De betoverde toren recensie: een avontuurlijk spel voor het hele gezin!

“De Betoverde Toren” is een leuke en spannende kinderspel dat zich richt op spelers vanaf vier jaar oud. Het spel is ontworpen door het Duitse bedrijf Drei Magier Spiele en wordt uitgegeven door White Goblin Games.

Betoverde toren wordt gespeeld met maximaal vier spelers en draait om een toren die door een boze tovenaar betoverd is. De spelers moeten samenwerken om de prinses te redden die gevangen zit in de top van de toren. Om de toren te kunnen beklimmen, moeten de spelers sleutels verzamelen en obstakels overwinnen. De tovenaar probeert de spelers te hinderen door de trap te veranderen en de toren te laten schudden.Wat dit spel zo leuk maakt, is de combinatie van samenwerking en competitie. Spelers moeten samenwerken om de prinses te redden, maar er is ook een element van competitie omdat elke speler probeert om als eerste de top van de toren te bereiken. Het spel is ook mooi vormgegeven, met een kleurrijk speelbord en leuke speelfiguren.

Een ander leuk aspect van het spel is dat het zich richt op zowel geluk als vaardigheid. Terwijl de spelers dobbelstenen gebruiken om te bewegen en sleutels te verzamelen, moeten ze ook strategisch denken om de obstakels te overwinnen en de tovenaar te slim af te zijn.

Spelregels van de betoverde toren

Doel van het spel

Het doel van het spel is om als eerste de prinses te bevrijden die gevangen zit in de top van de toren.

Spelers

Betoverde toren kan gespeeld worden met 2-4 spelers. Betoverde toren is een coöperatief spel, dus alle spelers werken samen om de prinses te bevrijden.

Spelmateriaal:

 • Speelbord met de betoverde toren
 • 1 Tovenaar figuur
 • 1 Prinses figuur
 • 4 Spelfiguren (1 per speler)
 • 4 Sleutels (1 per speler)
 • 1 Dobbelsteen
 • Obstakelkaarten
 • Spelregels

Het spel verloopt als volgt:

 1. Plaats de toren in het midden van het speelbord en zet de prinses op de bovenste verdieping van de toren.
 2. Elke speler kiest een spelfiguur en ontvangt een sleutel van dezelfde kleur als de spelfiguur.
 3. De tovenaar wordt op het startveld geplaatst en de spelers plaatsen hun spelfiguren op het startveld aan de voet van de toren.
 4. Betoverde toren begint met de jongste speler. Deze speler gooit de dobbelsteen en verplaatst zijn spelfiguur het aantal ogen dat hij heeft gegooid. Als de speler op een vakje komt waarop een sleutel ligt, neemt hij de sleutel en plaatst hij deze voor zich neer.
 5. Het doel van het spel is om de sleutels te gebruiken om de toren te beklimmen en de prinses te bevrijden. Om de toren te beklimmen, moeten de spelers een obstakel overwinnen door de juiste sleutel te gebruiken. Elke verdieping van de toren heeft een obstakel dat moet worden overwonnen.
 6. Als een speler op een obstakel komt, kan hij proberen het obstakel te overwinnen door de juiste sleutel te gebruiken. Als de speler de juiste sleutel heeft, mag hij zijn spelfiguur op de volgende verdieping van de toren plaatsen. Als de speler de verkeerde sleutel heeft, blijft zijn spelfiguur op dezelfde verdieping.
 7. De tovenaar probeert de spelers te hinderen door de trap te veranderen en de toren te laten schudden. Als de tovenaar de trap verandert, moet de speler zijn spelfiguur verplaatsen naar het vakje dat overeenkomt met het nieuwe pad. Als de toren begint te schudden, moet de speler zijn spelfiguur van het speelbord halen en opnieuw beginnen vanaf het startveld.
 8. Als een speler op de bovenste verdieping van de toren komt en de juiste sleutel heeft, kan hij de prinses bevrijden en het spel winnen.

Als de spelers er niet in slagen om de prinses te bevrijden voordat de toren twee keer begint te schudden, verliezen ze het spel.