Regenboogslang kaartspel review: Een Kleurrijke Strijd!

Regenboogslang is een familiespel waarin spelers strijden om de kleurrijkste en meest harmonieuze regenboog te creëren. Het spel is ontworpen voor 2 tot 4 spelers, leeftijd 8 jaar en ouder, en de gemiddelde speelduur is ongeveer 30 minuten. In dit spel combineren spelers strategie, geluk en creativiteit om de ultieme regenboog te bouwen.

Spelcomponenten van Regenboogslang

De spelcomponenten zijn van hoge kwaliteit, met een stevig spelbord, kleurrijke speelkaarten en houten speelstukken. De illustraties en vormgeving zijn helder en aantrekkelijk, wat bijdraagt aan de speelervaring.

Spelmechanismen

In Regenboogslag maken spelers gebruik van actiekaarten om kleurelementen aan hun regenboog toe te voegen of hun tegenstanders te dwarsbomen. Elke beurt kiezen spelers een actiekaart uit hun hand en voeren deze uit. Ze kunnen kleuren toevoegen, elementen verplaatsen of zelfs delen van de regenboog van hun tegenstanders stelen. De uitdaging is om de juiste kaarten op het juiste moment te spelen, rekening houdend met zowel je eigen regenboog als die van je tegenstanders.

Strategie

Regenboogslang biedt een mooie balans tussen strategie en geluk. Terwijl je probeert je eigen regenboog te bouwen, moet je ook anticiperen op de zetten van je tegenstanders en je verdediging plannen. Door goed te plannen, kun je je tegenstanders hinderen en hun plannen dwarsbomen.

Speelervaring

Regenboogslang is een luchtig en vermakelijk spel dat leuk is voor zowel kinderen als volwassenen. Het heeft eenvoudige regels die snel aan te leren zijn, en het spel is zeer geschikt voor gezinnen en vriendengroepen. De competitieve en strategische elementen zorgen voor een leuke en spannende speelervaring.

Spelregels

Doel van Regenboogslang

Het doel van Regenboogslang is om de langste en meest harmonieuze slang te vormen met behulp van kleurrijke kaarten. De speler die aan het einde van regenboogslang de meeste punten heeft, wint.

Spelvoorbereiding:

 1. Leg het spelbord in het midden van de tafel.
 2. Schud de kleurkaarten en leg ze op een gedekte stapel naast het spelbord.
 3. Schud de actiekaarten en leg ze op een andere gedekte stapel naast het spelbord.
 4. Elke speler kiest een houten slangkop en plaatst deze op het startveld van het spelbord.
 5. Elke speler ontvangt vijf kleurkaarten en twee actiekaarten.

Spelverloop

Het spel wordt gespeeld in een reeks beurten, waarbij elke speler een kleur- of actiekaart speelt en vervolgens hun slang verlengt of hun tegenstanders hindert. De volgorde van de beurten is met de klok mee.

Tijdens een beurt voert een speler de volgende stappen uit:

 1. Speel een kleurkaart: Leg een kleurkaart uit je hand naast de laatst gespeelde kaart van je slang en verleng zo je slang. De kleur moet passen bij de kleuren van de reeds gespeelde kaarten (bijvoorbeeld: rood naast oranje of blauw naast indigo).
 2. Speel een actiekaart (optioneel): Gebruik een actiekaart uit je hand om een speciale actie uit te voeren, zoals het stelen van een kleurkaart van een tegenstander of het blokkeren van hun slang.
 3. Trek kaarten: Vul je hand aan tot je weer vijf kleurkaarten en twee actiekaarten hebt.

Einde van Regenboogslang

Het spel eindigt wanneer er niet genoeg kleurkaarten zijn om de handen van alle spelers aan te vullen. De huidige ronde wordt nog afgemaakt, zodat iedereen evenveel beurten heeft gehad. Vervolgens worden de punten geteld.

Puntentelling

Spelers verdienen punten voor hun slang op basis van de volgende criteria:

 • 1 punt voor elke kaart in de slang.
 • 2 extra punten voor elke opeenvolgende reeks van alle zeven kleuren van de regenboog.
 • 3 extra punten als de slang eindigt met violet.

De speler met de hoogste score wint het spel. Bij een gelijke stand wint de speler met de langste aaneengesloten reeks van regenboogkleuren. Als er nog steeds een gelijke stand is, delen de betrokken spelers de overwinning.

Conclusie

Regenboogslang is een uitstekend familiespel met een aantrekkelijk thema en hoogwaardige spelcomponenten. Het biedt een mooie mix van strategie en geluk, wat zorgt voor een leuke en spannende speelervaring. Als je op zoek bent naar een kleurrijk en vermakelijk spel om met vrienden of familie te spelen, is Regenboogslang een uitstekende keuze.