Bang & Olufsen Beoplay HX Review

Als je op zoek bent naar een nieuwe hoofdtelefoon, dan heb je ongetwijfeld gehoord van de Bang & Olufsen Beoplay HX. Deze high-end over-ear hoofdtelefoon heeft de aandacht getrokken van zowel audiofielen als liefhebbers van stijlvol design. In deze recensie gaan we dieper in op de specificaties, functies en prestaties van deze hoofdtelefoon, zodat je kunt bepalen of de Beoplay HX de investering waard is.

Ontwerp en bouwkwaliteit

Materialen

De Beoplay HX is ontworpen met hoogwaardige materialen die zorgen voor zowel duurzaamheid als comfort. Het frame is gemaakt van een lichtgewicht aluminium, terwijl de oorkussens en hoofdband zijn bekleed met zacht lamsleer en traagschuim. Deze combinatie zorgt voor een stevige, maar comfortabele pasvorm.

Comfort

Het draagcomfort van de Beoplay HX is uitstekend. De oorkussens zijn ontworpen om zich aan te passen aan de vorm van je hoofd, wat zorgt voor een goede afdichting en minimale druk op je oren. Bovendien zijn de oorschelpen draaibaar, wat het gemakkelijker maakt om de perfecte pasvorm te vinden.

Kleuropties

De Beoplay HX is beschikbaar in drie verschillende kleuren: zwart, zand en antraciet. Dit geeft je de mogelijkheid om een hoofdtelefoon te kiezen die past bij jouw persoonlijke stijl.

Geluidskwaliteit

Hoogwaardige audio

Bang & Olufsen staat bekend om hun uitstekende geluidskwaliteit, en de Beoplay HX is daarop geen uitzondering. De hoofdtelefoon levert een helder en gedetailleerd geluidsbeeld met een indrukwekkend frequentiebereik. Of je nu naar muziek luistert, een film kijkt of een videogame speelt, de Beoplay HX zorgt voor een meeslepende luisterervaring. HX biedt verschillende geluidsprofielen, zodat je de geluidskwaliteit kunt aanpassen aan jouw voorkeuren en luisteromgeving. Via de Bang & Olufsen-app kun je kiezen uit vooraf ingestelde profielen, of je eigen aangepaste profiel maken.

Ruisonderdrukking

De Beoplay HX is uitgerust met adaptieve ruisonderdrukking (ANC), die achtergrondgeluiden effectief vermindert. Dit zorgt voor een ongestoorde luisterervaring, zelfs in lawaaierige omgevingen zoals een drukke trein of een koffiebar. Bovendien kun je de intensiteit van de ruisonderdrukking aanpassen via de app, zodat je kunt kiezen hoeveel van je omgeving je wilt horen.

Batterijduur

De Beoplay HX heeft een indrukwekkende batterijduur van maximaal 35 uur bij gebruik van Bluetooth en ANC. Dit betekent dat je dagenlang naar muziek kunt luisteren zonder de hoofdtelefoon op te laden. Als de batterij toch leeg raakt, kun je de hoofdtelefoon snel opladen via de meegeleverde USB-C-kabel.

Bediening en gebruiksgemak

Touch-gevoelige bedieningselementen

De Beoplay HX heeft touch-gevoelige bedieningselementen op de rechter oorschelp, waarmee je eenvoudig muziek kunt afspelen, pauzeren, nummers kunt overslaan en het volume kunt aanpassen. Je kunt ook telefoongesprekken beantwoorden of weigeren met een simpele aanraking, De Bang & Olufsen-app biedt extra functionaliteit en personalisatie voor de Beoplay HX. Via de app kun je geluidsprofielen aanpassen, de intensiteit van de ruisonderdrukking regelen en firmware-updates installeren.

In vergelijking met andere high-end hoofdtelefoons, zoals de Sony WH-1000XM4 en de Bose Noise Cancelling Headphones 700, onderscheidt de Beoplay HX zich door zijn stijlvolle ontwerp en superieure materialen. Op het gebied van geluidskwaliteit en ruisonderdrukking presteert de Beoplay HX vergelijkbaar met zijn concurrenten, hoewel de prijs mogelijk hoger ligt.

Productspecificaties

 • Afmetingen: 197 x 210 x 50 mm
 • Gewicht: 285 gram
 • Driver grootte: 40 mm elektrodynamisch
 • Frequentiebereik: 20 – 22.000 Hz
 • Impedantie: 24 Ohm
 • Gevoeligheid: 95 dB SPL / 1mW @ 1kHz
 • Maximaal geluidsdrukniveau: 93 dB SPL
 • Oplaadtijd: 3 uur
 • Speeltijd met Bluetooth: tot 35 uur met ANC aan, tot 40 uur zonder ANC
 • Bluetooth-versie: 5.1
 • Ondersteunde codecs: SBC, AAC, aptX™ Adaptive
 • Noise-cancellation: Hybride ANC, 4 microfoons
 • Bediening: touch-interface op de oorschelpen, voice assistent-knop, fysieke aan/uit-knop
 • Microfoon: 4 microfoons voor heldere gesprekken
 • Kleuren: Black Anthracite, Sand, Timber Green, Grey Mist