Bose soundlink AE ii Review

Als je op zoek bent naar een set draadloze over-ear koptelefoons die zowel een uitstekende geluidskwaliteit als een stijlvol ontwerp bieden, dan is de Bose SoundLink Around Ear II (AE II) wellicht de perfecte keuze voor jou. In deze recensie zullen we de belangrijkste kenmerken en prestaties van deze koptelefoon onder de loep nemen. Lees verder om erachter te komen of dit het juiste product is voor jouw behoeften.

Ontwerp en bouwkwaliteit

Draagcomfort

De Bose SoundLink AE II is ontworpen met het oog op comfort. De zachte oorkussens en de verstelbare hoofdband zorgen ervoor dat de koptelefoon comfortabel zit, zelfs tijdens langere luistersessies. De koptelefoon is lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is en je hem nauwelijks voelt tijdens het dragen.

Materiaalkeuze

De bouwkwaliteit van de Bose SoundLink AE II is uitstekend. De koptelefoon is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor een lange levensduur en duurzaamheid. Het gebruik van glasvezelversterkte nylon en roestvrijstaal draagt bij aan de robuustheid van de koptelefoon, terwijl de zachte oorkussens van memory foam zorgen voor extra comfort.

Geluidskwaliteit

Basprestaties

De Bose SoundLink AE II staat bekend om zijn indrukwekkende basprestaties. De koptelefoon heeft een krachtige, diepe bas die niet overweldigend is en goed in balans is met de rest van het geluidsspectrum. Dit maakt de koptelefoon geschikt voor verschillende muziekgenres, van elektronische muziek tot klassieke stukken.

Midden- en hoge frequenties

De midden- en hoge frequenties van de Bose SoundLink AE II zijn helder en gedetailleerd, wat zorgt voor een rijke luisterervaring. Stemmen en instrumenten zijn goed gedefinieerd en klinken natuurlijk. Dankzij het brede geluidsspectrum kun je elk detail van je favoriete nummers horen.

Noise-cancelling

Hoewel de Bose SoundLink AE II geen actieve noise-cancelling heeft, zorgen de comfortabele oorkussens en het gesloten ontwerp voor een goede passieve isolatie. Hierdoor kun je jezelf volledig onderdompelen in je muziek en omgevingsgeluiden worden tot een minimum beperkt.

Connectiviteit

Bluetooth

De Bose SoundLink AE II maakt gebruik van Bluetooth-technologie om draadloos verbinding te maken met je apparaten. De koptelefoon is compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten en biedt een stabiele en snelle verbinding. Dankzij de ondersteuning voor aptX en AAC codecs, geniet je van een hoge geluidskwaliteit tijdens het streamen van je muziek.

Multi-device ondersteuning

Een handige functie van de Bose SoundLink AE II is de mogelijkheid om met meerdere apparaten tegelijk verbonden te zijn. Dit betekent dat je bijvoorbeeld tegelijkertijd verbonden kunt zijn met je smartphone en je laptop, waardoor je gemakkelijk kunt schakelen tussen het luisteren naar muziek en het aannemen van een telefoongesprek.

Batterijduur

De Bose SoundLink AE II heeft een uitstekende batterijduur. Met een volledig opgeladen batterij kun je tot wel 15 uur luisteren naar je favoriete muziek. Als de batterij bijna leeg is, kun je de koptelefoon snel opladen: binnen 15 minuten heb je weer genoeg energie voor 2 uur luistertijd.

Bediening

Fysieke knoppen

De Bose SoundLink AE II is voorzien van fysieke knoppen op de rechteroorschelp voor eenvoudige bediening. Hiermee kun je het volume aanpassen, nummers pauzeren, afspelen of overslaan, en telefoongesprekken aannemen of beëindigen. De knoppen zijn intuïtief geplaatst en gemakkelijk te gebruiken.

Bose Connect app

Voor nog meer bedieningsmogelijkheden en functies kun je gebruikmaken van de Bose Connect-app. Deze app is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten en biedt je de mogelijkheid om je koptelefoon te personaliseren, de batterijstatus te controleren en de firmware bij te werken.

Productspecificaties

 • Afmetingen: 19,1 x 15,2 x 3,8 cm
 • Gewicht: 0,19 kg
 • Driver grootte: onbekend
 • Frequentiebereik: onbekend
 • Impedantie: onbekend
 • Gevoeligheid: onbekend
 • Maximaal geluidsdrukniveau: onbekend
 • Oplaadtijd: 3 uur
 • Speeltijd met Bluetooth: tot 15 uur
 • Bluetooth-versie: 4.0
 • Ondersteunde codecs: AAC, SBC
 • Noise-cancellation: niet aanwezig
 • Bediening: multifunctionele knoppen op de oorschelpen
 • Microfoon: ingebouwde microfoon voor bellen
 • Kleuren: zwart, wit