuisgebruik, kan het zijn dat mensen die grote volumes moeten printen de snelheid aan de trage kant vinden.

Onze eigen ervaringen

Als ervaren gebruiker van verschillende printers, kunnen we zeggen dat de HP ENVY 6020e All-in-One printer een goede indruk op ons heeft achtergelaten. Het installatieproces was eenvoudig en snel, waardoor we binnen enkele minuten konden printen. De draadloze functionaliteit werkte feilloos en we konden zonder problemen printen vanaf onze smartphone en tablet. Het is ook handig om het inktniveau te kunnen monitoren via de HP Smart-app.

Technische gegevens

  • Functies: printen, kopiëren, scannen
  • Afdruksnelheid (zwart-wit/kleur): tot 10 ppm/7 ppm
  • Afdrukresolutie (best): tot 4800 x 1200 geoptimaliseerde dpi (kleur) en 1200 x 1200 gerenderde dpi (zwart-wit)
  • Scanresolutie: tot 1200 x 1200 dpi
  • Kopieerresolutie: tot 600 x 300 dpi
  • Papierformaten: A4, B5, A6, DL-envelop, kaarten (10 x 15 cm, 5 x 7 in)
  • Mediatypen: papier (gewoon, inkjet, fotopapier), enveloppen, transparanten, etiketten, kaarten, ijzer-op-transfers, hagaki-kaarten
  • Connectiviteit: WiFi, USB
  • Afmetingen (BxDxH): 432,5 x 361,1 x 174 mm
  • Gewicht: 5,22 kg