HP color laserjet pro mfp m283fdw Review

De HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw is een veelzijdige en betrouwbare all-in-one kleurenlaserprinter. In deze recensie zullen we de belangrijkste kenmerken, prestaties en kosten van deze printer bespreken om je te helpen bij het maken van een weloverwogen aankoopbeslissing.

Afdruksnelheid en -kwaliteit

De M283fdw levert indrukwekkende afdruksnelheden van 22 pagina’s per minuut (ppm) voor zowel zwart-wit als kleurenafdrukken. De afdrukkwaliteit is uitstekend, met scherpe tekst en levendige kleuren.

Connectiviteitsopties

De printer ondersteunt zowel bekabelde als draadloze verbindingen, waaronder USB, Ethernet, Wi-Fi en Wi-Fi Direct. Daarnaast is er ondersteuning voor mobiel afdrukken via HP ePrint, Apple AirPrint en Google Cloud Print. De M283fdw is voorzien van een 250-vel invoerlade, een 50-vel automatische documentinvoer (ADF) en een handmatige invoer voor speciaal papier, zoals enveloppen en fotopapier. De printer ondersteunt dubbelzijdig afdrukken en scannen, wat tijd en papier bespaart.

Beveiligingsfuncties

Deze printer is uitgerust met diverse beveiligingsfuncties, zoals wachtwoordbeveiliging, Secure Boot en firmware-integriteitscontrole, om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig blijven.De HP Smart-app maakt het eenvoudig om de printer te installeren en te bedienen vanaf je smartphone of tablet. Daarnaast biedt de app handige functies, zoals het scannen naar e-mail en het opslaan van gescande documenten in de cloud. De M283fdw beschikt over een intuïtief 2,7-inch kleuren-touchscreen, waarmee je eenvoudig door de menu’s kunt navigeren en afdrukinstellingen kunt aanpassen.

Prestaties in de praktijk

In de praktijk levert de M283fdw uitstekende resultaten bij het afdrukken van tekst- en grafiekrijke documenten. De tekst is scherp en leesbaar, zelfs bij kleine lettertypen, en de kleuren zijn levendig en nauwkeurig. Bij het afdrukken van foto’s presteert de M283fdw redelijk goed, hoewel je niet dezelfde kwaliteit mag verwachten als bij een gespecialiseerde fotoprinter. De kleuren zijn levendig, maar de details in donkere gebieden kunnen soms verloren gaan. De M283fdw maakt gebruik van HP’s originele tonercartridges, die beschikbaar zijn in standaard- en hoge capaciteit. Hoewel de afdrukkosten per pagina relatief laag zijn, kunnen de initiële kosten voor de tonercartridges hoog zijn. De printer heeft een energiebesparende modus om het stroomverbruik te verminderen.

Milieuvriendelijkheid

HP heeft stappen ondernomen om de milieuvriendelijkheid van de M283fdw te verbeteren, waaronder het gebruik van gerecycled plastic in de behuizing en het aanbieden van een gratis recyclingprogramma voor lege tonercartridges.

Productspecificaties

 • Afdruktechnologie: Laser
 • Afdruksnelheid: Tot 21 pagina’s per minuut (ppm)
 • Afdrukresolutie: Tot 600 x 600 dots per inch (dpi)
 • Kopieersnelheid: Tot 21 ppm
 • Kopieerresolutie: Tot 600 x 600 dpi
 • Scanresolutie: Tot 300 dpi (kleur en monochroom, ADF); tot 600 dpi (kleur, flatbed)
 • Faxresolutie: Tot 300 x 300 dpi
 • Connectiviteit: Wi-Fi, Ethernet, USB, NFC
 • Papierformaten: A4, A5, B5, C5, DL, 16k, briefkaart, aangepaste formaten
 • Papierinvoer: 250 vel papierlade, 50 vel automatische documentinvoer (ADF), handmatige invoer
 • Scherm: 6,85 cm kleurentouchscreen
 • Afmetingen (B x D x H): 420 x 421 x 334 mm
 • Gewicht: 18,7 kg