Beats Studio 3 Review: de klassieker onder de koptelefoons

In deze recensie duiken we in de wereld van de Beats Studio 3, de populaire draadloze koptelefoon met noise-cancelling van Beats by Dre. We zullen het ontwerp, de geluidskwaliteit, de batterijduur, connectiviteit en noise-cancelling-functies onderzoeken. Ten slotte vergelijken we de Beats Studio 3 met enkele concurrenten en bespreken we de prijs en waarde voor je geld.

Ontwerp en comfort

De Beats Studio 3 heeft een strak en modern ontwerp, met een herkenbare Beats-stijl. Het logo is duidelijk zichtbaar op de oorschelpen, en de koptelefoon is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je een stijl kunt kiezen die bij jou past. De Beats Studio 3 is gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder een combinatie van plastic en metaal. Dit zorgt voor een solide en duurzame constructie die bestand is tegen dagelijks gebruik. De oorkussens van de Beats Studio 3 zijn gemaakt van zacht, traagschuim dat zich aanpast aan de vorm van je oren. De hoofdband heeft voldoende padding en is verstelbaar, zodat je de perfecte pasvorm kunt vinden.

Geluidskwaliteit

Bass

De Beats Studio 3 staat bekend om zijn krachtige bass, die indrukwekkend diep en vol is. Dit maakt de koptelefoon ideaal voor liefhebbers van genres zoals hiphop, R&B en elektronische muziek. De midden- en hoge tonen van de Beats Studio 3 zijn helder en gedetailleerd, hoewel ze soms wat overschaduwd kunnen worden door de sterke bass. Desondanks biedt de koptelefoon een gebalanceerd en plezierig geluidsprofiel voor de  meeste muziekstijlen. De Beats Studio 3 biedt passieve geluidsisolatie dankzij de over-ear ontwerp en de zachte oorkussens. Dit helpt om omgevingsgeluid te verminderen, zodat je je kunt concentreren op je muziek.

Batterijduur

Batterijduur zonder noise-cancelling

Zonder de noise-cancelling functie ingeschakeld, biedt de Beats Studio 3 een indrukwekkende batterijduur van maximaal 40 uur, wat meer dan genoeg is voor de meeste dagelijkse luistersessies. Met de noise-cancelling functie ingeschakeld, daalt de batterijduur naar ongeveer 22 uur. Hoewel dit korter is dan sommige concurrenten, is het nog steeds een respectabele speelduur voor een draadloze koptelefoon met noise-cancelling.

Oplaadtijd

De Beats Studio 3 kan volledig worden opgeladen in ongeveer 2 uur, wat een redelijke oplaadtijd is. Bovendien beschikt het over een snellaadfunctie, waarmee je in slechts 10 minuten genoeg stroom krijgt voor 3 uur luisterplezier.

Connectiviteit

De Beats Studio 3 maakt gebruik van Bluetooth om draadloos verbinding te maken met je apparaten. De verbinding is over het algemeen stabiel en betrouwbaar, met een bereik van ongeveer 10 meter. Dankzij de ingebouwde Apple W1 chip, profiteren Apple-gebruikers van een naadloze koppeling met hun apparaten en een betere batterijduur. Deze chip maakt het ook mogelijk om snel te schakelen tussen gekoppelde Apple-apparaten. Helaas ondersteunt de Beats Studio 3 geen multipoint-connectiviteit, wat betekent dat je niet tegelijkertijd verbinding kunt maken met meerdere apparaten. Om te wisselen tussen apparaten, moet je eerst de verbinding verbreken en vervolgens opnieuw verbinden met het gewenste apparaat.

Noise-cancelling

De Beats Studio 3 maakt gebruik van adaptieve noise-cancelling technologie, die omgevingsgeluiden analyseert en actief tegengaat met tegengestelde geluidsgolven. Hierdoor wordt achtergrondgeluid aanzienlijk verminderd. De noise-cancelling functie van de Beats Studio 3 is effectief in het verminderen van omgevingsgeluid, zoals verkeer en stemmen. Echter, het is niet zo krachtig als sommige van zijn concurrenten, zoals de Bose QC35 II en Sony WH-1000XM3. De noise-cancelling functie heeft over het algemeen weinig invloed op de geluidskwaliteit van de Beats Studio 3, waardoor je kunt genieten van je muziek zonder veel verschil te merken.

Technische gegevens

 • Type: Over-ear koptelefoon
 • Draadloze verbinding: Bluetooth Class 1
 • Batterijduur: Tot 22 uur met de Active Noise Cancelling functie ingeschakeld, tot 40 uur zonder ANC
 • Oplaadtijd: Ongeveer 3 uur
 • Geluidsisolatie: Actieve ruisonderdrukking (ANC) met Real-time audiokalibratie
 • Aandrijving: Aangepaste Beats-driver
 • Frequentierespons: 20Hz – 20kHz
 • Gevoeligheid: 97 dB
 • Impedantie: 32 ohm
 • Bedieningselementen: Op de oorschelpen ge├»ntegreerde bedieningselementen voor muziek en oproepen
 • Microfoon: Ingebouwde microfoon met beamforming voor heldere gesprekken
 • Gewicht: 260 gram