Sony MDRRF855RK Review: Draadloze hoofdtelefoon met goed geluid en comfortabele pasvorm

De Sony MDRRF855RK is een draadloze hoofdtelefoon die zich kenmerkt door een goede geluidskwaliteit en een comfortabele pasvorm. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik en heeft een bereik van ongeveer 100 meter. Dit maakt het mogelijk om vrij door het huis te bewegen terwijl je naar muziek luistert of een film kijkt.

Het draagcomfort van deze hoofdtelefoon is uitstekend. De oorschelpen zijn groot en zacht, waardoor ze comfortabel over de oren vallen. Het is mogelijk om de hoofdband aan te passen aan de grootte van je hoofd, zodat de hoofdtelefoon goed blijft zitten en niet gaat knellen.

Geluidskwaliteit

Wat betreft de geluidskwaliteit ben ik erg tevreden over deze hoofdtelefoon. Het geluid is helder en de bassen zijn goed hoorbaar. Ook op hogere volumes blijft de geluidskwaliteit goed. Het enige nadeel is dat de hoofdtelefoon geen ruisonderdrukking heeft, waardoor omgevingsgeluiden nog wel hoorbaar zijn.

De bediening van de Sony MDRRF855RK is eenvoudig. Op de hoofdtelefoon zelf zitten knoppen om het volume aan te passen en de hoofdtelefoon aan en uit te zetten. Ook is er een knop om de hoofdtelefoon te koppelen aan de zender. De zender zelf heeft een simpele layout met een aan/uit-knop en een volumeknop.

Al met al ben ik erg tevreden over de Sony MDRRF855RK. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik, heeft een goede geluidskwaliteit en een comfortabele pasvorm. Het ontbreken van ruisonderdrukking is een nadeel, maar gezien de prijs van de hoofdtelefoon vind ik dit geen groot probleem.

Batterijduur

Een ander pluspunt van de Sony MDRRF855RK is de lange batterijduur. Volgens de specificaties kan de hoofdtelefoon ongeveer 18 uur worden gebruikt voordat de batterij leeg is. In de praktijk blijkt dit ook redelijk te kloppen. Het opladen van de batterij gaat via een meegeleverde USB-kabel.

Wat ook handig is aan deze hoofdtelefoon, is dat je hem kunt gebruiken om geluid van de tv draadloos over te brengen naar de hoofdtelefoon. Hiervoor wordt een kleine zender meegeleverd die je kunt aansluiten op de tv. Op deze manier kun je zonder anderen te storen naar het geluid van de tv luisteren.

Het design van de Sony MDRRF855RK is misschien niet het meest opvallend, maar wel functioneel. De hoofdtelefoon is gemaakt van plastic en voelt stevig aan. De zender heeft een strak uiterlijk en is compact genoeg om op een kleine oppervlakte te plaatsen.

Productspecificaties

  • Type hoofdtelefoon: Draadloos (RF)
  • Driver unit: 40mm
  • Impedantie: 32 Ohm
  • Frequentierespons: 10Hz-22kHz
  • Bereik: 100 meter
  • Batterijduur: Ongeveer 18 uur
  • Oplaadtijd: Ongeveer 7 uur
  • Gewicht: Ongeveer 280 gram
  • Connectiviteit: 3,5mm audio jack, RCA-aansluiting (voor zender)
  • Inclusief: Zender, oplaadkabel en gebruiksaanwijzing.

De Sony MDRRF855RK is een draadloze hoofdtelefoon die werkt op radiofrequentie (RF). Dit betekent dat de hoofdtelefoon draadloos verbinding maakt met een zender, die op zijn beurt is aangesloten op een audio-apparaat, zoals een tv of stereo-installatie. De driver unit van de hoofdtelefoon is 40mm en de impedantie is 32 Ohm. De frequentierespons is 10Hz-22kHz, wat betekent dat de hoofdtelefoon een breed frequentiebereik heeft en geschikt is voor het luisteren naar verschillende soorten muziek en audio.

De hoofdtelefoon heeft een bereik van ongeveer 100 meter, wat betekent dat je vrij kunt bewegen terwijl je naar muziek luistert of een film kijkt. De batterijduur van de hoofdtelefoon is ongeveer 18 uur en het opladen duurt ongeveer 7 uur. De hoofdtelefoon weegt ongeveer 280 gram en is voorzien van een 3,5mm audio jack en een RCA-aansluiting (voor de zender).

Bij de Sony MDRRF855RK wordt een zender, oplaadkabel en gebruiksaanwijzing meegeleverd. De hoofdtelefoon is verkrijgbaar in de kleur zwart en heeft een strak en functioneel design.

Samengevat

Tot slot wil ik nog vermelden dat deze hoofdtelefoon een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Voor de prijs krijg je een draadloze hoofdtelefoon met een goede geluidskwaliteit, lange batterijduur en comfortabele pasvorm. Als je op zoek bent naar een betaalbare draadloze hoofdtelefoon, dan is de Sony MDRRF855RK zeker het overwegen waard.